سيد ابراهيم علوي روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: اكنون سه هزار و 800 حلقه چاه غير مجاز در استان شناسايي شده كه يكهزار حلقه از اين تعداد در حريم چاه هايي است كه در شهرها و روستاها براي تامين آب آشاميدني حفر شده است.
وي افزود: امسال بيش از 540 حلقه چاه غيرمجاز مسدود و مسلوب المنفعه مي شود كه با اولويت جلوگيري از برداشت از چاه هاي در حريم منابع تامين آب آشاميدني انجام مي شود.
وي گفت: سالانه 15 ميليون مترمكعب آب از چاه هاي غيرمجاز حريم چاه هاي آشاميدني برداشت مي شود و از آنجايي كه تامين آب آشاميدني در اولويت اصلي است، تلاش داريم تا با بستن چاه هاي غيرمجاز و تعديل در منابع آب زيرزميني، مشكلات مربوط به تنش هاي آبي كاهش يابد.
علوي با اشاره به اينكه آب مورد نياز سه شهر استان از سدها تامين مي شود اظهار داشت: مشكل ديگر ما در تامين منابع آب مورد نياز شهروندان و روستاييان، كاهش ميزان آبدهي رودخانه ها و آب ذخيره شده در پشت سدهاي استان است بطوريكه اكنون ميزان ذخيره در پشت سدهاي بارزو و بيدواز به شدت پايين است.
وي تصريح كرد: سد بارزو در شيروان تنها يك ميليون و 760 هزار مترمكعب، معادل 1.9 درصد از حجم 92 ميليون مترمكعبي خود آب ذخيره دارد.
مديرعامل شركت آب منطقه اي خراسان شمالي گفت: حجم ذخيره آب در سد بيدواز در اسفراين نيز 53 ميليون مترمكعب است كه تنها 2 ميليون و 500 هزار مترمكعب آب در مخزن آن ذخيره است.
استان 863 هزار نفري خراسان شمالي در شمال شرق كشور قرار دارد و در 2 سال پياپي با خشكسالي خيلي سخت روبه رو بوده و سال آبي گذشته جزو پنج استان گريبانگير با خشك سالي سخت بوده است.
7185/6042
بجنورد- ايرنا- مديرعامل شركت آب منطقه اي خراسان شمالي با اشاره به كاهش بارندگي ها و تاثير آن در تامين آب گفت: يكهزار و 346 حلقه چاه غيرمجاز در حريم چاه هاي آب شرب استان شناسايي شده است كه در اولويت انسداد قرار دارد.