۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۱۳:۳۲
کد خبر: 82921794
T T
۰ نفر

انرژي ورزش به روزه داران

۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۱۳:۳۲
کد خبر: 82921794
انرژي ورزش به روزه داران

روزنامه محلي سيستان و بلوچستان روز دوشنبه/ 31 ارديبهشت 97 مطلبي با عنوان «انرژي ورزش به روزه داران» منتشر كرده است.

در اين مطلب آمده است: ماه مهماني خدا كه مي رسد، فصلي از ورزش كردن هم رقم مي خورد و در كنار عبادت و نيايش شور و حالي ورزش بيشتر مي شود. خيلي ها در اين ماه با هيجان بيشتري به ورزش مي پردازند اما ورزش كردن براي برخي ديگر؛ دغدغه هايي همراه مي شود از جمله ضعف، ناتواني و... در حالي كه با برنامه مناسب مي توان بر اين دغدغه ها فائق آمد.
تاثير مثبت ورزش در روزه داري
يك كارشناس تربيت بدني در اين باره مي گويد: ورزش كه همواره براي سلامتي جسم و روح به آن سفارش شده است در اين ماه جلوه پر رنگ تري پيدا مي كند و مي‌تواند براي روزه داران نقش مهمي هم ايفا كند، زيرا نه تنها با روزه منافاتي ندارد بلكه اگر به شكل صحيح و اصولي انجام شود، آرامش و كاهش استرس ورزشكاران را به همراه دارد، همچنين استقامت فكري و صبر آنان را هم تقويت مي كند، بنابراين بايد به ورزش در اين ايام نگاه ديگري داشت. «فاطمه آبده» مي افزايد: عده اي در ماه رمضان براي اداي فرامين ديني خود تصميم مي گيرند ورزش را كنار بگذارند اما اين افراد بعد از مدتي دچار دردهاي عضلاني مي شوند. ورزش در اين ماه از تجمع چربي در بدن جلوگيري مي كند و سبب تسهيل عمل سوخت و ساز مي شود، به طوري كه ورزشكاراني كه روزه مي‌گيرند كمتر دچار مشكلات گوارشي و قند خون مي‌شوند. بنابراين ورزشكاران مي توانند با تكيه بر برنامه غذايي غني، انرژي مورد نياز را براي انجام فعاليت هاي ورزشي و حفظ ساختار بدني به دست آورند. وي بيان مي كند: در صورت توجه به تغذيه مناسب مي توان گفت كه روزه تاثير منفي در فعاليت هاي ورزشي حرفه اي و مبتدي افراد نمي‌گذارد و ورزشكاران مي توانند حتي همچون گذشته به برنامه ورزشي خود در طول ماه ادامه دهند اما در صورت رعايت نكردن تغذيه مناسب امكان دارد با مشكلاتي رو به رو شوند.
اجتناب از حركات سنگين
به گفته وي، هر چند افراد در ماه مبارك رمضان با يكسري محدوديت در فعاليت هاي فيزيكي مواجه هستند، اما هيچ گاه توصيه نمي شود كه در هنگا م روزه داري ورزش نكنند. به هر حال امكان دارد ورزشكار هنگام ورزش با ضعف جسماني رو به رو شود اما براي جلوگيري از آن نياز است از انجام حركات سنگين ورزشي اجتناب كند، زيرا فعاليت زياد فرد روزه دار در ماه رمضان سبب صرف بيشتر انرژي و در طول روز سبب افزايش تعريق بدن مي شود كه اين فرايند مي تواند عطش فراوان و افت فشارخون به همراه داشته باشد. ورزشكاران با كاهش شدت برنامه ورزشي مي توانند به فعاليت هاي ورزشي روزانه خود ادامه دهند و در عين حال انرژي خود را تا هنگام افطار ذخيره كنند. اين كارشناس اظهار مي كند: ثبات و تداوم فعاليت بدني، عنصري كليدي براي حفظ سلامت و تناسب اندام محسوب مي شود، اما نكته مهم اين است كه در ماه رمضان هم افراد بايد به ورزش خود ادامه دهند و هر چند فرصت زيادي براي انجام ورزش و تمرينات بدني نيست اما انجام حداقل 20 دقيقه فعاليت ورزشي مي تواند در حفظ سلامت افراد نقش مهمي داشته باشد، بنابراين نياز نيست فرد ورزشكار يك ساعت تمام و به همان شدت سابق ورزش كند. وي مي گويد: در اين ايام ورزشكاران بايد زماني را براي ورزش انتخاب كنند كه بدنشان انرژي بيشتري دارد و اين زمان به فرد بستگي دارد، ممكن است قبل از خوردن سحري زمان مناسب براي بدن برخي باشد و عده اي هم پس از افطار را بهترين زمان براي ورزش بدانند اما اين افراد نبايد بلافاصله پس از غذا ورزش كنند.
حداقل150 دقيقه ورزش در هفته
وي اضافه مي كند: افراد در زمان عادي مي‌توانند حداقل 340 تا 370 دقيقه در هفته فعاليت بدني داشته باشند، اما در ماه مبارك رمضان به دليل محدوديت هايي كه در زمان، شدت فعاليت، سطح آمادگي بدن و ضعف ناشي از گرسنگي ايجاد مي شود، ورزشكاران بايد حداقل ها را رعايت كنند تا بدنشان دچار مشكل نشود. وي تصريح مي كند: در ماه رمضان افراد بايد براي سلامت قلبي- عروقي و حفظ سلامت بدني خود حداقل 150 دقيقه در هفته فعاليت متوسط انجام دهند البته نوع ورزش به شدت فعاليت و سطح آمادگي بدني آن ها بستگي دارد كه انجام ورزش هاي هوازي از قبيل پياده ‌روي و شنا بهترين نوع ورزش در اين ماه است، علاوه بر آن روزه‌ داران مي توانند حدود دو مرتبه در هفته ورزش هاي قدرتي انجام دهند تا قدرت عضلات بدن آن ها حفظ شود. به گفته وي، در روزهاي عادي ممكن است ورزشكاران يك يا دو بار در روز و به مدت دو ساعت فعاليت هوازي داشته باشند و در هفته سه بار تمرين قدرتي انجام دهند اما در ماه رمضان توصيه مي شود فعاليت هاي هوازي به يك نوبت در روز و در صورت امكان پس از افطار انجام شود و تمرين هاي قدرتي هم به حداقل دو بار در هفته كاهش داشته باشد.
لزوم استفاده از مايعات و غذاهاي انرژي زا
آبده، با بيان اين كه در شرايط روزه داري كاهش قند خون بيشتر در نيمه دوم روز، بروز مي كند مي گويد: ورزشكاران بايد هنگام سحر و افطار غذاهاي انرژي زاي سبك و مقوي همچون شير، خرما، عسل، سبزي، چاي و آب ميوه هايي از قبيل پرتقال، ليمو و هويج بيش از گذشته استفاده كنند تا بدنشان در طول روز انرژي لازم را داشته باشد، اين براي افراد عادي نيز توصيه مي شود زيرا فعاليت هاي روزانه خود ميزان قابل توجهي از انرژي افراد را كاهش مي دهد.
وي مي افزايد: كم‌آبي، كاهش حجم خون و مايعات از جمله اثرهاي روزه داري بر بدن ورزشكار يا افراد ديگر است اما براي جلوگيري از مشكلات كم آبي، بي حالي و سستي بدن، اختلال در تنظيم درجه حرارت بدن، جلوگيري از غليظ شدن خون و كاهش اكسيژن رساني به مغز و عضلات، ورزشكاران بايد در فاصله افطار تا سحر، مايعات بيشتري مصرف كنند.
8006**3213