به گزارش روز چهارشنبه گروه اخبار علمي ايرنا از پايگاه خبري ساينس ديلي، در سالهاي اخير رقابت بين گوگل، آيبيام و اينتل در حوزه پردازش كوانتومي بالا گرفته است و به نظر ميرسد به زودي شاهد تحولي در حوزه پردازش كوانتومي خواهيم بود و نشانه اين اتفاق، توليد يك پردازنده كوانتومي است كه كارآيي آن بيش از سوپركامپيوترهاي موجود در بازار باشد.
پردازندههاي عادي محاسبات خود را در مبناي دو انجام ميدهند و در نتيجه هر بيت اطلاعات به شكل صفر يا يك نمايش داده ميشود. اما بيتهاي كوانتومي قادرند به طور همزمان صفر و يك باشند. بدين ترتيب در يك سيستم كوانتومي ظرفيت پردازش به طور تصاعدي افزايش مييابد و براي مثال دو كيوبيت چهار حالت (00، 01، 10 و 11) و سه كيوبيت 8 حالت را به طور همزمان نمايش ميدهد.
قابليت پردازش همزمان بدين معني است كه از لحاظ نظري يك كامپيوتر كوانتومي با پردازنده 49 كيوبيتي در انواع خاصي از محاسبات، عملكردي بهتر از سوپركامپيوترهاي كنوني دارد.
تراشه كوانتومي جديد گوگل 72 كيوبيت ظرفيت دارد. اين كيوبيتها در آرايههاي مربعي چيده شدهاند و ماهيت كوانتومي خود را از خاصيت ابررسانش به دست ميآورد. اين خاصيت امكان برقراري جريان در دو راستاي مختلف را فراهم ميكند.
البته كيوبيتها بسيار شكننده هستند و موجب بروز خطاهايي در حافظه و عملكرد سيستم ميشوند كه در مجموع كارآيي سيستم را كاهش ميدهد. محققان گوگل در تلاشند تا با توسعه يك سيستم اشكالزدايي پيشرفته بتوانند اين خطاها را به حداقل برسانند و كارآيي پردازنده خود را در عمل به سطح بالاتري از سوپركامپيوترهاي موجود برسانند.
علمي (6)**9259**1440
تهران – ايرنا - گوگل يك پردازنده كوانتومي جديد موسوم به Bristlecone را رونمايي كرد كه با توان پردازشي 72 كيوبيت، ركورد ظرفيت پردازش كوانتومي را به خود اختصاص داد.