۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۱۳:۳۱
کد خبر: 82910138
T T
۰ نفر
معاون وزیر علوم:طرحی در حوزه دریا برای سرمایه گذاری نداریم

تهران - ایرنا- معاون پژوهش و فناوری وزیرعلوم تحقیقات و فناوری گفت: با وجود پتانسیل بالای دریایی در كشور اما طرحی برای سرمایه گذاری در این حوزه وجود ندارد.

به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، دكتر مسعود برومند امروز چهارشنبه در هجدهمین نشست شورای عالی اتحادیه دانشگاه ها و مراكز پژوهشی ساحلی و دریایی افزود: ایران با داشتن سه حوضه دریایی خلیج فارس، دریای عمان و دریای خزر پتانسیل بالایی در این زمینه دارد.
وی اظهار داشت: بنابراین برای استفاده از این ظرفیت باید طرح داشته باشیم تا با اجرای آن موجب رونق اقتصاد دریایی در كشور شود.
برومند ادامه داد: به عنوان مثال كارخانجات كشتی سازی در كشور رونقی ندارند چون تفاضا وجود ندارد در حالی كه ظرفیت زیادی در این زمینه مثلا در بخش توریسم دریایی وجود دارد.
معاون پژوهشی وزیر علوم تاكید كرد: اگر در حوزه كار آفرینی در بخش دریا نتوانیم اشتغال ایجاد كنیم به این نعمت خدادادی جفا كرده ایم.
وی به تعاملات بین المللی بخش دریایی اشاره كرد و گفت: به نظر می رسد در این زمینه قوی عمل نكرده ایم بنابراین باید ارتباطات و رفت و آمدها را بیشتر كنیم.
برومند افرود: باید طرح های راهبردی استراتژیك داشته باشیم و تحقیقات در زمینه حوضه های آبی خلیج فارس ، دریای عمان و دریای خزر باید به حدی غنی باشد كه دانشگا های دریایی و پژوهشگاه اقیانوس شناسی قادر به جواب هر گونه سوالی در این زمینه باشد.
وی به تهیه مقالات در دانشگاه ها اشاره كرد و گفت: فرایند توسعه تولید مقالات بعد از انقلاب بسیار منطقی پیش رفت اما در زمینه اینكه به سمت كارافرینی و فناوری پیش رود ٦ تا ٧ سال عقب هستیم كه باید جبران كنیم.
برومند با بیان اینكه یكی از ایرادتی كه به وزارت علوم می گیرند تربیت زیاد دانشجو است در حالی كه آمار بیكاری در آنها بسیار زیاد است، افزود: آمار فارغ التحصیلان بیكار بالاتر از آمار بیكاری در كشور است كه بیشتر آنها در مقطع لیسانس ،حوزه علوم انسانی و بانوان هستند؛ به نظر می رسد شاید در حوزه دریایی بتوان این كمبود را جبران كرد.
وی تاكید كرد: باید هر بخشی هر گونه امكاناتی دارد روی میز قرار دهد تا به صورت مشترك مورد استفاده قرار گیرد .
معاون پژوهشی وزیر علوم گفت: درست است كه در زمینه تولید مقالات علمی جایگاه خوبی داریم اما اگر اجرایی نشود به این معنا است كه در راستای توسعه اشتغال و توسعه اقتصاد دریایی خوب پیش نرفتیم برای همین است كه در حاشیه دریای خلیج فارس عقب افتادگی زیادی داریم در حالیكه جنوب، طلای كشور است و بخش عمده جبران این عقب ماندگی بر عهده ما است.
معاون پژوهشی و فناوری وزارت علوم تحقیقات و فناوری گفت:باید نگاه مدرك گرایانه و رشته گرایانه را در دانشگاه ها تغییر دهیم و به سمت پروژه های پژوهشی حركت كنیم چون این مسیر آینده ما را می سازد اما ما همچنان بر روش سنتی و با تكیه بر رشته پیش می رویم.
برومند اظهار داشت: باید نیازهای كشور را مشخص و بر اساس آن حركت كنیم ، پروژه ها باید از نیازها و چالش های كشور بیرون بیایند ، دسته بندی و بعد اجرایی شوند تا مشكلی از مشكلات كشور برطرف شود.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم تحقیقات و فناوری گفت: پول های سرگردان در كشور زیاد است بنابراین مشكل پول وجود ندارد بلكه فرایند و نوع نگاه ما در استفاده از منابع مهم است .
هجدهمین نشست شورای عالی اتحادیه دانشگاه ها و مراكز پژوهشی ساحلی و دریایی با حضور معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم تحقیقات و فناوری،رییس پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی ، روسای دانشگاه های دریایی كشور در پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی برگزار شد.
علمی ٩٠١٤**1440
۰ نفر