۷ خرداد ۱۳۹۷، ۲۰:۰۶
کد خبر: 82928623
T T
۰ نفر
پناهجويان در راه رسيدن به غرب اروپا سرگردان هستند

بلگراد - ايرنا - مسير بالكان از راه هاي عبوري مهاجران براي رسيدن به كشورهاي شمالي اتحاديه اروپا به شمار مي رود و در اين مسير پناهجويان زيادي به دليل كنترل شديد در مرز كشورهاي منطقه سرگردان هستند.

به گزارش روز دوشنبه ايرنا، صربستان از جمله كشورهاي منطقه بالكان است كه در حال حاضر حدود چهار هزار مهاجر و پناهجو در اين كشور در انتظار اعلام اسامي خود از طرف كميسارياي عالي پناهجويان هستند تا بتوانند وارد مجارستان شوند و از آنجا به سوي كشورهاي شمالي اتحاديه اروپا ادامه مسير دهند.
پناهجويان با پاي پياده خود را از صربستان به كرواسي و يا بوسني و هرزگوين مي‌رسانند تا از اين مسير وارد اسلووني شده و خود را به آلمان و شمال اروپا برسانند.
بالكان يكي از مسير هاي عبور مهاجران از كشورهاي خاورميانه و شمال آفريقا است و كشورهاي بالكان غربي از سال 2016 اين مسير را براي عبور مهاجران غيرقانوني به كشورهاي اتحاديه اروپا بستند، اما با اين حال تردد مهاجران كماكان از طريق مرزهاي اين بخش ادامه دارد.
پناهجويان و مهاجراني كه قصد دارند خود را به كشورهاي غرب اروپا برسانند در مرزهاي كرواسي، اسلووني، مجارستان و اتريش سرگردان شده و بايد مدت زيادي در انتظار بسر ببرند تا اينكه اسامي آنها براي عبور از اين كشورها اعلام شود.
پناهجويان پس از آنكه مجارستان با كشيدن سيم خاردار مانع ورود آن‌ها از صربستان شد، مسير خود را به سوي كرواسي و يا بوسني و هرزگوين تغيير دادند.
پليس اسلووني اخيرا با اعلام اينكه 82 مهاجر به طور قانوني وارد قلمرو اين كشور شدند خاطر نشان كرد كه از ابتداي سال جاري ميلادي تا كنون پنج نفر در هنگام ورود به اسلووني در رودخانه «كوپا» در مرز اين كشور غرق شدند و جان خود را از دست دادند.
مهاجران غير قانوني كه وارد قلمرو اسلووني شدند از اتباع پاكستان، افغانستان، الجزاير، مغرب، هند، ليبي و مصر هستند كه همه آنها به محض ورود به اين كشورها خواستار حفاظت بين المللي شدند.
پليس اسلووني اخيرا اعلام كرد كه در سال جاري ميلادي ورود غير قانوني افزايش يافته كه دليل آن مسير جديد به اصطلاح «مسير بوسني» است.
گفته شده است كه مهاجران بيشتر تلاش مي كنند كه از طريق رودخانه 'كوپا' در مرز بوسني وارد اسلووني شوند.
مقامات اتحاديه اروپا نيز به رغم برگزاري جلسات متعدد و گرفتن برخي تصميمات، هنوز نتوانسته اند بحران مهاجران را حل كنند؛ چرا كه كشورها به تعهدات خود در اين باره عمل نمي كنند.
كشورهاي ثروتمند اتحاديه اروپا مانند آلمان تلاش دارند، توافق نامه جديد براي مهاجران را بصورتي تنظيم كنند كه هيچيك از اعضاي اين اتحاديه نتوانند از پذيرش مهاجران خود داري كنند.
برخي كشورهاي اتحاديه اروپا از جمله مجارستان و لهستان با توافق نامه اين اتحاديه از سال 2016 براي سهميه بندي پذيرش مهاجران و پناهجويان مخالف هستند.
وزيران كشورهاي اتحاديه اروپا در سال 2016 ميلادي در نشست بروكسل، طرحي را در مورد تقسيم 120 هزار آواره جنگي ارائه كردند كه با وجود مخالفت قاطع برخي كشورهاي شرق اروپا، تصويب شد.
مجارستان كه عضو اتحاديه اروپاست از اواخر سال 2015ميلادي به دليل مشكلات زياد و ناتواني در پذيرش و كنترل مهاجران و انتقال آنها به ديگر كشورهاي اتحاديه اروپا، با كشيدن سيم خاردار در مرزهاي خود با صربستان و كرواسي از ورود آوارگان و پناهجويان جلوگيري كرده است.
اروپام**436*شبس*1613*