به گزارش خبرنگار ایرنا ، چند تن از استادان رشته های مختلف علمی دانشگاه مازندران قرار است فردا دوشنبه همایشی را با عنوان بررسی ابعاد زیست محیطی ، سیاسی ، حقوقی و اجتماعی انتقال آب دریای خزر در این دانشگاه برگزار كنند.
بر اساس اعلام مسئولان برگزاری این همایش ، دكتر فاطمه كاردل استاد علوم محیط زیست ، دكتر عزیر عباسی استاد مهندسی عمران دانشگاه نوشیروانی بابل ، دكتر سید خلاق میرنیا رئیس دانشگاه مازندران و دكترای خاك شناسی از دانشگاه تربیت مدرس ، دكتر علی كریمی مله استاد علوم سیاسی دانشگاه مازندران ، دكتر محمود شارع پور استاد جامعه شناسی دانشگاه مازندران و دكتر مسعود فریادی استاد تخصصی حقوق عمومی در زمینه عمومی سازی حفاظت محیط زیست در حقوق ایران در این همایش پیامدهای انتقال آب دریای خزر را بررسی می كنند.
دكتر علی كریمی مله استاد علوم سیاسی دانشگاه مازندران روز یكشنبه در باره این همایش به خبرنگار ایرنا گفت : موضوع انتقال آب دریای خزر مساله مهمی است كه مردم و اصحاب علم باید از زوایای آن با خبر شوند .
وی با انتقاد از غیبت مسئولان مرتبط مازندران در این نوع نشست های تخصصی و در عین حال سرنوشت ساز برای استان ، افزود : در حالی كه این گونه نشست ها باید با حضور مسئولین مرتبط همراه باشد ، ولی اغلب شاهد غیبت و بی توجهی آنان به عنوان نمایندگان دستگاه دولتی هستیم .
كریمی مله گفت : بی توجهی به نگاه و راهكارهای علمی كه از دانشگاهها و مراكز علمی بیرون می آید ، می تواند بحران هایی را در آینده در پی داشته باشد .
استاد علوم سیاسی داشنگاه مازندران تاكید كرد : شركت كنندگان در نشست بررسی ابعاد مختلف انتقال آب دریای خزر ، حرف های جدی در این باره دارند و با توجه به اهمیت موضوع حرف هایشان را صراحتا بیان خواهند كرد و به نظرم فرصت مناسبی است تا مسئولان و كارشناسان دست اندركار در این زمینه كه در تصمیم سازی نقش دارند در این نشست حضور یابند و از ابعاد مختلف و پیامدهای این موضوع مطلع شوند.
فاطمه كاردل استاد محیط زیست دانشگاه مازندران هم به خبرنگار ایرنا گفت : با توجه به اینكه دانشگاه مازندران یكی از دانشگاههای استان است كه در كنار دریای خزر واقع شده و همچنین اساتید مختلف در حوزه های محیط زیست ، علوم سیاسی ، حقوق و جامعه شناسی در آن حضور دارند و نیز به دلیل اهمیت و جایگاه این دانشگاه می توان برگزاری چنین نشست هایی با موضوع مهمی مانند انتقال آب دریای خزر را طبیعی دانست .
وی افزود : انتقال آب مساله ای تك بعدی نبوده و نمی توان آن را فقط در حوزه محیط زیست بررسی كرد و باید در همه ابعاد از جنبه علمی مورد توجه و بررسی و پرسش قرار بگیرد .
كاردل گفت : دیدگاههای علمی همیشه جایگاه خود را داشته اند و این را می توان از توجه جامعه و مردم و همچنین مسئولین به دانشگاهها و تفكر و راهكار های آن مشاهده كرد.
طرح انتقال آب دریای خزر به كویر مركزی و حتی اتصال آن به خلیج فارس و دریای عمان حدود 25 سال پیش مطرح ، اما خیلی زود به فراموشی سپرده شد .
با این وصف ، این طرح با محدود شدن به انتقال آب دریای خزر به استان سمنان در دولت دهم در دستور كار قرار گرفت و حتی رئیس وقت دولت به همراه تعدادی از وزرای كابینه با آوردن بلدوزر و بیل مكانیكی در ساحل خزر اجرای آن را كلید زدند ، اقدامی كه در همین حد باقی مانده بود .
دولت دهم قرار بود در فاز اول این طرح ، آب دریای خزر را از طریق ساری به سمنان رسانده و از آنجا به مناطق مركزی ببرد و در فازهای بعدی طرح را به خلیج گرگان گسترش داده و از آنجا آب خزر را به استان های خراسان انتقال دهد.
بر اساس این طرح مقرر بود كه دولت سالانه حدود 500 میلیون متر مكعب آب به كویر مركزی كشور منتقل كند و تعیین شده بود كه شیرین سازی آن هم در سواحل دریای خزر یعنی مبدا انتقال انجام گیرد .
پیش از این نمایندگان مازندران در مجلس شورای اسلامی هم با انتشار نامه ای با این طرح مخالفت كرده و كمیسیون تلفیق بودجه مجلس هم این طرح را از ردیف های بودجه سال 97 حذف كرد .
چنی پیش هم بیش از 500 تن از استادان و محققان دانشگاههای مختلف كشور با امضای نامه ای ، نسبت به پیامدهای منفی انتقال آب دریای خزر به كویر مركزی هشدار داده اند .
7335/1654
همایش بررسی انتقال آب دریای خزر ، آزمون سنجش دغدغه مسئولان مازندران
۶ اسفند ۱۳۹۶، ۱۳:۰۴
کد خبر:
82843150
ساری - ایرنا - محققان و پژوهشگران شركت كننده در همایش بررسی پیامدهای انتقال آب دریای خزر به كویر مركزی خواستار حضور مسئولان مازندران در نشست های این همایش شده و تاكید كردند كه این همایش در واقع آزمونی برای سنجش دغدغه مسئولان مازندران خواهد بود.