۱ خرداد ۱۳۹۷، ۱۲:۰۹
کد خبر: 82922670
T T
۰ نفر

گذر دفنگاه زباله بجنورد از خوان جانمایی

۱ خرداد ۱۳۹۷، ۱۲:۰۹
کد خبر: 82922670
گذر دفنگاه زباله بجنورد از خوان جانمایی

بجنورد- ایرنا - اجرای دفنگاه زباله در بجنورد پس از كش و قوس های زیاد برای جانمایی زمین، سرانجام به مرحله عملیاتی رسید و اكنون مقدمات دفن بهداشتی زباله ها در حال آماده سازی است تا گامی برای مدیریت پسماند در مركز خراسان شمالی برداشته شود.

به گزارش ایرنا، پس از بروز مشكلات اجتماعی برای فعالیت كارخانه كمپوست و تعطیل شدن آن واحد تولیدی، مشكل زباله ها دوباره گریبانگیر بجنورد شد و كوه باباموسی عرصه دپو و دفنگاه زباله ها شد.
با پیگیری های انجام شده، اكنون زیرسازی ها برای ایجاد دفنگاه زباله در حال آماده سازی است تا با اجرای كارخانه كمپوست زباله ها به مكان جدید منتقل و كوه بابا موسی به وضعیت پیش، بازگردد.
بر اساس اعلام اداره كل حفاظت از محیط زیست استان خراسان شمالی، شرایط فیزیكی و حجم خاك كوه باباموسی به گونه ای است كه كفایت پوشاندن زباله ها را ندارد و در این كوه خاك به اندازه كافی وجود ندارد و به این لحاظ برای پوشاندن زباله ها با مشكل روبه رو است.

* اجرای دفنگاه زباله در بجنورد 30 میلیارد ریال اعتبار دارد
مدیركل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری خراسان شمالی گفت: اجرای دفنگاه زباله در شهرستان بجنورد 30 میلیارد ریال اعتبار دارد كه البته این رقم تا 50 ریال قابل افزایش است.
علی اصغر شاكری مطلق اظهار كرد: مشكلات اجتماعی برای ایجاد دفنگاه در مكان جدید حل شده است و مردم روستاهای اطراف نسبت به این امر، توجیه شده اند.
وی با اشاره به وقفه ها برای تصمیم گیری برای جانمایی زمین دفنگاه اظهار داشت: اكنون زمین جانمایی شده و ساخت راه دسترسی به آن در حال اجرا است.
وی در باره سرنوشت برای ایجاد كارخانه كمپوست در بجنورد گفت: ایجاد این كارخانه یكی از راه های مدیریت پسماند در بجنورد است و چند سرمایه گذار در زمینه مدیریت پسماند اعلام آمادگی كرده اند.
وی گفت: ایجاد كارخانه كمپوست، تولید برق از زباله، تولید گازوئیل از زباله و تولید نئوپان از جمله مواردی است كه توسط بخش خصوصی مطرح شده است.
مدیركل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری خراسان شمالی گفت: این طرح ها در دست بررسی است.

* كوه باباموسی باید به وضعیت مناسب بازگردد
مدیركل حفاظت از محیط زیست خراسان شمالی نیز در این باره گفت: جاده دسترسی به دفنگاه زباله در حال آماده سازی است و زیرساخت ها در حال تامین است
سید اصغر مطهری با بیان اینكه مجوزهای لازم برای اجرای دفنگاه دریافت شده و مشكلی به لحاظ فنی برای این طرح وجود ندارد اظهار داشت: محل دفنگاه در 36 كیلومتری بجنورد جانمایی شده است و با آماده شدن آن، زباله ها به این نقطه منتقل می شود.
وی افزود: شهرداری بجنورد مكلف است پس از آماده شدن مكان دفنگاه، كوه باباموسی را به وضعیت مناسب بازگرداند.

* بجنورد، تنها شهر استان كه برای مدیریت پسماند برنامه دارد
مدیرعامل سازمان پسماند خراسان شمالی نیز گفت: ایجاد دفنگاه یكی از اولویت های استان است و اكنون زمین به وسعت 18 هكتار برای این طرح جانمایی شده است كه امید می رود با اجرای دفنگاه، مدیریت پسماند در شهر بجنورد به نتیجه مطلوب برسد.
روح الله عظیمی اظهار كرد: اكنون بجنورد، تنها شهری است كه برای مدیریت پسماند آن برنامه ریزی شده و سایر شهرها همچنان با مشكل روبه رو است.
وی افزود: طرح جامع پسماند استان با پنج میلیارد ریال اعتبار در دستور كار پیگیری و مطالعه قرار گرفته است كه قرار است در آن راهكارهای مدیریت پسماند استان برنامه ریزی شود.
وی با اشاره به اینكه در این دفنگاه، زباله های شهروندان بجنورد و حومه جمع آوری می شود گفت: تا زمانی كه دفنگاه به طور كامل آماده نشده، شرایط برای انتقال زباله ها به این مكان میسر نیست و اجازه نمی دهیم حتی یك كیلوگرم زباله به این مكان منتقل شود.

* 70 درصد زباله ها مواد عذایی است
عظیمی در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به اینكه 70 درصد از زباله های تولیدی این استان مواد غذایی است گفت: حجم مواد غذایی و آلی در زباله های تولیدی در سطح جهانی حدود 35 درصد است.
وی تصریح كرد: وجود مواد غذایی به نوعی بیانگر اسراف و استفاده نادرست از مواد غذایی است.

* بجنوردی ها 2 برابر میانگین جهانی زباله تولید می كنند
عظیمی در بخش دیگر سخنان خود اظهار داشت: میزان تولید زباله در كشور و این استان بالا است به طوریكه میزان تولید زباله در این استان 2 برابر میانگین جهانی است.
وی افزود: در سطح كشور هر ایرانی روزانه 600 تا 700 گرم زباله تولید می كند و این رقم در بجنورد 630 گرم به ثبت رسیده این در حالی است كه میزان تولید زباله استاندارد جهانی در روز 320 گرم است.
مدیرعامل سازمان پسماند خراسان شمالی در بخش دیگر سخنان خود با بیان اینكه یكی از دغدغه ها در مدیریت پسماند استان، زباله های عفونی است گفت: بیمارستان های استان مجهز به دستگاه اتوكلاو هستند و زباله های عفونی در بیمارستان ها بی خطرسازی و سپس به دفنگاه منتقل می شود.
وی افزود: بی خطرسازی زباله های عفونی بخش خصوصی همچون آزمایشگاه ها و مطلب ها در شهر بجنورد انجام می شود اما بی خطرسازی زباله های عفونی بخش خصوصی در سایر شهرها هنوز بلاتكلیف است.
مدیرعامل سازمان پسماند خراسان شمالی گفت: البته میزان تولید زباله عفونی بخش خصوصی در سایر شهرهای استان قابل ملاحظه نیست.
كارخانه كمپوست بجنورد به عنوان بزرگترین كارخانه كمپوست شمال شرق كشور در حدود 10 سال پیش در 15 كیلومتری شمال بجنورد كلنگ خورد و این واحد تولیدی، در تیرماه سال 91 به بهره برداری رسید.
ظرفیت این كارخانه 250 تن اعلام شد و این واحد تولیدی قرار بود سالانه بیش از چهار هزار تن كود آلی تولید كند و با فعالیت آن، زباله شهرهای بجنورد، شیروان، آشخانه و اسفراین به این محل منتقل شود اما عمر فعالیت این كارخانه تنها چند ماه بود.
فعالیت این كارخانه كه با انتشار بوی متعفن و نامناسب همراه بود، با اعتراض ساكنان روستاهای اطراف روبه رو شد و بروز مشكلات اجتماعی ناشی از این اعتراض ها سبب تعطیلی این كارخانه شد.
7185 / 6042