۱۲ تیر ۱۳۹۷، ۱۲:۰۳
کد خبر: 82960261
T T
۰ نفر

بازخوردهای مثبت برگشت نظامیان مالزیایی از یمن

۱۲ تیر ۱۳۹۷، ۱۲:۰۳
کد خبر: 82960261
بازخوردهای مثبت برگشت نظامیان مالزیایی از یمن

كوالالامپور- ایرنا - تصمیم دولت ماهاتیر محمد نخست وزیر جدید دولت مالزی برای بازگشت نیروهای نظامی این كشور از یمن با بازخوردهای مثبث و فزاینده ای در میان صاحب نظران سیاسی، نهادهای مدنی و افكار عمومی همراه شده است.

صاحب نظران سیاسی در مالزی می گویند: دولت جدید با اعلام تصمیم بازگرداندن نیروهای نظامی مالزی از عربستان و كناره گیری از دخالت در جنگ یمن، به اصل بی طرفی این كشور در روابط بین الملل بازگشته است .
به گزارش روز سه شنبه ایرنا،وزیر دفاع مالزی چند روز پیش در یك كنفرانس مطبوعاتی اعلام كرد سیاست اصلی دولت جدید بی طرفی است و به همین منظور نیروهای نظامی این كشور بزودی از عربستان خارج شده و در جنگ یمن دخالت نخواهند داشت.
تعدادی از نیروهای نظامی مالزی در دوران دولت پیشین (نجیب رزاق) به ریاض اعزام شدند تا در جنگ یمن حضور داشته باشند.
دولت نجیب اعلام كرده بود كه سربازان مالزیایی فقط برای تخلیه اتباع مالزی از كشور جنگ زده یمن و اهداف انسان دوستانه درآنجا فعالیت دارند اما این نیروها از سال 2016 تاكنون در عربستان حضور دارند.
'زین محمود' تحلیلگر سیاسی روزنامه 'فری مالزی تودی' روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا در این زمینه گفت: مالزی همواره بی طرفی را در روابط بین الملل حفظ كرده بود اما حضور این نیروهای نظامی در عربستان ممكن بود این پیام اشتباه را به جهان صادر كند كه مالزی بی طرف نیست.
وی گفت: اگرچه ممكن است تصمیم دولت جدید در بازگرداندن نیروهای نظامی بر جنگ یمن تاثیر نداشته باشد اما برتصویر بین المللی كوالالامپور تاثیر گذار خواهد بود.
پروفسو «زید احمد» رئیس دانشكده انسان شناسی دانشگاه پوترا مالزی نهم به ایرنا گفت: اعلام دولت جدید مبنی بر بیرون كشیدن نیروهای نظامی مالزی از عربستان كاملا به موقع بود.
این استاد دانشگاه مالزی تاكید كرد: در درجه اول مالزی از نظر دیپلماتیك نباید در جنگ به رهبر عربستان در یمن دخالت داشته باشد. این اقدام تصویر خوبی از مالزی ایجاد نمی كند.
وی افزود: این جنگ منطقه ای است و مسائل پیچیده ای دارد و حضور این نیروها در عربستان نگرانی نهادهای مدنی و سازمان های حقوق بشری را به همراه داشته بود.
این استاد دانشگاه تاكید كرد: خروج این نیروها پیام قوی به سایر كشورها جهان ارسال می كند كه بیانگر این واقعیت است كه مالزی بر اصول بی طرفی و عدم مداخله در امور دیگر كشورها تاكید دارد.
این صاحب نظر سیاسی و فعال رسانه ای مالزی تاكید كرد: نیروهای نظامی مالزی صرفا در چارچوب مصوبات قانونی سازمان های بین المللی مانند سازمان ملل آنهم به عنوان ناظران بین المللی در عملیات صلح می توانند درعرصه های جهانی یا منطقه ای حضور داشته باشند.
محمد علی الحوثی رئیس كمیته عالی انقلاب مردم یمن درپی این اقدام دولت جدید گفت: كناره گیری كوالالامپور از ائتلاف متجاوز سعودی – آمریكایی بیانگر تصمیم مستقل دولت جدید و خروج از پیروی كوركورانه كوالالامپور از عربستان است.
وی افزود: این اقدام دولت جدید نشان از آن دارد كه مالزی در صدد خارج شدن از پیروی كوركورانه از عربستان است كه دولت پیشین كوالالامپور در پیش گرفته بود.
ائتلاف عربی - آمریكایی به سركردگی عربستان از ششم فروردین 94 تاكنون یمن را مورد تجاوز زمینی، هوایی و دریایی قرار داده كه تاكنون موجب كشته شدن بیش از 14 هزار یمنی ، زخمی شدن ده ها هزار نفر دیگر و ویرانی این كشور اسلامی شده است.
در همین حال عبدالسلام علی جابر، سخنگوی دولت نجات ملی یمن نیز از تصمیم دولت مالزی برای خروج از ائتلاف تجاوزكارانه تحت رهبری سعودی قدردانی كرده است.
جابر گفت كه تصمیم دولت مالزی، به رهبری ماهاتیر محمد، منعكس كننده مسئولیت این كشور در سیاست خارجی آن است.
جابر، بقیه كشورهای عضو ائتلاف را به بررسی موضع خود و همچنین موضع شجاعانه مالزی برای خروج از اتحاد مجدد اعراب در یمن فراخواند.
وی افزود كه تجاوز در یمن تنها بخشی از یك پروژه استعماری تحت رهبری ایالات متحده و اسرائیل است كه همه را هدف قرار می دهد و هیچ كس را نادیده نمی گیرد.
آساق **1599**1663**