۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۱۰:۱۴
کد خبر: 82904148
T T
۰ نفر

ديپلماسي هوشمند ورزشي - گلي سفيد زاده*

۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۱۰:۱۴
کد خبر: 82904148
ديپلماسي هوشمند ورزشي - گلي سفيد زاده*

تهران - ايرنا - كمتر از چهار ماه از برگزاري انتخابات كميته ملي المپيك ايران مي گذرد كه اين نهاد مهم ورزش ايران چند روز پيش ميزبان «شيخ احمد الفهد الصباح» رييس اول ورزش قاره كهن (شوراي المپيك آسيا) بود.

شيخ خندان كويتي كه در مدت كوتاه حضورش در تهران؛ ديدار با مقامات ارشد ورزشي و سياسي را شفاف و موفقيت آميز برشمرده بود، پيش از ترك تهران حل مشكلات نهادهاي بين المللي با ورزش ايران را نويد داد.
بكارگيري از ادبيات ديپلماتيك ورزشي در دنياي امروز توانسته مرزها را شكسته و راه هاي بيشتري را براي گفت وگو باز كند تا جايي كه تصميم گيران سياسي با صرف فعل خواستن و توانستن؛‌ مي دانند چگونه از ورزش براي توسعه روابط بين المللي استفاده كنند.
موفقيت در عرصه ورزش، كسب و اعتبار و حيثيت بين المللي، تقويت چرخه اقتصادي در سايه ميزباني رويدادهاي مهم ورزشي، تحكيم ارزش هاي انساني و انتقال مفاهيم اخلاقي، افزايش غرور ملي و در نهايت تسريع در روند صلح ميان ملت ها كه با حضور قدرتمندانه در مسابقات ورزشي حاصل مي شود؛ همه و همه در سايه توسعه قدرت ديپلماسي هوشمندانه رخ مي دهد.
حال استفاده بهينه از اين هم افزايي ها با تقويت ديپلماسي نهادهاي ورزشي در مجامع بين المللي به سرعت، سهولت و دقت در ارتباطات كمك مي كند و اينجاست كه ورزش ايران با در پيش گرفتن اين راهبرد، علاوه بر گسترش قدرت هوشمندانه، در حل مشكلات ورزشي و ارتقا جايگاه ايران در مجامع جهاني نقش آفريني مي كند.
همين كافيست تا رئيس كميته ملي المپيك ايران پاي شخص اول و تاثيرگذار ورزش آسيا را به تهران بكشاند؛ كه البته به گفته «صالحي اميري» اين حضور در نهايت به سود ورزش كشورمان تمام مي شود. همانطور كه شيخ احمد در ديدار با «اسحاق جهانگيري» معاون رئيس جمهوري گفت: «امروز شرايط مناسبي براي ‏بازگشت ورزش ايران به دوران اوج خود بوجود آمده و اين امر مرهون سياستگذاري درست دولت و كميته ملي المپيك در ورزش است».
اكنون به گفته مسوولان كميته ملي المپيك؛ ايران جزو معدود كشورهايي است كه بيشترين كرسي آسيا را در اختيار دارد و اين مصداق بارز جمله رئيس شوراي المپيك آسياست كه در تهران از ايران به عنوان «همكار يا شريك» در «IOC» (كميته بين المللي المپيك) نام مي برد.
حال نوبت شوراي المپيك آسياست تا وعده خود را در حل مشكلات نهادهاي بين‌المللي با ورزش ايران محقق كند و در يك كلام پاسخ مثبت خود را به خواسته هاي بر حق مسئولان ورزشي ايران به عنوان همكار «IOC»هر چه سريعتر عملياتي كند.
----------------
*خبرنگار ايرنا
۰ نفر