به گزارش ایرنا، سامانه اول این تصفیه خانه (بابا شیخعلی) آب 56 شهر و 300 روستا و جمعیتی حدود 5 میلیون نفر را در استان اصفهان تامین می كند، اما رشد جمعیت و افزایش استفاده شهروندان، احتمال نقص در این تصفیه خانه و وقوع هرگونه اتفاق ناگوار و توقف این سامانه، سبب خواهد شد كه تامین آب شرب مردم این خطه با مشكل و حتی بحران رو به رو شود.
نگاهی به حوادث پیش آمده طی سال های گذشته كه شبكه آبرسانی اصفهان را با اختلال و مشكل مواجه كرد، ضرورت احداث و بهره برداری از سامانه دوم آبرسانی این خطه را دو چندان می كند.
پیش از این، حوادث مربوط به نشت مواد نفتی به زاینده رود باعث بروز مشكل در تامین آب آشامیدنی مردم و قطعی آب شرب ساكنان این منطقه شد.
مرداد سال 93 ورود مواد سوختی درمنطقه بالادست به زاینده رود در محدوده باغبهادران از توابع شهرستان لنجان سبب قطع شبكه آب آشامیدنی اصفهان و شهرستانهای مجاور را رقم زد.
نشت گازوئیل به آب رودخانه زاینده رود باعث از كار افتادگی عملیات تصفیه و پمپاژ آب در محل تصفیه خانه بابا شیخعلی شد.
سال 87 نیز در رویدادی مشابه نشت مواد نفتی به این رودخانه باعث قطعی آب شرب اصفهان شده بود.
بنابراین بسیاری از كارشناسان حوزه آب و مسئولان اجرایی اصفهان، اجرای طرح سامانه دوم آبرسانی این شهرستان را برای جلوگیری از بروز مشكلات مشابه ضروری می دانند.
*** كمك 170 میلیارد تومانی آبفا اصفهان برای سامانه دوم
مدیر عامل شركت آب و فاضلاب استان اصفهان با اشاره به اهمیت تكمیل و بهره برداری از سامانه دوم آبرسانی اصفهان گفت: با وجود اینكه این شركت بطور مستقیم مجری ساخت و تكمیل ان نیست، اما برای تسریع در روند اجرای آن كمك مالی كرده است.
' هاشم امینی ' اضافه كرد: آبفا استان اصفهان با اختصاص حدود 170 میلیارد تومان برای آغاز مجدد و تكمیل این طرح حیاتی مشاركت كرده است.
به گفته وی تأمین آب شرب مردم اصفهان برخی اوقات به دلیل عدم وجود منابع كافی آب در برخی مواقع، افت فشار آب و مباحث كیفی را در پی دارد و موجب گلایه های شهروندان می شود.
وی تصریح كرد: از این رو احداث، تكمیل و بهره برداری هرچه سریع تر از سامانه دوم آبرسانی اصفهان ضروری است.
*** 14شهرستان اصفهان را زیر پوشش سامانه دوم آبرسانی اصفهان قرار می گیرند
پروژه سامانه دوم آبرسانی اصفهان شامل تونل انتقال آب و تصفیه خانه موسوم به 'گلاب 2' است و به عنوان طرح توسعه آبرسانی به 14شهرستان استان اصفهان به طول 27 كیلومتر، آب دریاچه سد زاینده رود را به تصفیه خانه انتقال می دهد و تكمیل آن در مجموع حدود یكهزار و 300 میلیارد تومان هزینه در بردارد.
اكنون حداكثر ظرفیت آب انتقالی از طریق سامانه كنونی آبرسانی اصفهان (بابا شیخعلی) حدود 10.5 متر مكعب بر ثانیه است كه البته به علت كاهش منابع آبی این میزان حدود هفت متر مكعب برثانیه است، اما در صورت تكمیل و بهره برداری از پروژه تصفیه خانه ' گلاب 2 '، زمینه انتقال 16 مترمكعب بر ثانیه آب شرب برای شرب شهرها و روستاهای اصفهان فراهم خواهد شد.
ضرورت تكمیل و راه اندازی سامانه دوم البته به معنای استاندارد و سالم نبودن آب آشامیدنی اصفهان كه از تصفیه خانه باباشیخعلی تامین می شود، نیست زیرا به گفته مدیر تصفیه خانه آب باباشیخعلی اصفهان آب تصفیه شده در این مجموعه نه تنها سالم و مفید است بلكه از بهترین آب های آشامیدنی كشور به شمار می رود.
اسماعیل گرجی زاده اظهاركرد: تمام آزمایش های لازم برای سنجش سلامت آب انجام می شود و آب اصفهان حامل هیچگونه آلاینده های بیماری زا، ویروس و یا باكتری نیست.
وی با تاكید بر اینكه آب ورودی به تصفیه خانه باباشیخعلی و همچنین آب تولیدی در این مجموعه از حیث شاخص های مختلف در آزمایشگاه مورد سنجش قرار می گیرد، گفت: كدروت، PH، كلر و زمان ماندگاری كلر، چهار عاملی است كه در صورت استاندارد بودن ، سلامت و بهداشت آب تایید می شود.
تصفیه خانه بابا شیخعلی یكی از بزرگترین تصفیه خانه های آب ایران به شمار می رود كه در كیلومتر 45جاده اصفهان- شهركرد و در جوار شهر زاینده رود واقع شده است.
آب این تصفیه خانه در ابتدایی ترین نقطه، از سد زاینده رود و پس از آن از سد چم آسمان در فاصله هشت كیلومتر بالاتر از این مجموعه بوسیله كانال سرپوشیده تامین می شود.
آشغالگیری، تقسیم كننده مواد شیمیایی نظیر اُزُن و كُلر و پُلی آلومنیوم كلراید، زلال سازی، سالن فیلتراسیون و كُلرزنی نهایی از قسمتهای اصلی این تصفیه خانه به شمار می رود.
در قسمت زلال سازها آب حدود 3 ساعت باقی می ماند و سپس در سالن فیلتراسیون مشتمل بر 48 قسمت فیلترینگ از 3 لایه مختلف عبور می كند و پس از در واحد كلرزنی وارد شده، سپس بوسیله تونل به 17 كیلومتر انتقال داده می شود و در مرحله نهایی در شبكه توزیع به غیر از صنایع در اختیار مردم 56 شهر و 300 روستای استان اصفهان با جمعیتی بالغ بر 4 میلیون و یكصد هزار نفر قرار می گیرد.
گ/6020 / 2093
اصفهان - ایرنا - كاهش شدید منابع آبی از یك سو و گره خوردن سرنوشت تامین آب شرب حدود پنج میلیون نفر مردم استان اصفهان به تنها یك سامانه آبرسانی (تصفیه خانه بابا شیخعلی) از سوی دیگر، تسریع در اجرا و تكمیل عملیات و راه اندازی سامانه دوم آبرسانی این خطه را بیش از گذشته حیاتی می كند.