به گزارش ایرنا ، امروز سخن از ولادت بانویی است كه همچون زینب كبری (س) كه برای قیام، قربانی دارد و خورشید عاشورا را با صبرش تعریف كرد، او نیز با قدم های پر حیاتش، به سرزمین كویری قم، حیات بخشید و در رگ ایرانیان، خون حمایت از ولایت را جاری ساخت.
حضرت فاطمه معصومه (س)، بانوی عصمت و كرامت كه كریمه اهل بیت (ع) زیبنده آن حضرت است در سال 173 هجری قمری در خانه هفتمین اختر تابناك امامت و ولایت حضرت امام موسی كاظم(ع) چشم به جهان گشود، فرشتگان هلهله كنان میلاد نور را در آسمان و زمین ندا دادند و مدینه النبی از شمیم فاطمه معصومه عطرآگین شد.
گلِ زیبای مهر محمدی، زینت شاخسار ولایت، نجمه آسمان امامت، كریمه اهل بیت، آسیهِ صداقت ها، مریم پاكی ها، خدیجه مهربانی ها و فاطمه خوبی ها، بانوی آب و آیینه و آفتاب پاك به دنیای خاكی پا گذاشت، گوهری گرانبها كه نور اسلام ناب با وجود آن حضرت در جهان تشیع طنین انداز و آموزگار تقوا، عصمت و كرامت در تمامی اعصار شد.
معصومه، طاهره، حمیده، رشیده، تقیه، رضیه، مرضیه، سیده صدیقه و سیده رضیه مرضیه از القاب آن حضرت می باشد.
حضرت فاطمه معصومه (س) را شفیعه روز جزا لقب داده اند، چون آن حضرت مانند حضرت فاطمه زهرا (س) دارای مقام شفاعت است و به واسطه كریمه اهل بیت (ع) بسیاری از شیعیان به بهشت وارد می شوند.
امام صادق (ع) دراین باره می فرمایند: آگاه باشید بهشت هشت در دارد كه سه تا از آنها به سوی قم باز می شود. در آنجا بانویی دفن خواهد شد كه از فرزندان من و نامش فاطمه دختر موسی علیه السلام است. به شفاعت او همه شیعیان داخل بهشت می شوند.
بزرگان دین برای آن بانوی گرانقدر احترام و جایگاه خاصی قائل بوده و همگی برابر آستان با عظمت ایشان سر تعظیم فرود آورده و زیارت وی را مایه سعادت و خوشبختی دنیا و آخرت دانسته اند.
دوران كوتاه زندگانی حضرت معصومه (س) همواره در اندوهِ ستم عباسیان گذشت، هنوز بیش از ده بهار از زندگانی را پشت سر ننهاده بود كه دست بیداد هارون الرشید دستان نوازش گر پدر را از سر او كوتاه كرد و دریایی از اندوه را بر قلب شریفش جاری ساخت، اگر چه قبل از آن نیز زندان های جور هارون، كم تر، مجالی برای دیدار پدر فراهم ساخته بود.
بعد از پدر، حجت خدا و دادرس مردمان، برادر بزرگوارش حضرت علی بن موسی الرضا(ع) تنها مایه آرامش او بود.
پس آغاز امامت هشتمین اختر تابناك امامت و ولایت هنگامی كه مامون خلافت را به دست گرفت، برای استحكام پایه های خلافت خود با تدارك تبعیدی اجباری، آن امام بزرگوار را به خراسان فراخواند. در این میان حضرت معصومه (س) با گذشت یك سال از هجرت امام(ع) به منظور دیدار ایشان به همراه گروهی از یاران و نزدیكان خویش به ایران سفر كرد.
آن حضرت در میان راه همگان را نسبت به مظلومیت و غربت امام رضا(ع) آگاه می ساخت كه این موضوع تاب تحمل حكومت وقت را ربود و هنگامی كه كاروان حضرت معصومه (س) به شهر ساوه رسید، عده ای از مخالفان آن بزرگوار با پشتیبانی نیروهای حكومت با كاروانیان به جنگ پرداختند و افراد زیادی را به شهادت رساندند. این بانوی والامقام نیز پس از آن رویداد تلخ بیمار شدند و به همین علت در شهر قم اقامت كردند.
یكی از عالی ترین نمونه های عبادت و بندگی خدا از خاندان ولایت و امامت، كریمه اهل بیت حضرت فاطمه معصومه (س) است؛ او كه عبادت و شب زنده داری هفده روزه اش در واپسین روزهای زندگی درقم، گوشه ای از عمری بندگی و فروتنی برابر ذات پاك الهی بود.
سرانجام حضرت معصومه(س) در 10 ربیع الثانی 201 هجری قمری پس از تحمل درد و رنج حاصل از بیماری، در شهر قم دیده از جهان فروبست.
سالروز میلاد حضرت فاطمه معصومه (س) در تقویم ایرانی با عنوان روز «دختران» نامگذاری شده است، نامگذاریای كه ظاهرش ریشه در ازدواج نكردن آن حضرت و تجردش دارد و باطنش نیز در پی معرفی الگویی برجسته برای دختران مسلمان و به ویژه شیعه اهل بیت است.
همچنین دهه اول ماه ذیالعقده دهه كرامت نام گذاری شده است كه آغازش با ولادت حضرت معصومه (س) و پایانش با ولادت حضرت ابوالحسن علی بن موسیالرضا (علیه السلام) میباشد. این دهه یادآور بسیاری از مطالب عالی و مفاهیم بلند و سازنده و ارزشمند است. دهه كرامت یادآور لطیفترین علائق و مهر و وفاهای كمنظیر یك خواهر نسبت به مقام شامخ و معنوی برادر است.
به همین مناسبت آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه (س) 256 برنامه را در قالب 2 هزار و 627 ریزبرنامه دینی، علمی و فرهنگی در این ایام اجرایی می كند.
استقبال از خادمان آستان های امام رضا(ع)، حضرت احمد بن موسی(ع)، حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) و مسجد جمكران عصر شنبه انجام شد، همچنین آئین تعویض پرچم گنبد حرم مطهر، غبار روبی و عطرافشانی مضجع شریف حضرت معصومه (س) و مراسم نقاره زنی نیز با حضور عاشقان خاندان عصمت و طهارت (ع) برگزار شد.
جشن های دهه كرامت و جشنواره بین المللی امام رضا (ع) نیز امروز یكشنبه 24 تیرماه در این مكان مقدس با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و با خطبه خوانی و سخنرانی آیت الله مكارم شیرازی از مراجع عظام تقلید آغاز شد.
اعزام سفیران كریمه به 11 استان و كشورهای مختلف برای تبلیغ و شناساندن شخصیت حضرت معصومه (س) و امام رضا (ع)، برگزاری مسابقه حدیث كرامت، دختران آفتاب، نور باران، نذر شادی و جشن مردمی كرامت از دیگر برنامه هایی است كه در این دهه برگزار خواهد شد.
آئین های سخنرانی با موضوع معارف ناب فاطمی، همایش بانوان فاطمی با عنوان «در پناه بانو»، جُنگ نوجوانانه با عنوان «ایوان آیینه» و تجلیل از دختران نمونه، محفل شب شعر كرامت، محفل انس با قرآن و عترت با عنوان «هدیه ای از نور»، برپایی نمایشگاه فرهنگی بهشت بانو از دیگر برنامه هایی است كه برای این دهه تدارك دیده شده است.
6133/
قم - ایرنا - اول ذی القعده سالروز میلاد حضرت فاطمه معصومه (س) مظهر عصمت و نجابت است؛ بانویی كه مدینه به یمن حضورش نورانی میشود و پنجره ها به شوق رویش بازند. كوچه پس كوچه های مدینه، به عطر دل انگیزش معطّر میشوند و سروهای آزاد به احترامش قیام میكنند.