به گزارش ايرنا، شتر علاوه بر فوايد فراوان و سازگاري بسيار با اقليم هاي گرم و خشك، سرمايه اي در دل كوير به شمار مي رود كه خشكسالي هاي اخير لزوم توجه به پرورش آن را بيش از پيش كرده است.
مناطق كويري سمنان از مناطق مستعد كشور براي پرورش شتر بوده و با پوشش گياهي مناسب مانند خارشتر، تاغ، گون، علف شور، برشنك، خارخاسك و درمنه كه تغذيه اصلي شتر به شمار مي رود، پرورش اين حيوان را براي دامداران اين منطقه مقرون به صرفه كرده است.
معاون سازمان جهاد كشاورزي سمنان روز دوشنبه در گفت و گو با ايرنا گفت : پرورش شتر به علت رواج مصرف گوشت آن در سال هاي اخير در سمنان بيشتر شده و سالانه 15 هزار تُن گوشت شتر در استان توليد ميشود.
مصطفي شاهحسيني افزود : سالانه 500 تُن شير شتر در استان توليد مي شود و به دليل تمايل مردم به استفاده از شير و دوغ شتر توجه به پرورش اين حيوان در چند سال گذشته در استان بيشتر شده است.
وي اظهارداشت : استان سمنان از ديرباز با بهره مندي از آب و هواي كويري و بيابان هاي وسيع قطب اصلي پرورش شتر در كشور بوده و احيا پرورش اين حيوان حلال گوشت مي تواند رونق اقتصادي در مناطق بياباني استان را دوچندان كند.
وي شترهاي استان را بيشتر از نوع نژاد گوشتي و پشمي ذكر و اضافه كرد : پشم شتر در صنايعدستي كاربردهاي فراواني دارد و با توجه به طرحهاي توانمندسازي جوامع بومي و محلي، پشم شتر در تهيه انواع لباس و زيورآلات كاربرد بيشتري دارد.
شاهحسيني ادامه داد : هدف عمده پرورش شتر استفاده از گوشت آن است و اكنون 14 هزار نفر شتر در استان سمنان وجود دارد كه از اين تعداد حدود هشت هزار نفر شتر در شاهرود و منطقه طرود و خارتوارن پرورش مي يابند.
وي جنوب استان را مستعد براي پرورش شتر دانست و گفت : با پرورش اين حيوان مي توان براي اجراي برنامه اقتصاد مقاومتي در مناطق كويري استان اقدام كرد.
استان سمنان 450 واحد مرغداري دارد كه 400 واحد توليدكننده مرغ گوشي و چهار واحد توليدكننده مرغ بدون آنتيبيوتيك فعاليت دارند.
بيش از يك ميليون و 600 هزار رأس دام سبك و حدود 100 هزار رأس دام سنگين در استان سمنان وجود دارد، توليدات دامي سمنان سالانه نزديك به 260 هزار تن است كه دو سوم آن مازاد نياز استان است و به استان تهران و ساير استانها صادر ميشود.
استان سمنان بيش از 40 هزار بهره بردار كشاورزي دارد و حدود 87 درصد از آب توليدي در اين استان در حوزه كشاورزي مصرف ميشود.
استان سمنان 198 هزار هكتار اراضي باغي و زراعي دارد.
7339/6026
سمنان- ايرنا - سمنان از ديرباز با بهره مندي از آب و هواي كويري و بيابان هاي وسيع قطب اصلي پرورش شتر در كشور بوده است كه با توسعه بيش از پيش پرورش آن مي تواند رونق اقتصادي در استان را دو چندان كرد.