ميرصمد سيد موسوي روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا با اشاره به اينكه اين اقدام جهت مقابله با آفت جوانه خوار بلوط حدود 2 هفته به طول مي انجامد، افزود: محلول پاشي جنگل هاي استان براي چهارمين سال متوالي انجام مي شود.
وي ادامه داد: امسال سه ميليارد ريال اعتبار به همين منظور در نظر گرفته شده است تا 2 هزار هكتار از جنگل هاي بلوط در اين شهرستان ها محلول پاشي شود.
وي گفت: آفت جوانه خوار بلوط از سال 1377 جنگل هاي بلوط سردشت و پيرانشهر را در معرض تهديد قرار داده و علاوه بر درخت بلوط به درختان همجوار مانند بنه، بادام و زالزالك نيز حمله كرده است.
سيد موسوي افزود: خوردن برگ درختان به ويژه درخت ˈدارمازوˈ كه گونه اي بلوط است، زمينه ساز تداوم زندگي اين پروانه از زمان تخم تا تكامل است و اين امر آسيب جدي به برگ هاي درختان مي زند و موجب خشك شدن اين درختان در دراز مدت مي شود.
به گزارش ايرنا، 2 ميليون و 745 هزار هكتار عرصه هاي منابع طبيعي در آذربايجان غربي وجود دارد كه 2 ميليون و 653 هزار هكتار آن مراتع و 101 هزار هكتار آن را عرصه هاي جنگلي در بر مي گيرد.
جنگل هاي آذربايجان غربي در حالي در خطر نابودي قرار دارد كه سرانه جنگل و فضاي سبز در اين استان چهار صدم هكتار برآورد شده كه بسيار كمتر از سرانه كشوري ( 0.17 ) و حدود يك شانزدهم سرانه جهاني ( 0.62 ) است.
به گفته مديركل دفتر حفاظت و حمايت منابع طبيعي سازمان جنگل ها، مراتع و آبخيزداري كشور در سال جاري نزديك به 10 ميليارد ريال اعتبار براي مبارزه با آفت جوانه خوار بلوط در جنگل هاي زاگرسي اختصاص يافته است.
در استان هاي زاگرسي كشور، حدود 130 هزار هكتار از جنگل ها به آفت جوانه خوار بلوط آلوده شده كه 10 تا 15 هزار هكتار آن در وضعيت بحراني است و نياز به مبارزه دارد.
8137/3072
اروميه- ايرنا- مديركل منابع طبيعي و آبخيزداري آذربايجان غربي گفت: 2 فروند هواپيماي محلول پاش، جنگل هاي بلوط پيرانشهر و سردشت را از امروز محلول پاشي مي كند.