۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۱۷:۳۳
کد خبر: 82917870
T T
۰ نفر

آداب ماه ضيافت الهي در كرمان

۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۱۷:۳۳
کد خبر: 82917870
آداب ماه ضيافت الهي در كرمان

كرمان - ايرنا - مردم استان كرمان با نواي روحبخش سحر و نغمه دعاي افطار و آداب و رسومي كه با اين ايام اختصاص دارد، به مهماني برترين روزها و شب هاي سال مي روند.

به گزارش ايرنا، ماه مبارك رمضان كه فرا مي رسد، آرامش و معنويت بر دلها حاكم مي شود و افراد خود را به مقام قرب الهي نزديكتر مي بينند.
ماه ميهماني خداوند علاوه بر معنويتي كه بر روح مسلمانان مي نشاند، در زندگي و امور جاري افراد نيز تغييرات و تحولاتي بر جاي مي گذارد و آداب و رسوم خاص اين ماه مبارك در جامعه جاري مي شود.
ديار كريمان در كنار فرهنگ غني تاريخي خود، از آداب و رسوم مذهبي در ايام خاص بهره مي برد و مردم كرمان ايام روزه داري را با حفظ برخي رسوم سنتي سپري مي كنند.
مدير مركز كرمان شناسي با اشاره به آيين هاي رايج قبل از آغاز ماه مبارك رمضان در كرمان گفت: در روزهاي آخر ماه شعبان و قبل از فرا رسيدن ماه مبارك رمضان سنت غبار روبي و تميز و آماده كردن مساجد براي حضور مومنان انجام مي شود.
سيد محمد علي گلابزاده افزود: سنت حسنه آشتي دادن و رفع اختلافات و كدورت ها در ميان مردم كرمان بسيار مرسوم است و شروع ماه رمضان فرصت بسيار خوبي براي آشتي كنان بين افراد است.
وي بيان كرد: با توجه به نبودن امكانات امروزي بيداري در سحر هاي ماه مبارك رمضان با شيوه هاي مختلفي انجام مي شد كه مشهورترين آن توپ سحري بود كه قبل از اذان صبح مردم از آن آگاه مي شدند.
وي اظهار كرد: ادعيه خواني در كروچه ها، كوبيدن مشت به ديوارها توسط همسايه ها و كوبيدن طبل نيز از جمله راه هاي بيدار كردن مسلمانان براي روزه داري در كرمان بشمار مي رود.
مدير مركز كرمان شناسي بيان كرد: در زمان افطار نيز نواي اذان از مساجد مومنان را به پايان روزه داري دعوت مي كرد و در برخي نقاط استان نقاره زني هم رايج بود.
وي با اشاره به غذاها و خوراك هاي مخصوص ماه مبارك رمضان در كرمان افزود: مردم كرمان اعتقاد بر غذاي ساده در وعده هاي سحر و افطار دارند و زولبيا، باميه، قاووت، شيربرنج، شله زرد، و شربت هاي مختلف از طعام هاي سفره هاي سحري و افطار محسوب مي شود.
گلابزاده تصريح كرد: آئين هايي از جمله الله رمضوني، چهل منبرون، كليد زني و دوختن كيسه مراد توسط مردم بويژه جوانان و نوجوانان كرماني انجام مي شد كه در حال در برخي مناطق استان انجام مي شود.
وي با اشاره به سنت حسنه افطاري دادن در ماه رمضان بيان كرد: رسم افطاري دادن به فقرا، نيازمندان و آشنايان از قديم در بين مردم كرمان رواج دارد و افراد خير و متمول در مساجد و تكايا اقدام به افطاري دادن مي كنند.
محقق و پژوهشگر كرمان شناسي ادامه داد: در شب هاي قدر ايين هاي شب زنده داري و احيا، خواندن دعاي جوشن كبير، عزاداري و زنجير و سينه زني در مساجد و تكايا انجام مي شود.
وي گفت: در روزهاي پاياني ماه مبارك رمضان ، اغلب مراسم جشن عروسي و ازدواج برگزار مي شود و مومنان كرماني پس از يك ماه روزه داري و عبادت به استقبال عيد فطر مي روند.
گلابزاده ادامه داد: پس از رويت هلال ماه شوال و اعلام عيد فطر، اهالي كرمان در روز عيد پس از برگزاري نماز يعد فطر به ديدار بزرگان و خويشاوندان مي روند.
3029/7437