به گزارش ايرنا، كوه گل، چشمه ميشي، تنگ مهريان، تنگ تامرادي، روستاي تاريخي كريك، آبشار ياسوج اين روزها مقصد گردشگراني از مناطق جنوبي كشور است.
مناطق گردشگري شهرهاي شمالي اين استان از جمله بويراحمد و دنا در اين روزهاي داغ و بي آبي آغوش خود را به روي مسافران گشوده است.
نگاهي به جاذبه هاي طبيعي كهگيلويه و بويراحمد در تابستان
** تنگ مهريان
مهريان نام روستايي دراستان كهگيلويه وبويراحمد است كه در شهرستان بويراحمد ، بخش مركزي و دهستان سررودشمالي قرار دارد.
ارتفاع متوسط آن ازسطح دريا 1850متر است و از نظرطبيعي نيزميان رودخانه مهريان درشرق و كوه هاي دناكه درشمال آن قرار دارد محصور شده است.
امازادهاي به نام امامزاده شاه حسن(ع) در اين منطقه تكميل كننده جاذبه هاي اين منطقه است.
تنوع درختاني نظير سپيدار، بلوط، افرا، چنار، كاج، انگور وحشي و بنه بر جاذبه هاي طبيعي اين منطقه افزوده است.
**تنگ گنجه اي
اين مكان تفريحي كه در 10 كيلومتري شمال غربي ياسوج قرار دارد منطقهاي خوش آب و هوا با رودخانهاي زلال و پوشيده از جنگل است كه از دل كوههاي دنا ميجوشد و نوازشگر چشمان گردشگران در بهار و تابستان است.
**روستاي تاريخي كريك
روستاي كريك نمونه اي از معماري پلكاني است كه خانه ها به صورت متراكم و بر روي يك شيب ملايم شكل گرفته اند و بام هر خانه نقش حياط خانه ي بالادستي را دارد .
تاريخ روستا در قدمت آسياب ها ، گورستان ها و رشته قنات قديمي هنوز هم تماشايي است.
آب و هواي خوش روستا با چشم اندازهاي طبيعي در دل كوهستان آرامش خاصي را به ارمغان مي آورد.
رودخانه هاي پرآب بشار و پُل كِلو در روستا با انبوه درختاني كه در حاشيه آن قرار دارد ، چشمه هاي پشت آسياب ، ارتفاعاتي كه با جنگل هاي گسترده ي بلوط و درختان بنه و بادام مزين شده اند ، دره ي كريك و زيبايي هاي بي بديلش از جلوه هاي تماشايي روستاي كريك است.
**تنگ تامرادي
گردشگران زيادي اين روزها در سايه سار درختان بلوط تنگ تامرادي لحظات تكرار ناشدني را تجربه مي كنند.
وجود چندين آبشار و ارتفاعات اطراف مي توانند مقصدي براي علاقه مندان به كوهنوردي در اين منطقه ايجاد كرده است.
در ورودي تنگ تامرادي و در مجاورت روستايي به نام حسين آباد، دخمه و مقبره اي وجود دارد كه متعلق به دوران هخامنشي است كه توجه فرهنگ دوستان را به خود جلب مي كند.
** آبشار ياسوج
پارك طبيعي آبشار ياسوج در نزديكي مركز شهر با انبوده جنگل ها، آبشار خاطره اي به يادماندني به ويژه در شب هنگام و صبح گاهان را در دل مسافران به يادگار مي گذارد.
** پارك جنگلي ياسوج
پارك جنگلي ياسوج كه با 80 هكتار وسعت بزرگترين پارك جنگلي در جنوب كشور است در شمال شهر ياسوج قرار دارد و پوشيده از درختان بلوط، بادام كوهي، ارزن، كيكم و بنه يكي ديگر از جاذبه هاي گردشگري اين ديار است.
** برنامه هاي دولت
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري كهگيلويه و بويراحمد گفت: برنامه ريزي لازم براي فراهم كردن رفاه گردشگران در تابستان امسال انجام شده است.
محمود باقري بدون اشاره به آمار افزود: مناطق طبيعي شهرستان هاي بويراحمد و دنا در تابستان امسال پذيراي هزاران مسافر بوده است.
**چشم انداز توسعه زيرساخت ها
وي بيان كرد: واگذاري مناطق گردشگري به بخش خصوصي از برنامه هاي دولت براي پذيرايي بهتر از گردشگران و ايجاد فرصت هاي شغلي در اين استان است.
باقري گفت: منطقه گردشگري تنگ مهريان و گردنه بيژن اين استان براي سرمايه گذاري و اجرا آماده واگذاري به بخش خصوصي است.
باقري افزود: اين طرحها براي اجراي زيرساختهاي گردشگري و بهره برداري به مدت زمان محدود به بخش خصوصي واگذار ميشود.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري كهگيلويه و بويراحمد تصريح كرد: سرمايه گذاران پس از اجراي زيرساختهاي مورد نياز و برداشت هزينه انجام شده به مدت زمان 15 تا 20 سال از مناطق گردشگري بهره برداري و سپس به دولت بازگرداننده ميشود.
وي بيان كرد: دولت با پرداخت تسهيلات بانكي با كارمزد اندك از سرمايه گذاران اين طرحها حمايت ميكند.
باقري تصريح كرد: ميزان تسهيلات بانكي پس از ارائه طرح توجيهي براساس نياز مصوب خواهد شد.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري كهگيلويه و بويراحمد ابراز داشت: فراخوان منطقه گردشگري كوه گل نيز به زودي ارائه خواهد شد.
باقري گفت: پيش از اين مناطق گردشگري باغ فردوس، شلال دان، تنگ تامرادي و تنگ گنجهاي به بخش خصوصي واگذار شده بود.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري كهگيلويه و بويراحمد گفت: 13 طرح گردشگري درمناطق مختلف اين استان براي واگذاري به بخش خصوصي شناسايي و به كميته گردشگري ارسال شده است.
كهگيلويه و بويراحمد با جمعيتي بيش از 713 هزار نفر در جنوب غربي ايران واقع شده و با استانهاي فارس، اصفهان، چهارمحال و بختياري و بوشهر همسايه است.
اين استان 280 تفرجگاه طبيعي، 300 بقعه متبركه و 750 اثر تاريخي ثبت شده در فهرست آثار ملي دارد.
حرم بي بي حكيمه (س) خواهر امام رضا (ع)، آبشار ياسوج، چشمه بلقيس چرام، سي سخت، گردنه شلالدان، رود رونه، آبشار كمردوغ، برم الوان، بافت تاريخي دهدشت و سد كوثر از جمله جاذبههاي گردشگري كهگيلويه و بويراحمد است.
ساليانه سه ميليون نفر از جاذبه هاي گردشگري كهگيلويه و بويراحمد ديدن كردند.
معاون عمراني استاندار كهگيلويه و بويراحمد گفت: ياسوج به دليل گردشگر پذير بودن در اولويت ساخت و راه اندازي بازارچه دائمي صنايع دستي بين شهرهاي 17 گانه استان است.
عزيز فيلي اظهار داشت: چند مكان در شهر ياسوج براي ساخت و راه اندازي اين بازارچه تعيين و پس از بازديد و بررسي هاي لازم به تصويب نهايي برسد.
وي افزود: دستگاه هاي اجرايي كهگيلويه و بويراحمد در ساخت و سازها و طرح هاي عمراني خود تا حد امكان تلفيقي از معماري سنتي و پيشرفته استفاده كنند.
معاون عمراني استاندار كهگيلويه و بويراحمد بيان كرد: اين اقدام مهم در زيباسازي مبلمان شهرهاي استان مؤثر است و بايد بيش از پيش جدي گرفته شود.
فيلي عنوان كرد: كميته سيما و منظر شهري كهگيلويه و بويراحمد براي پيگيري بهتر اين موضوع مهم در استان فعال شود.
وي ابراز داشت: نيازمندي ها براي راه اندازي كاروان فرهنگي كهگيلويه و بويراحمد توسط مسئولان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري اين استان تعيين و اعلام تا پيگيري هاي لازم براي تأمين آنها انجام شود.
فيلي گفت: اين كاروان سبب معرفي هر چه بيشتر آداب، رسوم، سنن و فرهنگ غني كهگيلويه و بويراحمد به مردم ديگر نقاط كشور مي شود.
وي اظهار داشت: موضوع تعيين يك زمان مشخص به عنوان «روز و هفته كهگيلويه و بويراحمد» در يكي از نشست هاي شوراي فرهنگ عمومي استان مطرح تا در مورد آن تصميم گيري شود.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري كهگيلويه و بويراحمد نيز گفت: تاكنون اقدام ها و رايزني هاي لازم براي ساخت و راه اندازي بازارچه دائمي صنايع دستي در شهرهاي مختلف اين استان انجام شده است.
محمود باقري اظهار داشت: شهرداري باشت تلاش هايي در زمينه تأمين زمين مورد نياز براي ساخت و راه اندازي اين بازارچه انجام داده در حالي كه اقدام خاصي توسط شهرداري ديگر شهرهاي استان انجام نشده است.
وي افزود: ساخت و راه اندازي اين بازارچه كمك بسزايي به معرفي و فروش هر چه بيشتر انواع توليدات صنايع دستي كهگيلويه و بويراحمد مي كند و دسترسي مردم استان و گردشگران به اين محصولات نيز آسان تر خواهد شد.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري كهگيلويه و بويراحمد بيان كرد: استفاده از نمادها و معماري اسلامي - ايراني در ساخت و سازها و طرح هاي عمراني اين استان در راستاي زيباسازي نما و منظر شهرها و جذب گردشگران بيشتر مورد توجه جدي قرار گيرد.
باقري عنوان كرد: شهرداري ها، شوراي اسلامي شهرها، سازمان نظام مهندسي ساختمان و اداره كل راه و شهرسازي كهگيلويه و بويراحمد در اين زمينه اقدام كنند.
وي ابراز داشت: يك رديف اعتباري خاص از محل اعتبارات كهگيلويه و بويراحمد براي برگزاري جشنواره ها و برنامه هاي مختلف فرهنگي و هنري در طول سال لحاظ شود.
باقري گفت: بر اساس يك طرح ملي كاروان فرهنگي بايد در فصل تابستان امسال در كهگيلويه و بويراحمد و ديگر استان هاي كشور تشكيل و راه اندازي شود.
وي اظهار داشت: اين كاروان با سفر به نقاط مختلف كشور اقدام به برگزاري برنامه هاي متنوع فرهنگي و هنري با هدف معرفي روزافزون توانمندي ها و ظرفيت هاي متعدد كهگيلويه و بويراحمد مي كند.
/1662/8143
ياسوج - ايرنا - روزهاي گرم تابستان از راه رسيده و دماي هوا از 45درجه سانتي گراد گذشته است ساكنان استان هاي جنوبي در جست و جوي پناهگاهي براي گريز از گرما هستند و اين روزها مناطق سردسيري استان كهگيلويه و بويراحمد همچون عروسي آراسته آماده ميزباني از هموطنان خسته از گرماست.