۱۰ مرداد ۱۳۹۸، ۱۸:۴۸
کد خبرنگار: 1226
کد خبر: 83421126
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

۱۵۰۰ حلقه چاه غیرمجاز در خراسان شمالی مسدود شد

۱۰ مرداد ۱۳۹۸، ۱۸:۴۸
کد خبر: 83421126
۱۵۰۰ حلقه چاه غیرمجاز در خراسان شمالی مسدود شد

بجنورد- ایرنا- مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی گفت: از ابتدای تشکیل این شرکت در استان تاکنون هزار و ۵۰۰ حلقه چاه غیرمجاز مسدود و مسلوب المنفعه شده و از برداشت آب آنها جلوگیری شده است.

به گزارش ایرنا سیدعقیل مرتضوی روز پنجشنبه در نشست خبری که در کارگاه سد گلمندره مانه و سملقان برگزار شد، اظهار داشت: در این استان هفت هزار حلقه چاه وجود دارد که از این تعداد سه هزار و ۷۰۰ حلقه غیرمجاز و سه هزار و ۲۰۰ حلقه مجاز است.

وی افزود: پارسال ۱۰ میلیارد ریال برای مسدود کردن چاه های غیرمجاز اعتبار منظور شد و ۱۰۰ حلقه از این چاه ها مسلوب المنفعه شد و امسال هم مسدود کردن همین میزان چاه غیرمجاز برنامه ریزی شده است اما تلاش داریم تا این رقم دو برابر شود.

وی گفت: سالانه ۴۱۰ میلیون مترمکعب آب از چاه های مجاز و ۳۴ میلیون مترمکعب آب از منابع چاه های غیرمجاز برداشت می شود که البته میزان اضافه برداشت از چاه های مجاز بسیار بیشتر از میزان برداشت آب از چاه های غیرمجاز است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی خاطرنشان کرد: اکنون ۸۸ درصد از منابع قابل استحصال آب استان در بخش کشاورزی مصرف می شود که نیاز است برای مدیریت مصرف، الگوی کشت توسط جهاد کشاورزی ترویج یافته و اجرایی شود.  

وی گفت: در این استان هشت سد با توان تنظیم ۲۳۴ میلیون مترمکعب آب در حال بهره برداری است که اکنون ۱۳۳ میلیون مترمکعب آب در مخازن این سدها ذخیره و ۵۷ درصد از حجم سدها، پر است.

وی خاطرنشان کرد: در زمان مشابه سال قبل تنها ۵۵ میلیون مترمکعب آب در پشت سدهای استان ذخیره بود که اکنون این رقم بیش از ۲ برابر شده است.

مرتضوی به دستاوردهای بخش آب از سفر اخیر رئیس جمهوری به استان اشاره کرد و گفت: در این سفر اجرای سه طرح مصوب و برای آن ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار منظور شد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی گفت: این طرح ها شامل علاج بخشی سد بیدواز در شهرستان اسفراین، ساماندهی رود سومبار و مدیریت منابع آب در شیروان است.  

وی اظهار داشت: همچنین در این سفر ۱۲ هزار میلیارد ریال اعتبار برای انتقال آب و مدیریت منابع آب شیروان تفاهم نامه منعقد شد.

مرتضوی در خصوص برخورد با قصور در اجرای سد بیدواز و بروز مشکل فنی در این سد، گفت: این موضوع توسط دستگاه های نظارتی، دیوان محاسبات کشور و استان، بازرسی کشور و استان در دست بررسی است.

وی درباره خسارت های سیل های بهار امسال هم گفت: ۲۳۵ میلیارد ریال از اعتبارات ماده ۱۰ مدیریت بحران برای جبران خسارت های ناشی از سیل به سازه های آبی از جمله بندهای انحرافی و سدها ابلاغ شده و ۶۰ درصد از آن تخصیص پیدا کرده است.

وی با بیان اینکه ۹۰ درصد از خسارت های سیل مربوط به تصرف حریم و بستر رودها است گفت: آزادسازی حریم و بستر رودها دغدغه مهم ما است و هرساله بخشی از توان صرف این اقدام می شود اما وقوع سیلاب های امسال، بسیاری از این تصرف های غیرمجاز را بازگشایی کرد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی تصریح کرد: در استان پنج هزار و ۸۰۰ مورد تصرف غیرمجاز در حریم رودخانه ها شناسایی شده است.

وی گفت: طول رودخانه های این استان ۶ هزار و ۶۰۰ کیلومتر است که ۲ هزار و ۱۰۰ کیلومتر از این مسیل ها و رودخانه ها، نیاز فوری به ساماندهی و لایروبی دارد که برای انجام آن در طول مناطق اولویت دار رودها، ۱۲ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است.

مرتضوی درباره تکالیف شرکت آب منطقه ای برای جلوگیری از حوادث غرق شدگی در آب های زیر مدیریت این شرکت، اظهار داشت: اقدامات لازم برای جلوگیری و پیشگیری از بروز این حوادث در سدها، انجام می شود و در این تاسیسات آبی حفاظت فیزیکی اجرا می شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی افزود: اما حق باید داد که انجام چنین اقداماتی کاری در خصوص تمام منابع آبی غیرممکن است.

۷۱۸۵/۵۱۳۲ 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha