۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۱۷:۳۳
کد خبر: 82907986
T T
۰ نفر
مطبوعات به آزادي عمل بيشتري نياز دارند

شيراز-ايرنا- مدير مسئول و صاحب امتياز روزنامه طلوع گفت: با در نظر گرفتن پيشرفت هاي عصر حاضر در حوزه هاي مختلف، آزادي عمل در عرصه رسانه ها و مطبوعات نيز بايد افزايش يابد تا فعالان اين عرصه با انگيزه بهتر و ارايه كار با كيفيت تر فعاليت كنند.

به گزارش ايرنا محمد مهدي جعفري زاده، در ميزگرد خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) مركز فارس كه با موضوع زنگ خطر براي مطبوعات برگزار شد، افزود: در حال حاضر مطبوعات رسمي حتي پنج درصد از آزادي هاي فضاي مجازي را ندارند و در هنگامه اي كه خبرها در لحظه در دنيا منتشر مي شود، مطبوعات ما در برخي مواقع حق انعكاس اخبار متناسب با سليقه و انتظار جامعه را ندارند.
وي ادامه داد: رسانه هاي مكتوب از طرفي از سوي مردم تحت فشار هستند زيرا آنها مطبوعات را با فضاي مجازي كه كاملا آزادانه فعاليت و دروغ و راست را منتشر مي كنند، مورد مقايسه قرار مي دهند.
جعفري زاده اظهار كرد: مردم از مطبوعات نيز انتظار فعاليت آزادنه دارند در صورتي كه رسانه ها پنج درصد از آزادي هاي فضاي مجازي را ندارند و افزون بر اين معذورات قانوني، اعتقادي، سياسي و عرفي نيز براي مطبوعات مكتوب تعريف شده است.
مدير مسئول روزنامه طلوع گفت: اينكه چرا فضاي مجازي در مقايسه با مطبوعات مكتوب آزادي عمل بيشتري دارند، اين پرسش را بايد قانون گذاران و مجلس شوراي اسلامي پاسخ دهند.
او اظهار داشت: همچنين انتظار داريم كه به اين پرسش نيز پاسخ داده شود كه چرا تاكنون قوانين اين حوزه را تغيير نداده و به روز نكرده اند و مي توان گفت كه متاسفانه در عصر جديد ارتباطات ما هنوز در دوران گذشته تنفس مي كنيم.
جعفري زاده با اشاره به اينكه، مطبوعات در چارچوب قانون حركت مي كنند و نمي توانند جامعه را به سمت بي اخلاقي سوق دهند، گفت: جامعه بر اين باور است كه فضاي مجازي در حال خارج كردن رسانه هاي مكتوب از صحنه رقابت است.
صاحب امتياز روزنامه طلوع افزود: مردم بر اساس نياز و جذابيت ها، رسانه و مطبوعات مورد نظرشان را انتخاب مي كنند و اگر مطبوعات و رسانه ها نتوانند نيازهاي اجتماعي، اقتصادي و فرهنگي مردم را مطرح، تحليل و يا نقد كنند بدون ترديد با اينگونه رسانه ها فاصله بيشتري مي گيرند.
جعفري زاده گفت: مطبوعات نبايد به عنوان تشويش اذهان عمومي و يا عبارت هايي مشابه آن تحت فشار قرار گيرند زيرا گستردگي دامنه حوزه اطلاع رساني در جهان كنوني، بازنگري در كاربرد بسياري از واژه ها را ضروري ساخته است و رويدادهايي از قبيل تجمع و يا اعتراض ها در كوتاه ترين زمان ممكن به دوره افتاده ترين نقاط جهان مخابره مي شود.
وي، مشكلات پشت پرده مطبوعات را بسيار زياد دانست و بيان كرد: در دوره اي كه مردم جهان اخبار را به صورت لحظه اي دريافت مي كنند متاسفانه مطبوعات داخلي ما در برخي مواقع حق منعكس كردن آن را ندارند.
جعفري زاده گفت: اگر قرار است اقتصاد مطبوعات دولتي نباشد، پس دخالت دولت و حكومت در اين حوزه جايز نيست و بايد اجازه دهند رسانه ها آزادانه مسايل را بررسي و تحليل كنند اما متاسفانه مطبوعات در حال حاضر دچار خود سانسوري شده اند كه اين وضعيت نيز محدوديت ها را افزايش داده است.
وي، ادغام مطبوعات و كاهش تعداد آنها را در استان فارس راه حل مناسبي براي حل مشكل مالي آنها ندانست و اظهار داشت: متاسفانه افزايش قيمت كاغذ در سال هاي اخير در كشور با هيچ نوع برنامه ريزي و پيش بيني اقتصادي قابل توجيه نيست.
9873 /6118