کسب، حفظ و ارتقای اعتبار بینالمللی از جمله مولفههای اصلی منافع ملی کشورهاست و هر دولتی بتواند در زمینههای مختلف نظیر جلب احترام دیگر دولتها، داشتن سطح توسعهی مطلوب، داشتن روابط خوب و برابر با دیگر دولتها، برخورداری از توان نمایش استقلال و دفاع از خود و رفع تهدیدات خارجی، قرار گرفتن در میان کشورهای موفق و کامیاب، دسترسی به فناوریهای پیشرفته، برخورداری از توانمندیهای اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و نظامی و دیگر موارد خود را خوب نشان دهد، بدون تردید بر اعتبار کشور خواهد افزود.
در این فرایند یکی از حوزههای موضوعی ارتباط ورزش و روابط بینالملل، دیپلماسی ورزشی است. وقتی دیپلماسی و دستگاه دیپلماتیک کشورها در راستای اداره برخی امور ورزشی مانند کسب میزبانی و کرسیهای تاثیرگذار در مجامع جهانی، آسیایی در خدمت ورزش قرار میگیرد، ورزش هم میتواند در خدمت دیپلماسی و پیشبرد برخی اهداف دستگاه سیاست خارجی کشورها قرار گیرد.
در این راستا کمیته ملی المپیک ایران موسوم به ان. او. سی با تقویت و فعال کردن دیپلماسی ورزشی و کاهش برخی شیطنتهای تنشزا به دنبال اهداف مورد نظر ایران در مجامع بینالمللی حاضر میشود که در اجلاس اخیر هتل روتانا قطر مهمترین و اصلیترین مصوبه آن موافقت همه اعضا با میزبانی ایران در نشست بعدی هیات اجرایی شورای المپیک آسیا بود.
این میزبانی از این منظر مهم تلقی میشود که فرصتی را برای افزایش قدرت چانهزنی ایران در قاره کهن فراهم میکند و با گردهم آوردن حدود یکصد تن از مقامات ارشد و تاثیرگذار ورزشی آسیا، کشورمان را در نظر جهانیان بهتر از قبل معرفی کنند.
از دیگر کارکرد این میزبانی این است؛ کسانی که به موضوع صلح جهانی علاقهمند هستند از این فرصت برای فراهم کردن زمینه تفاهم و گفتوگو و آماده کردن زمینه مناسب برای مدیریت و حل و فصل منازعهها و بحرانها در سطوح مختلف استفاده کرد.
همچنین دیدار چندباره مقام ارشد ورزشی ایران با «توماس باخ» رئیس کمیته بینالمللی و «شیخ احمد الفهد الصباح» رئیس کنفدراسیون آسیا به عنوان شخصیتهای تاثیرگذار در ورزش جهان و منطقه درجه کارآمدی را در حوزه افزایش می دهد و ادامه این روند بر گردش عظیم سرمایه در ورزش می افزاید.
نظر شما