۱ اسفند ۱۳۹۶، ۱۷:۰۴
کد خبر: 82838448
T T
۰ نفر

سفر'غیرمعمول' نخست‌وزیركانادا به هند خبرساز شد

۱ اسفند ۱۳۹۶، ۱۷:۰۴
کد خبر: 82838448
سفر'غیرمعمول' نخست‌وزیركانادا به هند خبرساز شد

دهلی نو-ایرنا- دیپلمات های ارشد هندی از برنامه سفر هشت روزه جاستین ترودو نخست وزیر كانادا به این كشور كه تنها چند ساعت دیدار با مقامات رسمی در دهلی نو را شامل می شود انتقاد كرده اند. آنها می گویند چنین برنامه ای از سوی بالاترین مقام اجرایی یك كشور 'غیر معمول' است.

به گزارش ایرنا به نقل از روزنامه هندو در روز سه شنبه، یك مقام ارشد دیپلماتیك هند گفت: این اولین سفر یك مقام خارجی به هند است كه در طی آن وی مدت بسیار كمی را برای دیدار و تعامل با مقامات ارشد دهلی نو اختصاص داده است.
وی افزود: هشت وزیر دولت كانادا كه در این سفر همراه جاستین ترودو به هند سفر كرده اند نیز دیدار های اندكی با مقامات هندی داشته اند. تنها كریستیا فریلند وزیر امور خارجه كانادا قرار است با سوشما سواراج همتای هندی خود در دهلی نو دیدار كند.
سفر نخست وزیر كانادا در تاریخ 17 ماه فوریه (28 بهمن) به دور از هیاهوی رسانه ای آغاز شد و گاجندرا شكاوات مشاور وزیر كشور هند به استقبال وی در فرودگاه دهلی نو رفت.
به گفته تحلیلگران اینگونه خوشامد گویی با استقبال رسمی و گرم نارندرا مودی نخست وزیر هند از باراك اوباما رئیس جمهور اسبق آمریكا، بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی و محمدبن زاید ال نهیان ولیعهد امارات كاملا تفاوت دارد.
تحلیلگران همچنین اعلام كرده اند كه نارندرا مودی نخست وزیر هند در حساب توئیتری خود هیچ پیامی مبنی بر خوشامد گویی به نخست وزیر كانادا منتشر نكرده و وی را در سفر به گجرات كه محل تولد نخست وزیر هند محسوب می شود همراهی نكرده است.
بر اساس گزارش های منتشر شده دهلی نو از موضع نرم كانادا در مقابل سیك های افراطی كه فعالیت های خود را در سال های اخیر در كانادا افزایش داده اند ناراضی است.
آرون ودریك رئیس فدراسیون مالیات دهندگان كانادا كه هندی الاصل است درباره این سفر گفت: اگرچه سفر های خارجی نخست وزیر كانادا قابل قبول است اما سفر طولانی وی به هند و عدم دیدار كافی با مقامات این كشور تصمیمی درست برای استفاده از بودجه مردم كانادا نیست.
ویوك دجیا استاد هندی دانشگاه در شهر اوتاوی كانادا نیز گفت: این سفر كاملا هزینه كردن غیر ضروری پول مالیات دهندگان كانادایی است زیرا هیچ نتیجه خاصی از این سفر حاصل نمی شود.
این درحالی است كه بخشی از اهداف سفر ترودو به هند در راستای امور داخلی كانادا انتخاب شده اند. دیدار ترودو از معبد طلایی سیك ها در شهر امریتسار مورد استقبال جمعیت بزرگ و با نفوذ سیك ها در كانادا قرار گرفته است. سفر وی به ایالت گجرات نیز با هدف كسب رضایت جمیعت در حال افزایش گجراتی ها در كانادا انجام شده است.
این طولانی ترین سفر نخست وزیر كانادا محسوب نمی شود. وی سال گذشته در یك سفر 10 روزه به چین معادل 1.8 میلیون دلار هزینه كرد.
هند سال گذشته به حضور جاستین ترودو نخست وزیر كانادا در مراسم روز خالسا با میزبانی جدایی طلبان سیك اعتراض كرده بود.
كانادا در اوایل ماه آوریل سال گذشته، قطعنامه 'نسل كشی' هند در جریان شورش های ضد سیك در سال 1984 را به تصویب رساند.
هند به این قطعنامه شدیدا اعتراض كرد و آن را نتیجه درك محدود از قانون اساسی، جامعه، اخلاق، حكومت قانون و روند قضایی هند دانست.
هند همچنین نارضایتی خود را از این قطعنامه به سفیر كانادا در هند و همچنین هارجیت ساجان وزیر هندی الاصل دفاع كانادا كه سال گذشته به هند سفر كرده بود ابلاغ كرد.
بخش عمده ای از هندیان پیرو مذهب سیك كه در كانادا زندگی می كنند طرفدار تشكیل یك كشور مستقل برای خود در هند هستند. این افراد به طرفداران جنبش خالستان معروف هستند كه توسط سیك هایی ایجاد شده است كه خواهان ایجاد كشوری مستقل می باشند. مبارزات اعضای این گروه، به وقوع درگیری های خشونت آمیز در هند در سال های 1980 منجر شد.
مقامات دولتی هند، خالستانی ها را افراط گرا و مسوول بمبگذاری در هواپیمای ایر ایندیا در سال 1985 می دانند. در این بمب گذاری 329 نفر كشته شدند.
دولت هند پس از این بمب گذاری اقدام به سركوب شاخه های خشن این جنبش كرده است و همچنین نسبت به فعالیت آزادانه جدایی طلبان خالستانی در كانادا هشدار داده است.
آساق**267**1577