به گزارش ايرنا بنادر صيادي شهرستان هاي چابهار و كنارك ظرفيت هاي فراواني براي اشتغالزايي و صيد انواع آبزيان دارند بطوريكه در طول 20 سال اخير 24 هزار شغل در حوزه شيلات ايجاد شده است.
وجود 11 بندر ماهيگيري و جايگاه تخليه صيد شامل بنادر طيس، شهركنارك، رَمين، كلات زرآباد، پُزم، هفت تيرچابهار، بريس، گواتر، جُد، تَنگ و پَسابندر در حوزه شهرستانهاي چابهار و كنارك براي صيد و صيادي نشان از نقش مهم اين شهرستانها در ايجاد اشتغال و بهره گيري از نعمات خدادادي دريا و اقيانوس است.
در اين بنادر 930 فروند لنج و هزار و 400 فروند قايق صيد و صيادي با حدود 24 هزار نفر صياد دائمي و فصلي در قالب 34 تعاوني صيادي در حوزه اداره كل شيلات سيستان و بلوچستان فعاليت دارند.
بندر صيادي زرآباد كه در همجواري روستاي كلات واقع شده است و به همين نام (بندرصيادي كلات زرآباد) شهرت دارد سالها با مشكلات متعددي از جمله آسفالت نشدن جاده منتهي به روستا و اسكله رو به رو است.
شماري از معتمدان و ساكنان اين روستا در گفت وگو با خبرنگار ايرنا از مسئولان توجه و رسيدگي بيشتر به مشكلاتشان را خواستار شدند.
احمد بندوزهي يكي از معتمدان روستاي كلات اظهار داشت: از سال 1379 چشم انتظار آسفالت تنها هشت كيلومتر راه از روستاي كلات به بندر صيادي زرآباد هستيم ولي پيگيري هاي مكرر از طريق مسئولان مختلف استاني و كشوري راه به جايي نبرده است.
وي افزود: دكل تلفن همراه در اسكله كلات زرآباد وجود ندارد و صيادان با مشكلات بزرگ نبود آنتن دهي تلفن همراه و خدمات اينترنت مواجه هستند.
عبدالواحد عبدالهي نيز اظهار داشت: راه دسترسي به بندر صيادي فاقد پل و آب نماي استاندارد است و در كمترين بارندگي خسارت ديده و باعث قطع رفت و آمد وسائط نقليه و خودروهاي حامل ماهي مي شود.
وي رسوب گيري دهانه اين بندر صيادي را از ديگر مشكلات عنوان و خاطرنشان كرد: آسفالت جاده بندر زرآباد به روستاي كلات، استقرار پايگاه اورژانس، اختصاص پزشك و احداث جايگاه سوخت براي كاميون ها و خودروها از ديگر ضرورت هاي اين منطقه است.
مديركل شيلات سيستان وبلوچستان نيز در گفت وگو با خبرنگار ايرنا در چابهار اظهار داشت: شهرستان هاي ساحلي چابهار وكنارك و به ويژه بخش زرآباد علاوه بر توانمندي و ظرفيت در حوزه هاي كشاورزي و گردشگري، پتانسيل خوبي در زمينه صيد وصيادي دارند و احداث بندر زرآباد براي ايجاد اشتغال و صيد ماهي و ميگو از ضرورت هاي مهم است.
هدايت الله ميرمرادزهي افزود: عمليات اجرايي بندر صيادي زرآباد در سال 1383 آغاز شده و در سال 1390 با سرمايه گذاري 470 ميليارد ريالي افتتاح و بهره برداري شده است.
وي بيان كرد: طول موج شكن اصلي بندر صيادي زرآباد 371 متر و موج شكن فرعي 101 متر و طول اسكله شناورها 537 متر است.
وي ادامه داد: به منظور حل مشكلات مردم در زمينه لايروبي بندر، احداث جايگاه سوخت، آسفالت راه ورودي و خروجي روستاي كلات به بندر صيادي زرآباد و حل مشكلات شناورهاي فاقد مجوز پيگيري هاي لازم صورت گرفته و بزودي برخي از مشكلات براساس اولويت مرتفع خواهد شد.
بخش زرآباد شهرستان كنارك به مركزيت شهر زرآباد در منتهي اليه جنوب غربي استان سيستان بلوچستان، با جمعيت حدود 21 هزار نفر و وسعت سه هزار و 800 كيلومترمربع و دارا بودن 75 كيلومتر مرز آبي با درياي عمان (مَكُّران) در فاصله 170 كيلومتري مركز شهرستان كنارك واقع شده است.
به گزارش ايرنا، سيستان وبلوچستان به سبب گستردگي منابع آبي داراي 2 اداره كل شيلات در شمال و جنوب استان است كه اداره كل شيلات سيستان مستقر در زابل واقع در شمال استان وظيفه كنترل و حمايت از منابع آبي داخلي و اداره كل شيلات سيستان و بلوچستان مستقر در بندر چابهار واقع در جنوب استان در حوزه آبهاي درياي عمان فعال است.
كنارك در 640 كيلومتري جنوب زاهدان مركز سيستان و بلوچستان و در ساحل درياي عمان واقع شده است.
3043 **6081
رونق صيد و صيادي و اشتغال و شور و نشاط در بندر صيادي زرآباد كنارك
۱۴ اسفند ۱۳۹۶، ۱۱:۱۱
کد خبر:
82851950
چابهار- ايرنا- فعاليت 50 فروند لنج و 200 فروند قايق در بندر صيادي و گردشگري شهيد رضايي كلات بخش زرآباد شهرستان كنارك با ايجاد اشتغال مستقيم براي بيش از 2 هزار نفر نقش مهمي در توسعه و اشتغالزايي نيروهاي بومي و تامين آبزيان منطقه دارد.