۲ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۱۲:۱۹
کد خبر: 83759139
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

کانادا یک تبعه هندی را به جاسوسی متهم کرد

۲ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۱۲:۱۹
کد خبر: 83759139
کانادا یک تبعه هندی را به جاسوسی متهم کرد

دهلی نو-ایرنا- کانادا یک سردبیر هندی در یکی از رسانه‌های این کشور را متهم به همکاری با سازمان اطلاعات هند و تلاش برای تحت تاثیر قرار دادن سیاستمداران کانادایی علیه سیک‌های خالستانی کرده است.

به گزارش شبکه خبری "نیوز ۱۸"، روزنامه کانادایی "گلوبال نیوز" برای اولین بار سندی را منتشر کرده است که حاکی از جریان یک پرونده در دادگاه کانادا علیه این شهروند هندی است. در این پرونده سازمان اطلاعات کانادا این تبعه هندی را به جاسوسی متهم کرده است.  
 اتهامات از این جهت اهمیت پیدا می‌کند که روابط دیپلماتیک هند و کانادا از سال ۲۰۱۸ تاکنون به سردی پیش رفته است. در سال ۲۰۱۸ جاستین ترودو نخست وزیر کانادا به همراه خانواده خود به هند سفر کرد. اما نارندرا مودی نخست وزیر هند حاضر به دیدار با وی نشد. رسانه‌های هند دلیل این تصمیم نارندرا مودی را حمایت توردو از سیک‌های جدایی طلب خالستان دانسته‌اند.  
هند همچنین از حضور جاسپال اتوال یک متهم به قتل و جدایی طلب خالستانی در مراسم رسمی و دولتی کانادا، از جاستین ترودو انتقاد کرده است.  
اتوال که یک فعال جدایی طلب سیک در کانادا محسوب می‌شود و عضو گروه ممنوعه (از سوی هند) فدراسیون گروه جوانان سیک می‌باشد، در سال ۱۹۸۶ به تلاش برای قتل "مالکیت سینگ سیدهو" سروزیر ایالت اسبق پنجاب در جریان سفر وی به کانادا متهم شد.  
دولت هند هنوز در خصوص این اتهامات واکنشی نشان نداده است.  
سازمان اطلاعات کانادا در مورد ارتباط این تبعه هندی با سازمان‌های اطلاعاتی هند اعلام کرده است که وی در شش سال گذشته بیش از ۲۵ بار با ماموران مختلف اطلاعاتی هند دیدار داشته است.  
اما این شهروند هندی که در رسانه‌ها با نام "ای بی" شناخته شده است این اتهامات را رد کرده است.  
بر اساس گزارش‌های منتشر شده، دهلی نو از موضع نرم کانادا در مقابل سیک‌های افراطی که فعالیت‌های خود را در سال‌های اخیر در کانادا افزایش داده‌اند ناراضی است.  
کانادا در اوایل سال ۲۰۱۷،  قطعنامه "نسل کشی" هند در جریان شورش‌های ضد سیک در سال ۱۹۸۴ را به تصویب رساند. هند به این قطعنامه اعتراض شدید کرد و آن را نتیجه درک محدود از قانون اساسی، جامعه، اخلاق، حکومت قانون و روند قضایی هند دانست.  
جنبش خالستان، توسط سیک‌هایی ایجاد شده است که خواهان ایجاد کشوری مستقل می‌باشند. مبارزات اعضای این گروه، به وقوع درگیری‌های خشونت آمیز در هند در سال‌های ۱۹۸۰ منجر شد.  
مقامات دولتی هند، خالستانی‌ها را افراط گرا و مسوول بمب گذاری در هواپیمای ایر ایندیا در سال ۱۹۸۵ می‌دانند. در این بمب گذاری ۳۲۹ نفر کشته شدند. دولت هند پس از این بمب گذاری اقدام به سرکوب شاخه‌های خشن این جنبش کرده است و همچنین نسبت به فعالیت آزادانه جدایی طلبان خالستانی در کانادا هشدار داده است.  

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha