به گزارش ایرنا، سیدعلی آقازاده روز شنبه در نخستین همایش مجمع سلامت استان مركزی در سالن غدیر استانداری مركزی افزود: تاكنون برنامه های راهبری سلامت در استان مركزی اجرایی شده اما می طلبد با حساسیت و دقت بیشتری در سند توسعه پایدار استان به این مهم پرداخته شود.
وی بیان كرد: در نخستین گام باید در سند چشم انداز توسعه پایدار استان مركزی، راهبرد سلامت با دقت نظر بیشتری دنبال شود و تحقق این مهم، نیازمند عزم همگانی است.
وی گفت: آسیب های اجتماعی بسیاری در كمین بنیان خانواده و جامعه است و باید در راستای افزایش سلامت عمومی، تلاش مضاعفی صورت گیرد.
استاندار مركزی ادامه داد: بهره گیری از مشاركت مردم و تشكل های مردم نهاد در تدوین سند توسعه پایدار استان مركزی و استمرار این حركت، امری ضروری است.
آقازاده تصریح كرد: استان مركزی در مقوله سلامت و بهداشت و درمان در حالت سكون نیست و به مردم در ماه های گذشته قول داده شده كه بیمارستان یكصد تخت خوابی آیت الله خوانساری اراك به بهره برداری رسد و این مهم در روزهای آینده محقق خواهد شد.
وی گفت: اقدام های مناسبی برای بهره برداری از بیمارستان آیت الله خوانساری اراك انجام شده و هم اكنون مرحله جذب 105 نفر نیرو با جدیت دنبال می شود.
استاندار مركزی افزود: خیران سلامت در تحقق این طرح مهم، به عنوان مطالبه جدی حوزه سلامت، نقش موثری داشتند.
آقازاده عنوان كرد: در سال 97 نیز فاز نخست بیمارستان 460 تخت خوابی ولی عصر(عج) اراك به بهره برداری خواهد رسید.
استاندار مركزی ادامه داد: قول ساخت نخستین بیمارستان دولتی شهرستان شازند با اعتباری بالغ بر 500 میلیارد ریال و با مشاركت پتروشیمی در هفته گذشته از سوی وزیر بهداشت و درمان داده شده و عملیات اجرایی این طرح از سال 97 آغاز می شود.
وی گفت: تشكیل مجمع خیران سلامت، یگ گام بلند در راستای خدمت رسانی بیشتر به مردم است كه امید است توفیقات تشكیل این مجمع در استان دیده شود.
آقازاده اظهار كرد: فرمانداران باید در هفته جاری مجامع سلامت شهرستانی را تشكیل دهند و دفتر امور اجتماعی استانداری مركزی در این راستا نظارت ویژه ای اعمال كند.
استاندار مركزی افزود: آمار سرطان در این استان، یك تا یك و نیم درصد بالاتر از میانگین كشور است و می طلبد فرهنگ سازی های لازم در خصوص پیشگیری از بیماری ها و افزایش سلامت عمومی در مجمع خیران سلامت استان مركزی و شهرستان ها پیش بینی شود.
وی گفت: استفاده از توان شورای برنامه ریزی و توسعه استان یكی دیگر از راهكارهایی است كه می تواند در تسهیل تحقق اهداف حوزه سلامت موثر باشد.
آقازاده بیان كرد: یكی از برنامه های راهبردی در استان مركزی كاهش آسیب های اجتماعی به صورت عملیاتی است.
نماینده مردم اراك، كمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: عوامل موثر بر سلامت باید آنالیز و مورد بررسی قرارگیرد تا شیوع مرگ و میرها كاهش پیدا كند.
علی اكبر كریمی افزود: تحقیقات نشان می دهد علاوه بر عوامل جسمی، عوامل محیطی و اجتماعی در تامین و حفظ سلامت موثر است.
وی اظهار كرد: سلامت به موضوعی ملی تبدیل شده و وزارت بهداشت و درمان با تشكیل مجامع استانی و ملی می كوشد پیشگیری را بردرمان اولویت دهد.
نماینده مردم اراك، كمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی گفت: ایجاد كانون های سلامت درمحله ها با مشاركت مردم گام موثری است كه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی برداشته است.
كریمی گفت: استعمال دخانیات در كشور از میانگین جهانی بالاتر است و این امر، زنگ خطری برای حوزه سلامت اجتماعی به شمار می رود.
وی اظهار كرد: وزیر بهداشت با حضور در كمیسیون اقتصادی مجلس بر تخصیص عوارض بر مصرف دخانیات تاكید كردند تا افزایش قیمت دخانیات موجب كاهش تقاضا شود.
كریمی بیان كرد: در قانون مالیات برارزش افزوده و بودجه 97 برای هر نخ سیگار وارداتی 500 ریال و برای سیگار تولید داخل 350 ریال عوارض تصویب شده است.
وی ادامه داد: درآمد حاصله از محل فروش دخانیات به تفكیك برای ورزش و جوانان 30 درصد، برای آموزش و پرورش 20 درصد و برای وزارت بهداشت 50 درصد درنظر گرفته شده است.
نماینده مردم اراك، كمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی گفت: 375 سمن در استان مركزی فعال هستند كه 20 درصد این مجموعه در شبكه سلامت، فعالیت موثری انجام می دهند.
كریمی افزود: طرح آموزش قبل از ازدواج در استان مركزی انجام می شود كه منحصر به فرد است و 98 درصد جمعیت استان را پوشش می دهد.
نماینده مردم اراك، كمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی افزود: آلودگی هوای اراك یكی از مهمترین دغدغه های مردم استان مركزی در حوزه سلامت است كه مطالعات علمی نشان داده، ارتباط مستقیم بین بیماری ها و آلودگی هوا وجود دارد.
كریمی افزود: برخورداری از سلامت حق مردم است و باید برای كاهش آلودگی و حذف آن از زندگی مردم تلاش شود.
نماینده مردم اراك، كمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی گفت: تامین سلامت وظیفه همگان است این مسئولیت خطیر تنها برعهده وزارت بهداشت نیست و برای تحقق آن، مشاركت همه تشكل ها لازم است.
نماینده مردم شازند در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: تامین بهداشت و سلامت اساسی ترین وظیفه دولت است و حاكمیت باید برای آحاد جامعه امكان بهره گیری از خدمات درمانی را فراهم كند.
علی ابراهیمی افزود: عامل جمعیت در بهره گیری از خدمات درمانی باعث شده تا بیمارستان های دولتی و خصوصی مجهز، تنها در تهران مستقر باشند و بیماران برای درمان مطمئن، به پایتخت سفر كنند.
وی اظهار كرد: پس از گذشت 40 سال، شهرستان شازند از داشتن بیمارستان دولتی محروم است و مردم این خطه برای دریافت كمترین خدمات درمانی با مشكلات متعددی مواجه هستند.
نماینده مردم شازند در مجلس شورای اسلامی گفت: ضروری است همزمان با بهره برداری از مرحله دوم طرح توسعه بیمارستان آیت الله خوانساری در اراك، عملیات اجرایی بیمارستان شازند نیز آغاز شود.
ابراهیمی افزود: این بیمارستان با سرمایه گذاری پتروشیمی شازند انجام خواهد شد تا مردم شهرستان شازند برای دریافت خدمات درمانی، رنج سفر را متحمل نشوند.
رئیس دانشگاه علوم پزشكی اراك نیز گفت: متولیان سلامت در كشور، فقط 25 درصد جامعه را پوشش می دهند و 75 درصد خدمات سلامت از حوزه متولیان بهداشت و درمان خارج است و مربوط به نهادها و سازمان های غیردولتی است.
دكترحسن طاهر احمدی افزود: سمن ها و سازمان های مردم نهاد نقش اصلی را در تامین، حفظ و ایجاد محیط زندگی سالم در حوزه درمان برعهده دارند.
رئیس دانشگاه علوم پزشكی اراك گفت: 53 درصد از بیماری های غیرواگیر در انواع سرطان، دیابت، فشارخون و امراض قلبی خلاصه می شود.
دكتر حسن طاهراحمدی افزود: بار بیماری های غیرواگیر در كشور، 76 درصد است كه این میزان، 23 درصد نسبت به متوسط جهانی، در كشور بیشتر است.
وی اظهار كرد: 89 درصد از عوامل مرگ و میر ایرانیان در پنج بیماری است كه سمن ها و خیران در در مان آن دخالتی ندارند و وزارت بهداشت تنها متولی آن به شمار می رود.
وی ادامه داد: 46 درصد از مرگ ایرانیان به علت بیماری های قلبی و عروقی اتفاق می افتد كه علت آن تغذیه ناسالم و نبود تحرك كافی است.
رئیس دانشگاه علوم پزشكی اراك گفت:90 درصد جامعه آماری ایران در طول روز، از 30 دقیقه ورزش بی بهره اند كه این امر موجب شده تا فشارخون، دیابت و سرطان در كشور افزایش پیدا كند.
طاهر احمدی افزود: مصرف دخانیات سومین عامل در مرگ و میر جامعه ایرانی به شمار می رود و در استان مركزی پرفشاری خون نسبت به متوسط كشور بالاتر است.
رئیس دانشگاه علوم پزشكی اراك گفت: سرطان ها از دیگر عوامل مرگ و میر در كشور به شمار می رود كه متوسط مرگ و میر در اثر سرطان 14 درصد است و این درحالی است كه یك سوم سرطان ها قابل پیشگیری و یك سوم هم قابل درمان اند.
طاهر احمدی افزود: مرگ و میر ناشی از آلودگی هوا از حوادث بیشتر است اما ملموس نیست.
رئیس دانشگاه علوم پزشكی اراك گفت: 29 و 9 دهم درصد مردم استان مركزی دچار پرفشاری خون هستند و مصرف نمك چهار برابر متوسط جهانی است.
طاهر احمدی افزود: 60 درصد ایرانیان اضافه وزن دارند كه علت اصلی بیماری های قلبی و عروقی به شمار می رود و در استان مركزی متوسط استعمال سیگار 14و یك دهم درصد و در كشور، حدود 10 درصد است.
رئیس دانشگاه علوم پزشكی اراك گفت: تشكیل مجمع ملی سلامت و مجمع ملی استانی سلامت، برای كاهش انواع بیماری ها ضروری است.
مدیركل بهزیستی استان مركزی نیز گفت: طرح تحول سلامت بیشتر در حوزه درمان ورود كرده است و در حالی كه دستگاه هایی همچون بهزیستی نیز در این حوزه فعالیت های موثری انجام می دهد.
بهروز رفیعی افزود: غلظت رنگ سلامت اجتماعی در طرح تحول سلامت كمرنگ است و این امر باید مورد كارشناسی قرار گیرد.
وی اظهار كرد: فعالیت های موثر اورژانس اجتماعی بهزیستی در سطح كشور موجب شده تا از بروز آسیب های اجتماعی بی شماری جلوگیری شود.
مدیركل بهزیستی استان مركزی گفت: اورژانس اجتماعی با شماره 123 در سراسر كشور آماده ارایه خدمات به متقاضیان در بخش های مختلف است.
در پایان این همایش از خانواده اهدا كنندگان عضو در استان مركزی تقدیر شد.
3005/ 6991
اراك - ایرنا - استاندار مركزی گفت: مقوله سلامت به عنوان ركن اصلی توسعه پایدار محسوب می شود كه باید با جدیت در استان مورد بررسی و كار كارشناسی قرار گیرد.