۲۱ اسفند ۱۳۹۶، ۱۴:۳۳
کد خبر: 82859972
T T
۰ نفر
جدال لفظي رقباي انتخاباتي مالزي بر سر ماليات بر ارزش افزوده

كوالالامپور - ايرنا – طرح «ماليات بر ارزش افزوده» موسوم به «جي.اس.تي» (GST) سه سال پيش در مالزي آغاز شد و اكنون ائتلاف مخالفان دولت در آستانه چهاردهمين انتخابات سراسري اين كشور با انتشار كتاب وعده‌هاي انتخاباتي خود، قول برچيده شدن آن را داده اند كه به واكنش دولت مالزي منجر شد.

به گزارش روز دوشنبه ايرنا، وقتي در سال 2015 طرح «ماليات بر ارزش افزوده» اجرايي شد، «ماهاتير محمد» سياستمدار قديمي مالزي كه سابقه بيش از 20 سال نخست وزيري را دارد، به شدت به اين طرح اعتراض كرد و همان زمان با مطرح شدن اتهامات فساد مالي دولت و سقوط ارزش پول مالزي دربرابر ارزهاي بين المللي، اختلافات نخست وزير سابق و نخست وزير فعلي مالزي به جايي رسيد كه «ماهاتير» از حزب حاكم خارج شد و به ائتلاف مخالفان پيوست و اكنون در مقام رياست ائتلاف مخالفان، مقابل نخست وزير ايستاده است.
از همين رو ائتلاف مخالفان با انتشار كتاب وعده‌هاي انتخاباتي خود با نام «كتاب اميد»، قول برچيدن «جي.اس.تي» را دادند كه در تازه‌ترين واكنش‌ها، وزير دارايي و نخست وزير مالزي جداگانه به انتقاد از مطرح كردن اين قول انتخاباتي پرداختند و از «جي.اس.تي» دفاع كردند.
«نجيب تون رزاق» نخست وزير مالزي عنوان كرده كه جايگزيني «جي.اس.تي» با طرح ديگري، واقع گرايانه نيست و مي‌تواند مالزي را با كسري بودجه دچار كند.
«نجيب» همچنين مطرح كرد كه درآمد حاصل از اين طرح در سال گذشته ميلادي (2017)، 45 ميليارد دلار بوده است.
وي كه در ميان دانشجويان مالزيايي سخنراني مي‌كرد،افزود: اگر مي‌خواهيد «جي.اس.تي» را از بين ببريد، ما را با كسري بودجه‌اي مواجه مي‌كنيد كه كشورهايي مانند ايتاليا و يونان دچار آن شدند.
در پاسخ به اين اظهارات، «ليم گوان انگ» دبير كل حزب «اقدام دموكراتيك» (از احزاب جبهه مخالفان دولت) و همچنين فرماندار ايالت «پينانگ» مالزي، گفت كه حتي با وجود «جي.اس.تي» نيز دولت مالزي دچار كسري بودجه است.
از 13 ايالت مالزي، 2 ايالت «سلانگور» و «پينانگ» به دست ائتلاف مخالفان دولت موسوم به «ائتلاف اميد» اداره مي‌شود و ايالت «كلانتان» در شمال شرق مالزي نيز در دست حزب مستقل از دولت و اسلامگراي «پاس» است.
«ليم گوان انگ» عنوان كرد كه ايالت‌هاي «سلانگور» و «پينانگ» با عملكردشان ثابت كرده اند كه بدون گرفتن ماليات زياد مي‌شود از كسري بودجه جلوگيري كرد.
ائتلاف حاكم «جبهه‌ ملي» كه از زمان استقلال مالزي بر سر كار بوده است، متشكل از سه حزب مالايي «آمنو»، انجمن چيني هاي مالزي موسوم به «ام سي اي» و كنگره هندي هاي مالزي با عنوان «ام آي سي» است كه به رهبري «نجيب» در انتخابات پيش رو شركت مي‌كند.
«ائتلاف اميد» نيز متشكل از احزاب «عدالت مردم»، «اعتماد ملي»، «اقدام دموكراتيك» و «بومي تباران متحد مالزي» به رهبري «ماهاتير محمد»، در چهاردهمين انتخابات سراسري مالزي شركت خواهد كرد.
حزب اسلامي مالزي موسوم به «پاس» نيز كه به صورت سنتي در ائتلاف مخالفان بوده، در اين انتخابات به صورت مستقل به رقابت خواهد پرداخت.
آساق****241**1599