۲۱ خرداد ۱۳۹۷، ۱۱:۵۳
کد خبر: 82939647
T T
۰ نفر

ساخت نسل جديد مواد مصنوعي دو بعدي

۲۱ خرداد ۱۳۹۷، ۱۱:۵۳
کد خبر: 82939647
ساخت نسل جديد مواد مصنوعي دو بعدي

تهران – ايرنا – محققان دانشگاه راتگرز در نيوجرسي آمريكا نسل جديدي از مواد مصنوعي دو بعدي را ساختند كه در دماي اتاق داراي خصوصياتي شبيه به خصوصيات فروالكتريك هستند و قابليت رسانش الكتريكي را دارند.

به گزارش روز دوشنبه گروه اخبار علمي ايرنا از پايگاه خبري ساينس ديلي، در اين مطالعه محققان توانستند صحت نظريه اي را كه در سال 1965 ميلادي در رابطه با قابليت رسانش الكتريكي فلزات فروالكتريك مطرح شده بود، به اثبات برسانند.
از سال ها قبل، تصور متخصصان بر اين بود كه به دليل عدم وجود اين نوع فلزات در طبيعت، هرگز نمي توان نظريه فيليپ اندرسون، فيزيكداني كه در سال 1977 جايزه نوبل فيزيك را دريافت كرد، به اثبات رساند.
مواد فروالكتريك در توسعه فناوري نقش بسيار مهمي دارند. اين مواد با اعمال جريان الكتريكي منقبض و منبسط مي شوند و امكان جابه جايي اجسام را با دقت بسيار بالايي فراهم مي كنند.
اكنون محققان دانشگاه راتگرز نسل جديدي از مواد مصنوعي دو بعدي را ساختند كه در دماي اتاق داراي خصوصياتي شبيه به خصوصيات فروالكتريك هستند و قابليت رسانش الكتريكي را دارند. اين مواد تنها چند اتم ضخامت دارند و ارتباط مهمي بين نظريه و تجربه برقرار مي كنند.
زماني كه يك ماده فروالكتريك مي شود، اتم هاي آن به صورت دائمي جابه جا مي شوند. محققان براي ساخت اين مواد، لايه هاي بسيار نازكي از فلزات دو بعدي را با لايه اي از مواد داراي ويژگي هاي خاص ادغام كردند تا اتم هاي موجود در لايه فلزي را به طور دائمي جابه جا كنند و فلز جديدي با خاصيت فرو الكتريك بسازند.
مواد فروالكتريك در صنايع الكترونيكي از جمله گوشي هاي هوشمند و ساير آنتن ها، تجهيزات ذخيره سازي كامپيوتري، تجهيزات پزشكي، موتورهاي بسيار دقيق، حسگرهاي بسيار حساس و تجهيزات سونار كاربرد دارند. البته هيچ يك از مواد مورد استفاده در اين صنايع خاصيت رسانش الكتريكي ندارند و اين تحقيقات زمينه را براي توليد نسل جديدي از تجهيزات و فناوري ها هموار مي كند.
گزارش كامل اين تحقيقات در نشريه Nature Communications منتشر شده است.
علمي (6)**9259**1440
۰ نفر