'هو دونگ' روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار كرد ایران به عنوان یكی از كشورهای دارای جایگاه در صنعت فیلمسازی، حضور مناسبی در جشنواره فیلم پكن داشت و این حضور می تواند زمینه توسعه روابط دو كشور را فراهم كند.
به گزارش ایرنا هشتمین جشنواره بین المللی فیلم پكن از 15 آوریل (26 فروردین) آغاز شد و تا شب گذشته 22 آوریل ( 2 اردیبهشت) ادامه داشت در این مدت 330 فیلم از جمله دو فیلم ایرانی به نمایش گذاشته شد.
دو فیلم ایرانی «تابستان داغ» ساخته ابراهیم ایرج زاد و «ملی و راه های نرفته اش» به كارگردانی تهمینه میلانی در كنار دو فیلم چینی نامزد جایزه «تیان تان» بهترین فیلم جشنواره بین المللی پكن بودند كه در نهایت 'مینا ساداتی' بازیگر فیلم «تابستان داغ»، به عنوان تنها بازیگر ایرانی این جشنواره ، جایزه «تیانتان» بهترین بازیگر نقش مكمل زن جشنواره را از آن خود كرد.
این جایزه در حالی به این بازیگر ایرانی اعطا شد كه در دوره گذشته جشنواره فیلم پكن نیز، 'گلاب آدینه' به خاطر فیلم «آبجی» موفق به دریافت جایزه «تیانتان» برای بهترین بازیگر زن شده بود.
** فیلم سازان ایرانی در چین شناخته شده هستند
معاون رادیو، تلویزیون و مطبوعات پكن با بیان اینكه فیلم سازان ایرانی در چین شناخته شده هستند اظهار كرد چین ارزش و جایگاه فیلم ها و همچنین فیلمسازان ایرانی را می داند و به همین دلیل نه تنها در این دوره بلكه در دورههای گذشته نیز فیلم های برتر ایرانی را نیز به نمایش گذاشته است.
وی با اشاره به حضور دو فیلم ایرانی در این جشنواره گفت: حضور این فیلم ها نشان دهنده كیفیت بالای فیلمهای ایرانی و استقبال مخاطبان چینی، از فیلم های ایرانی است.
مسئول بخش بین الملل جشنواره فیلم پكن اظهار امیدواری كرد فیلم های ایرانی از طریق جشنواره بین المللی فیلم پكن، بیشتر با بینندگان ارتباط برقرار كنند.
او با اشاره به كسب یك جایزه توسط 'مینا ساداتی' بازیگر ایرانی اظهار امیدواری كرد كسب این عنوان زمینه ساز حضور بیشتر فیلمسازان ایرانی در جشنواره های آینده باشد.
** ضرورت همكاری سینمایی كشورهای مسیر یك جاده یك كمربند
این مسئول جشنواره بین المللی فیلم پكن با اشاره به ضرورت تقویت همكاری های فرهنگی میان كشورهای مسیر 'یك كمربند یك جاده' اظهار كرد یكی از برنامه های دولت چین در این زمینه تقویت روابط میان كشورهای این مسیر است.
او گفت: كشورهای این مسیر از جمله ایران و چین به دلیل برخورداری از اشتراكات فرهنگی و همچنین تاریخ غنی، باید در كنار حوزه های اقتصادی و سیاسی، در زمینه هنر و فیلمسازی نیز با یكدیگر همكاری داشته باشند.
«تابستان داغ» كه برمبنای فیلمنامه پیام كرمی ساخته شده و جواد نوروزبیگی تهیهكنندگی آن را برعهده داشته، محصول سال 1395 است كه بازیگر ان تنها جایزه این جشنواره را كسب كرد.
این فیلم با بازی «علی مصفا» و «پریناز ایزدیار» درباره زنی است كه هنگام طلاق نمیتواند دختر 6 سالهاش را از شوهرش بگیرد و زندگیاش را جمع میكند و بیاطلاع شوهر به گوشهای از شهر پناه میبرد.
«ملی و راه های نرفته اش» دیگر فیلم راه یافته به این جشنواره نیز كه توسط ' محمد نیك بین' ساخته شده است محصول سال 1395 است.
داستان فیلم با بازی «میلاد كیمرام»، «ماهور الوند» و «جمشید هاشم پور» به این صورت است كه ملیحه، دختر جوان و كمتجربه عاشق جوانی به نام سیامك میشود و بر خلاف میل خانواده، با او ازدواج میكند و به زودی تفاوت دیدگاه و اختلاف فرهنگی بین این دو آشكار میشود.
جشنواره بینالمللی فیلم پكن در سالهای اخیر نه تنها در رده برترین جشنواره های فیلم آسیا قرار گرفته بلكه جزء سه جشنواره مهم بینالمللی فیلم دنیا نیز به حساب میآید.
جشنواره بینالمللی فیلم پكن از سال 2011 كار خود را آغاز كرده و با حمایت دولت چین برگزار میشود.
**آساق**1904**
معاون سازمان رادیو، تلویزیون و مطبوعات پكن:
چین و ایران ظرفیت های زیادی در حوزه سینما دارند
۳ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۱۸:۲۱
کد خبر:
82895095
پكن - ایرنا - معاون سازمان رادیو، تلویزیون و مطبوعات پكن با اشاره به اهمیت توسعه روابط فرهنگی بین ایران و چین گفت: دو كشور ظرفیت های بزرگی در زمینه تقویت حوزه فیلمسازی و سینما دارند و امیدوارم جشنواره فیلم پكن به شكوفایی این ظرفیت ها منجر شود.