۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۱۱:۲۰
کد خبر: 82904792
T T
۰ نفر

نوبرانه توت فرنگی كردستان وارد بازار شد

۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۱۱:۲۰
کد خبر: 82904792
نوبرانه توت فرنگی كردستان وارد بازار شد

سنندج - ایرنا - بازار با شروع فصل برداشت توت فرنگی از سطح سه هزار و 200 هكتار اراضی زیر كشت میزبان دسترنج توفرنگی كاران كردستان است.

به گزارش ایرنا، 12 هزار بهره بردار توت فرنگی استان كردستان از 10 روز پیش در حال برداشت محصول خود هستند و پیش بینی می شود حدود 42 هزار تن از این میزان وارد بازار كردستان و سایر استان ها شود.
مدیر امور باغابانی سازمان جهادكشاورزی كردستان گفت: سه هزار و 200 هكتار از اراضی آبی استان به كشت توت فرهنگی اختصاص داده شده و امسال پیش بینی می شود كه بیش از 42 هزار تن محصول توت فرنگی از مزارع استان برداشت شود.
اردشیر پور حبیبی افزود: پیش بینی برداشت سال جاری در مقایسه با پیش بینی اولیه 47 هزار تن (ظرفیت واقعی برداشت) حدود 10 درصد كاهش دارد.
وی علت اصلی كاهش 10 درصد محصول توت فرنگی كردستان در سال جاری را خسارت های سرمازدگی و تگرگ اعلام و اظهار كرد: این حوادث به یك هزار و 200 هكتار از باغ 10 تا 50 درصد دچار خسارت زده كه در مجموع میزان خسارت ها حدود 120 میلیارد ریال برآورد می شود.
پورحبیبی با اشاره به كیفیت بالای محصول توت فرنگی كردستان گفت: در این استان شهرستان‌های سنندج، كامیاران، مریوان و سروآباد به ترتیب بیشترین میزان توت‌فرنگی استان را تولید می‌كنند.
وی اظهار كرد: جنس خاك و آب و هوای كردستان برای كشت این محصول بسیار مناسب بوده و بهره برداران هر ساله بخشی از زمین های خود را به كشت ارقام مختلف این محصول از جمله پاروس، كوئین‌الیزا، دیامنت و دیگر ارقام اختصاص می دهند.
وی با اشاره به تولید 75 درصد توت فرنگی كشور در كردستان گفت: بعد از كردستان، استان های مازندران، گلستان و گیلان در جایگاه های بعدی تولید توت فرنگی در سطح كشور قرار دارند.
به گزارش ایرنا، زمان برداشت توت فرنگی در كردستان از اردیبهشت هر سال شروع و تا پایان خرداد ماه تداوم دارد.
هم اكنون قیمت هر كیلوگرم توت فرنگی با ارقام خارجی از 50 تا 100 هزار ریال و ارقام بومی نیز از 80 هزار تا 120 هزار ریال در میادین میوه و تره بار متغیر است.
استان كردستان با داشتن بیش از یك میلیون و 110 هزار هكتار زمین قابل كشت یكی از قطب های كشاورزی در غرب كشور به شمار می آید.
استان كردستان دارای 42 هزار هكتار اراضی باغی با 70 هزار بهره بردار است كه سالانه بیش از 300 هزار تن انواع محصولات باغی در آنها تولید می شود.
3034/ 3020