در آستانه سالروز میلاد با سعادت دختر هفتمین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت حضرت امام موسی ابن جعفر(ع) و آغاز جشنهای دهه کرامت، مراسم تعویض پرچم گنبد حرم مطهر کریمه اهل بیت(ع) در صحن امام رضا(ع) این مکان مقدس ترتیب یافت.
این آیین معنوی و نورانی با حضور خادمان این آستان مقدس و قشرهای گوناگون مردم با رعایت شیوهنامههای بهداشتی، به همراه قرائت آیاتی از قرآن کریم، مولودیخوانی مداحان و شعرخوانی توسط احمد علوی از شاعران استان قم برگزار شد.
حجتالاسلاموالمسلمین سید حسین مومنی از خطیبان در این مراسم، ویژگیهای حضرت فاطمه معصومه(س) را بیان و بر ادامه راه اهل بیت عصمت و طهارت(ع) تاکید کرد.
وی با بیان اینکه خداوند مقام ولایت تکوینی، ولایت تاریخی و تاثیرگذاری بر جامعه را بر ائمه اطهار(ع) داده است، اظهار داشت: ادله متعددی داریم که تمام این شئون ائمه(ع) برای حضرت فاطمه معصومه(س) نیز وجود دارد.
وی افزود: در روایت داریم که قم آشیانه آل محمد(ص) است و در روایت دیگری نیز آمده قم ماوای فاطمیون و محل آرامش گرفتن مومنان است و اگر فتنهای به شما رو کرد، به سمت قم بروید؛ چراکه خداوند متعال فتنه را از این شهر دور کرده است.
وی در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به برگزاری انتخابات ۱۴۰۰ و با بیان اینکه کشور ما کشور امام رضا(ع) و حضرت معصومه(س) است، گفت: کسانی به دنبال سرد کردن مردم از حضور در انتخابات هستند به این کشور خیانت و ظلم میکنند و این رفتارشان موجب شادی دشمنان میشود.
سخنران حرم مطهر بانوی کرامت، با تاکید بر اینکه نباید شرمنده شهیدان بشویم؛ خاطرنشان کرد: حضور مردم در انتخابات، باعث خشمگینی دشمنان میشود.
سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری به همراه ششمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا و عشایر، نخستین میاندورهای مجلس یازدهم شورای اسلامی و دومین میاندورهای مجلس پنجم خبرگان رهبری ۲۸ خردادماه جاری برگزار میشود.
بر اساس این گزارش، در شب میلاد حضرت معصومه(س) شهر مقدس قم یکپارچه غرق در نور و سرور شده است و مجالس جشن و مولودیخوانی به همین مناسبت در اماکن مذهبی این شهر با رعایت شیوه نامه های بهداشتی برپاست.
اول تا دهم ماه ذیالقعده که با ولادت حضرت فاطمه معصومه(س) آغاز و به ولادت هشتمین اختر تابناک امام و ولایت امام رضا (ع) برادر گرامی حضرت معصومه ختم میشود، «دهه کرامت» نامگذاری شده؛ امسال دهه کرامت مصادف با ۲۲ خردادماه جاری تا یکم تیرماه امسال است.
همچنین اول ذیالقعده سالروز ولادت با سعادت حضرت فاطمه معصومه(س) روز «دختر» نامگذاری شده است.
حضرت معصومه(س) در روز اول ذیالقعده سال ۱۷۳ هجری قمری در مدینه منوره دیده به جهان گشود؛ آن حضرت در خاندانی که سرچشمه علم، تقوا و فضایل اخلاقی بود، پرورش یافت؛ پس از آنکه پدر بزرگوارش امام موسی کاظم(ع) به شهادت رسید از محضر برادر بزرگوارش حضرت رضا(ع) بهره برد.
طاهره (پاکیزه)، حمیده (ستوده)، بِره (نیکوکار)، رشیده (حد یافته)، تقیه (پرهیزگار)، رضیه (خشنود از خدا)، مرضیه (مورد رضایت خدا)، سیده صدیقه (بانوی بسیار راستگو)، سیده رضیه مرضیه (بانوی خشنود خدا و مورد رضای او)، سیده نساءالعالمین (سرور زنان عالم)، محدثه و عابده از لقبهای ایشان است.
لقب «معصومه» از سوی امام رضا(ع) به این بانوی والامقام اسلام داده شده و علامه مجلسی در این رابطه گفته است: امام هشتم شیعیان(ع) در جایی فرمودند که «هرکس معصومه را در قم زیارت کند، مانند کسی است که مرا زیارت کرده است.»
پس از ورود امام رضا(ع) در سال ۲۰۰ هجری قمری به خراسان، حضرت معصومه(س) بعد از یک سال، برای دیدار برادر به همراه کاروانی از شهر مدینه النبی به سمت ایران حرکت کرد و در ۲۳ ربیعالاول وارد قم شد.
آن حضرت در شهر قم، مورد استقبال عده بسیاری از مردم مشتاق و شیفته اهل بیت(ع) قرار گرفت و پس از ۱۷ روز اقامت در منزل موسیابنخزرج که به «بیتالنور» شهرت یافت، در ۱۰ ربیعالثانی سال ۲۰۱ هجری قمری دیده از جهان فرو بست.
نظر شما