۵ اسفند ۱۳۹۶، ۱۰:۵۴
کد خبر: 82841692
T T
۰ نفر
سرانه ورزشي شيروان تنها 50درصد استاندارد كشوري است

شيروان- ايرنا- كمبود سرانه مكان هاي ورزشي، مهم ترين دغدغه و از مشكلات ورزشكاران و ورزش دوستان شيروان است كه براساس آمارهاي موجود، سرانه فضاي ورزشي اين شهرستان نصف استاندارد كشوري است.

سرانه فضاي ورزشي در كشور به ازاي هر نفر يك مترمربع است در حالي كه در شيروان 50 سانتي مترمربع است كه اين كمبود جوابگوي نيازهاي ورزشي شهروندان نيست.
پايين بودن سرانه فضاي ورزشي در شيروان دومين شهر خراسان شمالي به وضوح ديده مي شود، اين امر نيز باعث كمترشدن فعاليت هاي ورزشي در اين خطه شده است.
شماري از ورزشكاران و ورزش دوستان شيرواني با انتقاد از كمبود فضاهاي ورزشي در اين شهرستان گفتند: با توجه به كم بودن سرانه‌ ورزشي در اين شهرستان ضرورت دارد كه به سمت ايجاد مكان هاي ورزشي جديد حركت كرد و در اين ميان بايد به ساخت اماكن ورزشي بزرگ با قابليت پذيرش رويدادهاي ملي و بين‌المللي هويت‌ساز توجه داشته باشيم.
آنان افزودند: توجه مسئولان به پروژه هاي نيمه تمام ورزشي بزرگ و هويت‌ساز مي‌تواند جايگاهي شايسته‌تر براي اين شهرستان در كشور به همراه داشته باشد.
يكي از ورزشكاران شيرواني مي گويد: اين شهرستان در چند سال گذشته از نظر رشد و توسعه ورزش در وضعيت بهتري نسبت به گذشته قرار گرفته است اما اين تلاش‌ها هنوز براي رسيدن به شرايط مطلوب و زيرساخت هاي ورزشي به حد استاندارد كافي نيست.
امين محتشمي اظهار كرد: از سويي برخي از سالن‌هاي اين شهرستان به علت كمبود اعتبارات فاقد تجهيزات مناسب و استاندارد ورزشي است كه اميدواريم مسئولان استان به توسعه ورزش نگاهي نو داشته باشند.
يكي ديگر از ورزشكاران نيز با گلايه مندي از وضعيت كنوني فضاهاي ورزشي در اين شهرستان مي گويد: شيروان از استعدادها و پتانسيل هاي بالايي در حوزه ورزش برخوردار است با وجود كمبود سرانه فضاي ورزشي موجب عدم انگيزه ورزشكاران نشده ولي اين موضوع بايد در دستور كار مسئولان قرار گيرد.
مجتبي حافظ گفت: با توجه به تاكيدات مسئولان به امر ورزش و نقش و جايگاه آن در سلامتي انسان، شاهد ساخت سالن هاي بسياري در سطح شهر و روستا در سال هاي گذشته بوده ايم كه با گذشت چندين سال متاسفانه هنوز نيمه تمام مانده است.
وي اظهار كرد: مسئولان بايد به دنبال رفع مشكلات و دغدغه هاي ورزشكاران و فراهم كردن توسعه زير ساخت ها و افزايش سرانه فضاي ورزشي باشند كه اين امر با اختصاص اعتبارات و تكميل سالن هاي نميه تمام ورزشي اين شهرستان محقق خواهد شد.
حافظ افزود: با ساخت سالن هاي نيمه تمام ورزشي در اين شهرستان و افزايش سرانه فضاي ورزشي شاهد توسعه، رشد و پيشرفت بيشتر ورزشكاران در مسابقات ملي و بين المللي خواهيم بود.
يكي ديگر از ورزشكاران گفت: براي توسعه ورزش اماكن و فضاهاي ورزشي و همچنين مدير و مربي ورزشي بسيار حائز اهميت است.
مهسا عصمت پور با بيان اينكه در دولت تدبير و اميد توجه خاصي به توسعه فضاهاي ورزشي صورت گرفته است اظهار كرد: ولي هنوز كافي نيست بايد توسعه فضاي مورد نياز ورزش شهرستان تامين شود تا شاهد رونق ورزش در سطح ملي و بين المللي باشيم.
وي با اشاره به اينكه ورزشكاران اين شهرستان تاكنون مقام هاي خوبي در سطح كشور كسب كرده اند افزود: توسعه فضاهاي ورزشي انگيزه آنان را براي شركت در مسابقات ملي و بين المللي و كسب رتبه هاي برتر بيشتر مي كند.
رييس اداره ورزش و جوانان شيروان گفت: استاندارد سرانه فضاي ورزشي براي هر نفر يك متر مربع است كه در شيروان نيم متر مربع است در صورت ساخت سالن هاي ورزشي نيمه تمام به استاندارد خواهيم رسيد.
علي خالق زاده در گفت و گو با ايرنا با اشاره به گلايه ورزشكاران اين شهرستان در خصوص كمبود فضاي ورزشي اظهار كرد: هم اكنون سالن هاي ورزشي آموزش و پرورش، سپاه و ورزش و جوانان شيروان در دست ساخت است.
وي افزود: مساحت برخي از سالن هاي ورزشي در اين شهرستان بيش از يكهزار متر مربع است.
رييس اداره ورزش و جوانان شيروان گفت: هم اكنون ساخت 9 سالن ورزشي در سطح شهر و روستاهاي اين شهرستان در دست اجرا است.
خالق زاده افزود: سالن ورزشي سه هزار نفره، سالن سنگنوردي چند منظوره، ژيمناستيك و سالن بانوان كميته امداد در حال ساخت در شهر و سالن ورزشي در روستاهاي كوسه، مشهد طرقي، زوارم و سنجد در بخش مركزي و سرحد اين شهرستان در دست ساخت است.
وي شروع ساخت سالن هاي ورزشي اين شهرستان را بين سال 89 تا 94 عنوان كرد و گفت: برآورد كل اعتبار سالن هاي ورزشي مزبور در اين شهرستان 102 ميليارد و 250 ميليون ريال است كه هم اكنون بين 19 تا 70 درصد پيشرفت فيزيكي دارند.
وي افزود: امسال براي ساخت 6 سالن ورزشي مزبور در اين شهرستان در مجموع كل 51 ميليارد ريال اعتبار از محل اعتبارات ماليات ارزش افزوده مصوب شده است.
به گفته رييس اداره ورزش و جوانان شيروان، اين شهرستان سه هزار و 500 ورزشكار بيمه شده دارد.
استان 863 هزار نفري خراسان شمالي داراي 23هزار ورزشكار بيمه اي با 43 هيات ورزشي مي باشد كه سرانه فضاي ورزشي در اين استان كمتر از 34 سانتي متر مربع است.
45 هيات ورزشي در خراسان شمالي وجود دارد كه از اين تعداد 35 تا 40 هيات ورزشي فعال هستند.
شهرستان شيروان با 157 هزار نفر جمعيت به عنوان دومين شهرستان پرجمعيت خراسان شمالي در 60 كيلومتري شرق بجنورد قرار دارد.
7186/6042/3007