به گزارش روز يكشنبه گروه اخبار علمي ايرنا از پايگاه خبري ساينس ديلي آمريكا، محققان دانشكده پزشكي دانشگاه فينبرگ در آمريكا به اطلاعاتي دست يافتند كه نشان مي دهد چرا يك سوم كودكان مبتلا به اوتيسم دچار صرع مي شوند.
اوتيسم يك اختلال پيشرفته عصبي است كه از هر 68 كودك، يك مورد به آن مبتلا است و ضعف ارتباطات و تعاملات اجتماعي از مهمترين نشانه هاي آن است. يك سوم كودكان مبتلا به اوتيسم به صرع نيز مبتلا هستند. مطالعات قبلي نشان مي دهد وجود صرع در بيماران مبتلا به اوتيسم به دليل يك جهش ژنتيكي است، ولي تا امروز محققان نمي دانستند كه چرا جهش ژنتيكي باعث صرع مي شود.
مطالعات جديد نشان ميدهد جهش ژنتيكي عملكردي مانند يك باغبان بد در مغز دارد و شاخه و برگ سلول هاي عصبي (دندريت و سيناپس) را كوتاه مي كند و همين امر باعث اختلال در انتقال پيام هاي عصبي مي شود.
در افراد مبتلا به جهش، نورون هاي مهاركننده كه وظيفه حفظ آرامش مغز و كنترل نورون هاي تحريك كننده را بر عهده دارند، به اندازه كافي رشد و انشعاب پيدا نمي كنند و به همين دليل پيام هاي عصبي را به خوبي منتقل نمي كنند و همين امر موجب تشنج مي شود.
ژن هاي جهش يافته CNTNAP2 و CASK مانند يك تيم عمل مي كنند و منجر به ناتواني ذهني مي شوند. اين دستاورد راهنماي خوبي در انتخاب شيوه و داروهاي مناسب براي درمان تشنج در كودكان مبتلا به اوتيسم است.
نتايج اين مطالعه در نشريه Molecular Psychiatry منتشر شده است.
علمي (6) ** 9259**1440
تهران - ايرنا- مطالعه محققان آمريكايي نشان مي دهد، در افراد مبتلا به جهش ژنتيكي به دليل رشد و انشعاب ناكافي نورون هاي مهاركننده، پيام هاي عصبي به خوبي منتقل نشده و سبب تشنج در كودكان اوتيسمي مي شود.