۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۱۱:۴۴
کد خبر: 82909922
T T
۰ نفر

آب در نيكشهر جيره بندي شد

۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۱۱:۴۴
کد خبر: 82909922
آب در نيكشهر جيره بندي شد

چابهار- ايرنا - رئيس اداره آب و فاضلاب شهري نيكشهر در جنوب سيستان و بلوچستان گفت: آب مورد نياز بيش از 21 هزار نفر از مردم ساكن در اين شهر به وسيله پنج حلقه چاه در پايين دست سد خيرآباد تامين مي شود كه هم اينك با كاهش شديد حجم آب مجبور به جيره بندي و تقسيم آب به صورت محله به محله هستيم.

عبدالغفور عزيزي روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: در شهرستان نيكشهر سه نقطه شهري شامل شهر بنت، اسپكه و نيكشهر وجود دارد كه آب تمام اين مناطق به وسيله حفر چاه تامين مي شود.
وي بيان كرد: توزيع آب در اين شهر به دليل كاهش آبدهي چاهها و خشكسالي فقط در حالت جيره بندي امكانپذير است.
وي افزود: در شهر نيكشهر چهار هزار و 150 انشعاب آب، در شهر بنت هزار و 213 اشتراك و در شهر اسپكه هزار و 139 اشتراك آب شهري وجود دارد كه همه آنها با چالش جدي بي آبي مواجه هستند.
وي بيان كرد: 2 حلقه چاه در شهر نيكشهر و اسپكه خشك شده است و بقيه چاههاي آب آشاميدني نيز با كاهش شديد آب مواجه هستند.
وي تامين آب شهر نيكشهر به طول 115 كيلومتر از درياي عمان را خواستار شد و گفت: تنها راه جلوگيري از مشكلات بي آبي و خشكسالي شيرين سازي و انتقال آب از درياست.
رئيس اداره آب و فاضلاب شهري نيكشهر بر تامين اعتبار براي كف شكني و لايروبي 6 حلقه چاه آب آشاميدني، تامين اعتبار اصلاح و توسعه شبكه توزيع آب به طول 43 كيلومتر، حفر حداقل 2 چاه جديد در محدوده جانمايي شده و ساخت مخزن ذخيره آب 2 هزار مترمكعبي در شهر اسپكه و پنج هزار مترمكعبي در شهر نيكشهر تاكيد كرد.
عزيزي اجراي خط انتقال آب به طول چهار كيلومتر از سد خيرآباد تا بالادست چاههاي آب آشاميدني در محدوده روستاي زهك را خواستار شد و افزود: هم اينك آب رها شده از سد خيرآباد تبخير و در مسير طولاني هدر مي رود.
وي گفت: بي آبي مشكلات و نارضايتي هاي زيادي را بوجود آورده به طوري كه برخي مردم مجبور به استفاده آب رودخانه ها، قنوات و چشمه ها هستند.
به گزارش ايرنا شهرستان نيكشهر داراي 13 هزار و 410 كيلومتر مربع وسعت، 141 هزار نفر جمعيت، 395 روستا، چهار بخش مركزي، بنت، لاشار و آهوران، سه شهر نيكشهر، اسپكه و بنت و 11 دهستان است.
نيكشهر از شمال به شهرستان هاي ايرانشهر و دلگان، شرق به شهرستان هاي قصرقند و سرباز، از جنوب به كنارك و چابهار، غرب به شهرستان فنوج و استان هرمزگان محدود است و در 510 كيلومتري جنوب زاهدان مركز استان سيستان و بلوچستان قرار دارد.
3043**3213