۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۱۲:۳۲
کد خبر: 82913902
T T
۰ نفر

آمار بيماري سالك در مرودشت 40 درصد كاهش يافت

۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۱۲:۳۲
کد خبر: 82913902
آمار بيماري سالك در مرودشت 40 درصد كاهش يافت

شيراز - ايرنا - شهرستان مرودشت از جمله مناطق استان فارس است كه روي كمربند ابتلا به سالك قرار دارد و اعلام خبر كاهش 40 درصدي آمار ابتلا به اين بيماري خبري نويدبخش براي مردم منطقه محسوب مي شود.

به گزارش ايرنا، هر سال شمار قابل توجهي از جمعيت اين شهرستان با مراجعه به مراكز بهداشتي درماني خدمات سلامت دريافت مي كنند.
به گفته مسئولان و كارشناسان دانشگاه علوم پزشكي شيراز، شهرستان مرودشت از نظر شمار جمعيتي و همچنين وضعيت اقليمي بيشترين ابتلا به سالك در استان فارس را دارد.
علاوه بر اين، شهرها و روستاهاي حاشيه تالاب بختگان به لحاظ تغيير اقليمي و افزايش خشكسالي در معرض ابتلا به اين بيماري قرار گرفته اند و از مناطق مركزي استان فارس، زرقان ، خرامه ، سروستان ، آباده طشك و بيضاء مي توان به عنوان ديگر مناطق نام برد كه فراواني سالك در آن ديده شده است.
علاوه بر تداوم خشكسالي و كم آبي، افزايش دما و پديده گرماي زمين نيز مي تواند عاملي براي افزايش بيماري سالك دراستان فارس باشد، در تغيير اقليم و افزايش دما جوندگان و حشرات موذي به اماكن نزديك اماكن مسكوني مهاجرت مي كنند، آمدن حشرات موذي، سگ هاي ولگرد و موجودات ناقل در نزديكي روستاها و شهرها بر اثر گرماي زمين و تغيير اقليم مي تواند عاملي براي افزايش بيماري سالك باشد.
در راستاي مهار بيماري سالك، نخستين مرحله عمليات جونده‌كشي در مناطق آلوده به سالك، در سطح شهرستان مرودشت امسال اجرا شده است.
رئيس شبكه بهداشت و درمان شهرستان مرودشت با اعلام خبر از كاهش 40 درصدي آمار بيماري سالك در سال 96 نسبت به سال 95 خبر داد و گفت: در سال هاي گذشته با همكاري نهادها و ادارات شهرستان مرودشت در بحث پيشگيري از سالك، فعاليت هاي خوبي صورت گرفت و نتيجه آن كاهش آمار مبتلايان از 717 بيمار در سال 95 به 436 بيمار در سال 96 بود.
دكتر مسلم فلاحي افزود: امسال نيز در تداوم فعاليت هاي انجام شده، اجراي اين طرح با توجه به شروع فصل گرما، شيوع و ازدياد پشه سالك و با هدف شناسايي كانون هاي تكثير پشه ناقل بيماري سالك، طي برنامه ‌ريزي‌هاي صورت گرفته از ارديبهشت آغاز و طي پنج مرحله، با همكاري نيروهاي شهرداري و كارشناسان بهداشتي، در شعاع يك كيلومتري اطراف شهرها و روستاهاي آلوده، تا شهريور ادامه دارد.
رئيس شبكه بهداشت و درمان مرودشت، بيماري سالك را از مهم‌ترين بيماري‌هاي پوستي قابل انتقال از حيوان به انسان معرفي كرد كه با نيش پشه خاكي آلوده به انگل هنگام تغذيه و خونخواري به انسان منتقل مي شود.
فلاحي گفت: ناقل سالك، پشه‌ ريزي به نام پشه خاكي است كه به صورت جهشي پرواز مي‌كند و در تمام طول سال فعال است، اما بيشترين فعاليت آن از ارديبهشت تا شهريور و محل زندگي آن در طول روز، پناهگاه هاي گرم، تاريك و مرطوب و نقاط كم نور مانند شكاف و درز ديوارها، پشت اشياء، زير درختان، كودهاي حيواني و لانه پرندگان است.
او با بيان اينكه اين پشه اغلب در مناطق و خاك هاي مرطوب تخم ريزي مي‌كند، ادامه داد: مخزن بيماري سالك، بعضي از جوندگان وحشي، است.
رئيس شبكه بهداشت و درمان شهرستان مرودشت با اشاره به تجارب موفق در كاهش سالك، مبارزه با جوندگان از جمله موش‌هاي صحرايي، اتلاف و معدوم كردن سگ هاي ولگرد، جمع آوري و دفن بهداشتي زباله و كودهاي حيواني، نصب توري‌هاي دانه‌ ريز بر روي درب و پنجره‌ها، استفاده از پشه بند و پماد دافع حشرات در مناطق آلوده، تخريب و تسطيح اماكن مخروبه و قديمي را از راه هاي موثر در پيشگيري از سالك عنوان كرد.
شهرستان مرودشت در فاصله 45 كيلومتري شمال شيراز قرار دارد.
6113/ 2027