۱ مهر ۱۳۹۸، ۱۱:۱۳
کد خبر: 83486888
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

ساخت نخستین کامپیوتر کوانتومی با قابلیت محاسباتی ورای اَبَررایانه‌ها

تهران- ایرنا- گوگل ادعا می‌کند نخستین کامپیوتر کوانتومی جهان را ساخته است که می‌تواند محاسباتی را انجام دهد که خارج از دایره توان قدرتمندترین اَبَررایانه‌های جهان هستند.

به گزارش فایننشال تایمز، محققان گوگل در مقاله‌ای که اوایل هفته گذشته برای مدت کوتاهی بر روی یکی از وبسایت‌های ناسا قرار داده و سپس حذف شد، ادعا کردند که پردازنده آن‌ها می‌تواند محاسبه‌ای که برای پیشرفته‌ترین کامپیوتر کلاسیک امروزی موسوم به سامیت (Summit) نزدیک به ۱۰ هزار سال زمان می‌برد را در ظرف تنها سه دقیقه و ۲۰ ثانیه انجام دهد.  

به گفته این پژوهشگران، این که کامپیوترهای کوانتومی امروز محاسباتی را انجام می‌دهند که قبلا غیرممکن بود، به معنای «برتری کوانتومی» است.

در این مقاله آمده است: «این افزایش سرعت چشمگیر نسبت به تمام الگوریتم‌های شناخته شده کلاسیک، تحقق آزمایشی برتری کوانتومی را در انجام یک کار محاسباتی نشان می‌دهد و از ظهور یک الگوی رایانش که مدت‌ها انتظارش را می‌کشیدیم، خبر می‌دهد.»

«تا جایی که می‌دانیم، این آزمایش نخستین محاسبه‌ای است که تنها توسط یک پردازنده کوانتومی قابل انجام است.»

به گفته پژوهشگران، این سیستم تنها قادر به انجام یک محاسبه فوق تکنیکی است و هنوز با استفاده از دستگاه‌های کوانتومی برای حل مسائل علمی سال‌ها فاصله دارد.  

با این حال محققان گوگل از این کامپیوتر با عنوان «نقطه عطفی در مسیر رایانش کوانتومی در مقیاس کامل»، یاد می‌کنند.

اگرچه نمونه‌های اولیه کامپیوترهای کوانتومی پیش‌تر توسط شرکت‌هایی چون IBM  و استارتاپ‌هایی چون Rigetti Computing ساخته شده‌اند اما این نمونه‌ها قادر به اجرای همان کارهایی هستند که کامپیوترهای کلاسیک انجام می‌دهند، منتها با سرعت بیشتر.

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha