فرشاد رستمي روز يكشنبه در جلسه كميته ميراث فرهنگي شهرستان ملكان، لازمه توسعه گردشگري را عزم ملي دانست و افزود: با شعار دادن اين امر محقق نمي شود و بايد براي تحقق ان به سمت رويدادسازي و مشوق سازي براي جذب گردشگر در نقاط مختلف استان برويم.
وي از رشد چشم گير اقامت در هتل ها و مراكز اقامتي استان در نوروز خبر داد و اظهار كرد: با اعمال تخفيف 50 درصدي در راستاي برنامه هاي رويداد بزرگ تبريز 2018 ، اقامت در هتل هاي آذربايجان شرقي از 45 درصد در نوروز سال 96 به 80 درصد در نوروز 97 افزايش يافت.
رستمي ادامه داد: در نوروز 97 ميزان سفر ايرانيان به استان 40 درصد و مسافرت اتباع خارجي 17 درصد رشد داشت.
وي، از چاپ كتابچه نقشه و معرفي شهرستان هاي استان به طور مستقل براي اولين بار خبر داد و گفت: سامانه ويزيت ايران و تبريز 2018 نيز به منظور معرفي قابليت هاي استان در راستاي رويداد تبريز 2018 راه اندازي شده است.
رستمي با اشاره به ظرفيت هاي بسيار وسيع هر يك از شهرستان هاي آذربايجان شرقي براي توسعه صنعت گردشگري، ملكان را با داشتن 200 اثر تاريخي و گردشگري يكي از مناطق گردشگر پذير استان توصيف و از آغاز كاوش هاي قلعه بختك شهر ليلان خبر داد و گفت: با ايجاد پايگاه ملي و موزه قلعه بختك ليلان زمينه حضور بيشتر گردشگر در اين محل فراهم خواهد شد.
وي از تاخير در احداث ساختمان موزه و اطلاع رساني شهرستان ملكان انتقاد كرد و كمبود اعتبارات دولتي را باعث متوقف شدن عمليات اين پروژه دانست.
رستمي افزود: مبلغ 5 ميليارد ريال جهت اتمام اين ساختمان نياز است كه از دستگاه هاي دولتي و به خصوص شهرداري هاي اين شهرستان تقاضا داريم در جهت اتمام و بهره برداري اين ساختمان به كمك ميراث فرهنگي ملكان بشتابند.
وي با اشاره به وجود 11 هزار هكتار باغات انگور و قلعه بختك ليلان، از نبود تابلوهاي معرفي پتانسيل و آثار تاريخي و محصولات و صنايع دستي شهرستان ملكان در طول جاده ترانزيتي انتقاد كرد و گفت: با توجه به قرار گرفتن شهرستان ملكان در ورودي و خروجي استان هاي آذربايجان شرقي و غربي و كردستان نصب تابلوهاي راهنمايي جهت جذب گردشگر ضروري است.
رستمي افزود: متاسفانه به علت ضعف استان و شهرستان ملكان، جاذبه هاي اين منطقه تاكنون در سطح استان و كشور به خوبي معرفي نشده اند و اين نشان از ضعف عملكرد استان و شهرستان دارد.
وي با اشاره به وجود مزارع گندم و تاكستان هاي وسيع در شهرستان ملكان، برگزاري تورهاي خبري و عكاسي جهت معرفي توانمندي هاي منطقه را موثر خواند.
به گزارش ايرنا، فرماندار ملكان نيز در اين جلسه از برگزاري پنجمين جشنواره انگور و چهارمين جشنواره دوشاب به صورت كشوري در شهرستان ملكان خبر داد و گفت: اين جشنواره در ماه هاي شهريور و مهرماه برگزار خواهد شد.
محمدباقر خاني همچنين از برگزاري جشنواره برداشت گندم براي اولين بار در شهرستان ملكان خبر داد و افزود: پيش بيني مي شود حدود 50 هزار تن گندم از مزارع شهرستان ملكان برداشت شود.
شهرستان ملكان با جمعيت 100 هزار نفر در فاصله 146 كيلومتري جنوب غربي مركز آذربايجان شرقي واقع است.
3038/6183
تبريز- ايرنا - معاون گردشگري مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي با اشاره به شناسايي 162 نوع غذاي محلي در اين استان، آن را ظرفيتي بس عظيم و مهم براي توسعه صنعت گردشگري استان برشمرد.