۷ خرداد ۱۳۹۷، ۱۴:۳۵
کد خبر: 82928335
T T
۰ نفر

هنر قدسی ستون هویت ایرانی-اسلامی است

۷ خرداد ۱۳۹۷، ۱۴:۳۵
کد خبر: 82928335
هنر قدسی ستون هویت ایرانی-اسلامی است

تهران-ایرنا- هنرمند پیشكسوت در هنرهای چوبی، مفاهیم و مضامین قرآنی را خاستگاه هنر اسلامی عنوان كرد و افزود: هنر قدسی، ستون هویت ایرانی-اسلامی است و دلسردی جوانان از پرداختن به آن تهدیدی است كه موریانه وار، ریشه‌های فرهنگ و هنر این مرز و بوم را می خورد.

مهدی طوسی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی ایرنا بر حمایت مسئولان از هنرهای قدسی تاكید كرد و گفت: جوانان امروز همانند نسل ما صبور نیستند و با بی مهری ها زود دلسرد می شوند و اگر پیشرفت و ترقی را درعینیت كار خود نبینند، آن را رها می كنند.
این هنرمند منبت‌كار افزود: معمولا افراد در روزهای نخست، مجذوب این رشته هنری می شوند و به دلیل مشكلات اقتصادی در هنر، میانه راه از ادامه كار منصرف می شوند و همین تجربه سبب شده است من به عنوان استاد، افرادی را كه به این كار به عنوان شغل نگاه می كنند در كلاسهایم نپذیرم و همیشه تاكید دارم افراد، در جایی مشغول به كار باشند و در اوقات فراغت به هنر بپردازند.
طوسی تصریح كرد: هنر از احتیاج، زاده شده و به ثروت منتهی نمی‌شود؛ هنر خود فقر است و فقر نیز خود هنر است و این رابطه لازم و ملزوم میان فقر و هنر موجب می شود تا اگر هنرمندی به دلبستگی های مادی زندگی بی توجه باشد، فرصتی برایش فراهم شود تا در یك رابطه معنوی با معبود خود غنی شود.
وی هنر را مایه تسكین روح و آرامش روان دانست و گفت: زمانی كه هنرمند در تولید یك اثر قدسی، میان خود و معبودش به یك ارتباط معنوی می رسد و درحالت خلسه، توكل، ارتباط و سكون قرار می گیرد تمامی مشكلات امور دنیوی را فراموش می كند و دیگر اقتصاد برایش دغدغه نیست.
این هنرمند پیشكسوت با خواندن این بیت «حافظ قلم شاه جهان مقسم رزق است از بهر معیشت مكن اندیشه باطل»، افزود: رسالت هنرمند، ایجاد و خلق آثار هنری با مفاهیم اسلامی و انسانی است و هنرمندان حاضر در بیست و ششمین نمایشگاه قرآن كریم آثار خود را با مفاهیم و مضامین قرآنی ارائه كرده اند.
وی كه به عنوان مدرس كارگاه آموزشی هنرهای چوبی در نمایشگاه قرآن امسال حضور یافته است، در ادامه گفت و گوی خود با ایرنا افزود: نمایشگاه قرآن بستری فراهم می كند كه بازدیدكنندگان با هنر قدسی آشنا شوند و همچنین در خدمت گرفتن زیبایی شناسی برای مفاهیم معنوی در آثار موجب جذب نوجوانان و جوانان می شود.
طوسی، خرید آثار هنری را به عنوان راهی برای حمایت از هنرمندان عنوان كرد و افزود: هر ساله هزینه های زیادی در برگزاری نمایشگاه قرآن می شود و می توان با بخشی از اعتبار این نمایشگاه، آثار ماندگار را در گنجینه ای حفظ كرد و با ایجاد نمایشگاه دائمی هنر قدسی، مركزی برای پژوهش و تحقیق در علوم قرآنی و مذهبی ایجاد كرد.
در بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی قرآن، 340 اثر از آثار هنرمندان درجه یك كشور در 14 رشته با شاخه های مختلفی مانند معرق، مشبك، منبت، خاتم كاری، میناكاری، سوخته كاری، آینه كاری، نقاشی، كاریكاتور، خطاطی، نگارگری و گل و مرغ جمع آوری شده است كه در معرض دید عموم قرار گرفته است.
نمایشگاه قرآن كریم با شعار «قرآن، چلچراغ هدایت» از 30 اردیبهشت افتتاح شده و به مدت 17 روز تا 14 خردادماه، در مصلای امام خمینی (ره) تهران میزبان بازدیدكنندگان خواهد بود.
فراهنگ**9031**1055
۰ نفر