به گزارش ايرنا سرهنگ حسين محمدي روز چهارشنبه در ديدار با نماينده ولي فقيه در خراسان جنوبي افزود: از اين ميزان بيش از 45 تن توسط نيروي انتظامي و مابقي توسط ساير اعضاي كميته مقابله با مواد مخدر بدست آمده است.
وي اظهار داشت: همه سازمان هاي دولتي، نظامي، انتظامي، امنيتي، اطلاعاتي، قضايي و گمرك جزو كميته هاي مقابله با مواد مخدر هستند اما 96 درصد سهم كشفيات توسط نيروي انتظامي و مابقي توسط ساير اعضاي كميته بوده است.
وي ادامه داد: همچنين بيش از پنج هزار نفر از قاچاقچيان و خرده فروشان مواد مخدر در استان دستگير شدند كه بيشتر آنها غيربومي بودند.
رئيس پليس مبارزه با مواد مخدر خراسان جنوبي گفت: همچنين بيش از يكهزار دستگاه خودرو از قاچاقچان مواد مخدر كشف و بيش از 70 باند شبكه فعال در زمينه قاچاق مواد مخدر پارسال متلاشي شدند.
محمدي يادآور شد: اين توفيقات به آساني به دست نيامده و ارزان نيست، همانطور كه در راستاي مبارزه با مواد مخدر 98 نفر از مجموعه نيروي انتظامي استان تاكنون به فيض شهادت رسيدند.
وي اضافه كرد: 2 شهيد كارديده و نايبي نيز سال گذشته در درگيري مسلحانه و درگيري با اشرار مسلح به فيض شهادت نايل آمدند اما بحث مبارزه همچنان به صورت مستمر و شبانه روزي ادامه دارد.
وي تاكيد كرد: رهبر معظم انقلاب براي كاهش آسيب هاي اجتماعي اولويت هايي را مشخص كردند كه برخورد با مواد مخدر و معضل اعتياد به عنوان اولويت نخست معرفي شد.
رئيس پليس مبارزه با مواد مخدر خراسان جنوبي گفت: رهبري فرمودند؛ همه قوا در مقابل اين آسيب اجتماعي مسئولند و هيچكس نمي تواند خود را مبرا از مسئوليت بداند اين آسيب ديدگان اجتماعي عائله نظام هستند و نبايد با آنها به عنوان بيمار و مجرم برخورد شود.
محمدي اظهار داشت: اين در حاليست كه با وجود همه تلاش هايي كه صورت مي گيرد تا رسيدن به سطح مطالبات مقام معظم رهبري در بحث مبارزه با مواد مخدر فاصله زيادي داريم.
وي عنوان كرد: فرمانده و مجموعه نيروي انتظامي استان عزم خود را جزم كرده ايم تا با تلاش و كوشش بتوانيم بخشي از اين دغدغه هايي رهبري را كاهش دهيم.
رئيس پليس مبارزه با مواد مخدر خراسان جنوبي يادآور شد: با عنايت خدواند و تلاش شبانه روزي مجموعه انتظامي توفيقاتي در بحث مقابله و مبارزه با مواد مخدر در سطح استان شاهد هستيم.
** جايگزيني مواد مخدر صنعتي با مواد كم خطر
محمدي، كاهش سطح تقاضاي مواد مخدر را اولويت دوم نيروي انتظامي دانست و افزود: در اين زمينه با تاكيد بر امور آموزش، آگاه سازي و اطلاع رساني، خدمات مشاوره اي و حمايتي براي اقشار مختلف جامعه به ويژه جوانان و نوجوانان به منظور مصمون سازي و حفاظت از آسيب هاي مواد مخدر، جلوگيري از روند رو به افزايش جايگزيني مواد مخدر پرخطر صنعتي و شيميايي با مواد مخدر كم خطر اقداماتي در دست اجرا است.
وي بيان كرد: سال گذشته 270 كارگاه آموزشي در سطح محلات، مساجد و مدارس برگزار شد و بيش از 60 هزار نفر از جامعه هدف در اين كارگاه ها شركت كردند.
محمدي ادامه داد: همچنين حدود 170 نمايشگاه تخصصي در سطح محلات، مساجد و مدارس برگزار شد و بيش از 30 هزار نفر از جامعه هدف در نمايشگاه هاي مربوطه شركت و توانمندسازي شدند.
وي اظهار داشت: در راستاي مقابله با تقاضاي مواد مخدر پارسال بيش از500 نفر از افراد در معرض آسيب مواد مخدر به مراكز مشاور معرفي و از خدمات حمايتي بهره مند شدند.
رئيس پليس مبارزه با مواد مخدر خراسان جنوبي با بيان اينكه اقدامات پيشگيري از مواد مخدر بهتر از درمان است، يادآور شد: پيشگيري از مواد مخدر به نوعي به مقابله كمك مي كند لذا اگر بتوان سطح تقاضا را در جامعه كاهش داد خود به خود عرضه مواد مخدر نيز كاهش مي يابد.
محمدي تاكيد كرد: در بحث پيشگيري از تقاضاي مواد مخدر همه سازمان ها، نهادها، ادارات و خانواده ها نقش دارند اميد است با تلاش و اقدامات پيشگيرانه سطح تقاضا در جامعه كاهش يابد.
** نبود عزم جدي جهاني براي مقابله با مواد مخدر
وي با تاكيد بر اينكه عزم جهاني و جدي براي مقابله با مواد مخدر وجود ندارد، گفت: توليد مواد مخدر در جهان در حال افزايش است همچنين در كشور همسايه ما افغانستان، بعد از ورود آمريكايي ها كه شايد يكي از اهداف انها كنترل مواد مخدر بود توليدات مواد چندين برابر افزايش يافت اما در داخل كشور هم عزم جدي وجود ندارد.
وي عنوان كرد: برابر ماده 28 قانون مبارزه با مواد مخدر خودروهايي كه در راستاي حمل و قاچاق مواد مخدر توقيف مي شوند بايد در اختيار سازمان هاي كاشف براي مبارزه با مواد مخدر قرار بگيرند كه در استان ما عزم جدي براي اينكه يگان هاي مقابله اي از لحاظ خودرويي تجهيز شود وجود ندارد.
7557 * 6054
بيرجند - ايرنا - رئيس پليس مبارزه با مواد مخدر خراسان جنوبي گفت: سال گذشته بيش از 47 تن مواد مخدر توسط نيروي انتظآمي و ساير اعضاي كميته مقابله با مواد مخدر در استان كشف شده است.