در اين اطلاعيه كه نسخه اي از آن روز يكشنبه به ايرنا نمابر شد، آمده است : تب خونريزي دهنده كريمه كنگو از جمله بيماري هاي مشترك بين انسان و دام است كه نشانه مشهودي در دام هاي آلوده ندارد؛ كساني كه با دام سر و كاردارند، بيشتر در معرض بيماري هستند، مشاغلي مثل كارگران كشتارگاه، قصابان، كشاورزان، چوپانان، دامداران، زنان خانه دار، دامپزشكان، پزشكان و مشاغل وابسته بيمارستاني به ترتيب بيشتر از ديگر رده هاي شغلي جامعه در معرض خطر هستند.
در اين اطلاعيه افزوده شده: معمولا در فصول گرم سال يعني از ميانه بهار تا اواسط پاييز كه بيشترين احتمال حضور كنه هاي ناقل در طبيعت وجود دارد، پرخطر ترين زمان براي ابتلا به اين بيماري است و با توجه به احتمال شيوع بيماري تب كريمه كنگو در فصول گرم سال همزمان با فصل فعاليت مخزن اين بيماري (كنه ها)، ضروري است شهروندان با پيشگيري از رفتارهاي مخاطره آميز مراقب سلامتي خود باشند.
در اين اطلاعيه، رفتارهاي مخاطره آميز به شرح زير ذكر شده است؛
- از خريد گوشت هاي بدون مهر دامپزشكي خودداري كنيد
- از ذبح دام در خارج از كشتارگاه ها خودداري كنيد
- بمنظور رعايت اصول بهداشتي كارگران كشتارگاه از وسايل حفاظت فردي استفاده كنند
- از مصرف گوشت تازه (گوشت خريداري شده بايد به مدت حداقل 24 ساعت در يخچال 0 تا 4 درجه سانتي گراد، نگهداري و سپس مصرف شود) خودداري كنيد
- از مصرف جگر به صورت تازه (جگر خريداري شده بايد به مدت حداقل 48 ساعت در يخچال 0 تا 4 درجه سانتي گراد، نگهداري و سپس مصرف شود) خودداري كنيد
- هنگام خرد كردن گوشت در مراكز عرضه و نيز منازل از دستكش استفاده كنيد
- منازل و اصطبلهاي روستايي را جهت كاهش جمعيت كنهها سمپاشي كنيد
- از جدا و له كردن (كشتن) كنه ها توسط شيردوشان ، دامداران و كودكان خودداري كنيد
- از پشم چيني دام ها بدون استفاده از تجهيزات، لوازم ايمني و حفاظت كننده خودداري كنيد
- از استراحت در مراتع و كوهستان ها بدون استفاده از زيرانداز و وسايل ايمن خودداري كنيد
به گزارش ايرنا بيماري ويروسي موسوم به تب كريمه كنگو كه سازمان بهداشت جهاني آن را رسما تب خونريزي دهنده كريمه كنگو (Crimean-Congo Hemorrhagic Fever يا CCHF) ناميده، تاكنون در آفريقا، بالكان و تعدادي از كشورهاي خاورميانه و آسيا شيوع داشته است.
طيف گستردهاي از حيوانات وحشي و اهلي مانند گاو، گوسفند و بز ميزبان ويروس CCHF هستند. بسياري از پرندگان نسبت به اين بيماري مقاوم هستند. بيماري در حيوانات هيچ نشانه آشكاري ندارد؛ ويروس در جريان خون حيواناتي كه با نيش كنه آلوده مبتلا ميشوند، تا حدود يك هفته پس از گزش باقي ميماند و اين امر به تداوم چرخه انتقال از كنه به حيوان و از حيوان به كنه در گزشي ديگر كمك ميكند.
6070/2007
رشت - ايرنا - اداره كل دامپزشكي استان گيلان با انتشار اطلاعيه اي به عموم مردم بويژه آن دسته از اصنافي كه با دام سر و كار دارند، نسبت به ضرورت هوشياري از عدم ابتلا به بيماري خطرناك تب خونريزي دهنده كريمه كنگو هشدار داد.