«اسماعیل گرامی مقدم» سخنگوی حزب اعتماد ملی به تازگی در مصاحبه ای با انتقاد از ساز و كار حاكم بر شورایعالی سیاستگذاری اصلاحطلبان، پیشنهاد سرشاخه شدن احزاب «اعتماد ملی، اتحاد ملت و كارگزاران» را داده و خواستار تعیین سهمیه نامزدهای انتخابات از سوی این سه حزب شده بود.
این اظهارات او كه به وزن كشی احزاب اصلاح طلب تعبیر شد واكنش چهرهای شاخص اصلاح طلب را به همراه داشت.
«احمد حكیمی پور» دبیركل حزب اراده ملت نیز امروز - یكشنبه- در این زمینه به خبرنگار سیاسی ایرنا گفت: این نوع نگاه به وحدت اصلاح طلبان خدشه وارد می كند. توصیه دوستانه من به آقای گرامی مقدم این است فكر انسجام مجموعه و حل مسائل درون تشكیلاتی خودشان باشند.
وی افزود: به نظر می رسد سخنان گرامی مقدم ، اظهار نظر شخصی است اما می تواند به عنوان یك پیشنهاد در جریان اصلاحات مطرح شود و باید از زاویه ساز و كار درون جریان اصلاحات در مورد آن صحبت كرد.
دبیركل حزب اراده ملت اظهار داشت: در این نگاه نوعی «حس برتری طلبی» و «خود بزرگ بینی» وجود دارد كه با روحیه و خلق و خوی اصلاح طلبی سازگار نیست و فكر می كنم یا سخنان گرامی مقدم درست منعكس نشده یا منظورشان چیز دیگری بوده است.
حكیمی پور تاكید كرد: در هر صورت جریان اصلاحات سال هاست هماهنگ كار می كند و همواره تلاش كرده بهترین سازوكار و كارآمدترین روش را در عرصه سیاسی برای هماهنگی نیروها به كار گیرد. با توجه به ضعف هایی كه در شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان وجود دارد پیشنهادهای مختلفی مطرح شده است كه ساز و كاری كه بیشترین نتیجه را داشته باشد باید برگزیده شود.
وی تصریح كرد: لذا این كه نحوه رای گیری به چه شكلی باشد یا از وزن كشی سخنی گفته شود، در دوره هایی به جریان اصلاحات ضربه زده است. این كه گروه هایی تصور كنند دارای وزن و جایگاه بالایی هستند نگاهی است كه به نظر من اصلاح طلبانه نیست. اینكه یك تشكل چقدر وزن و جایگاه دارد؛ شاخص های خاص خودش را دارد كه در عمل سیاسی معلوم می شود.
** این سخنان تئوری طیف انحصارطلب جریان اصلاحات است
«رحمت الله بیگدلی» عضو شورای مركزی حزب اعتماد ملی درباره اظهارات گرامی مقدم گفت: موضع وی درخصوص سرشاخگی سه حزب اصلاحطلب ربطی به حزب اعتماد ملی و دبیركل آن ندارد؛ زیرا اساسا این حزب در اعتراض به انحصارطلبی تاسیس شده و از ساحت این حزب به دور است كه مبتلا به ارتجاع انحصارطلبی شود و هویت و فلسفه تأسیس خود را در پای معامله با طیف انحصارطلب ذبح كند.
وی افزود: «این سخنان ربطی بهحزب اعتماد ملی ندارد و در واقع تئوری طیف انحصارطلب خیمه زده در جبهه اصلاحات است كه از دهان گرامی مقدم مطرح شده است.»
عضو شورای مركزی حزب اعتماد ملی به سابقه این تئوری اشاره كرد و یادآور شد: این تئوری تعبیر دیگری از تئوری نادرست «ضرورت وزن كشی احزاب» است كه استارت آن از انتخابات مجلس ششم توسط برخی احزاب وقت زده شد. در آن ایام كه اوج اقتدار اصلاح طلبان بود این تئوری ضربه سنگینی به وحدت اصلاحطلبان زد و شكاف عمیقی را در جبهه بزرگ اصلاحات موجب شد كه این شكاف همچنان ادامه دارد و هیچ چیزی نتوانسته است آن را ترمیم كند.
عضو شورای مركزی حزب اعتماد ملی با بیان آثار زیانبار این تئوری گفت: «مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی، مهدی كروبی، رسول منتجب نیا سه قربانی بزرگ این تئوری خطرناك هستند. در انتخابات مجلس ششم این تئوری منجر به حذف رسول منتجب نیا از لیست 30 نفره و قرار گرفتن مرحوم هاشمی رفسنجانی در انتهای لیست پیروز و انصراف از حضور در مجلس شد.
بیگدلی تصریح كرد: این تئوری نادرست در انتخابات ریاست جمهوری سال 1384 نیز منجر به تحویل بازی برده اصلاحطلبان توسط هاشمی رفسنجانی و مهدی كروبی به یك فرد ناشناخته و آن همه خسارات سنگین به كشور شد.
وی به انتقاداتی كه تاكنون به «شورایعالی سیاستگذاری اصلاحطلبان» شده است، اشاره كرد و افزود: مردم باید در جریان قرار گیرند كه انتقادات ما در حزب اعتماد ملی به اشكالات ساختاری شورایعالی سیاست گذاری به صورت كاملا دوستانه و در قالب چند نامه خیلی محرمانه توسط رسول منتجبنیا به رییس دولت اصلاحات منعكس و خواسته شده بود كه به عنوان یكی از شخصیتهای برجسته و تعیین كننده جبهه اصلاحات با ملاحظه این انتقادات و پیشنهادات در راستای اصلاح وضع موجود بررسی كنند و خودشان را وارد منازعات به نفع طیف انحصارطلب نكنند و اجازه ندهند كه یك طیف انحصارطلب تحت عنوان وی نصایح خیرخواهان را در گلو خفه كند.
عضو شورای مركزی حزب اعتماد ملی تاكید كرد: همچنین ما از رییس دولت اصلاحات خواستیم كه تلاش كنند محوریت شورایعالی سیاستگذاری با احزاب باشد و وی و بزرگان دیگر بر فراز این جبهه بزرگ قرار بگیرند تا در منازعات احتمالی، همگان به داوری آنان تمكین كنند.
بیگدلی تصریح كرد: متاسفانه این مواضع منصفانه و خیرخواهانه ما مورد هجوم طیف انحصارطلب و غوغاسالار جبهه اصلاحات و عقبه آنان در درون حزب اعتماد ملی قرار گرفت و چند نفر عَلَمِ توهین و تهمت بر افراشتند و با شعارهای دهن پُركن، عوام فریب و استفاده از نام رییس دولت اصلاحات سعی كردند این ندای مصلحانه را به مُحاق برند.
عضو شورای مركزی حزب اعتماد ملی در ادامه با یادآوری رویدادهای اخیر در این حزب گفت: « این اظهارات همه مواضع ما را اثبات كرد؛ ما می گفتیم یك حركت مرموز و خزنده در حزب اعتماد ملی شكل گرفته است تا این تشكل سیاسی را استحاله و ضد خود مبدل كند. مدتهاست كه فریاد زدهایم این حركت خزنده كه توسط یك محفل 6 نفره متصل به طیف انحصار طلب عمل میكند در پی آن است كه حزب اعتماد ملی را به مسیری مغایر فلسفه تاسیس آن ببرد.
وی با بیان این كه فلسفه تاسیس حزب اعتماد ملی تكیه بر آرمانهای انقلاب اسلامی، عدالت، آزادی، جمهوریت و مبارزه با انحصارطلبی و ... بود، افزود: متاسفانه این تیم با حمایت آن طیف، آن زمان نهایت تخریب را در حق منتجب نیا و حامیان آن طرح مصلحانه روا داشت. اما اینك طیف انحصارطلب كه تصور میكند با كودتای اخیر، حزب اعتماد ملی در دست عقبه خود در درون این حزب افتاده است، تئوری خطرناك سرشاخگی را كه همان تئوری وزنكشی سابق است از زبان سخنگوی حزب بیان كرده است تا با اعلام چنین طرحی توسط پیشمرگان خود در حزب اعتماد ملی، هزینه سنگین آن را متوجه این حزب كند.
بیگدلی اظهار داشت: «تئوری سرشاخگی سهحزب كه توسط گرامی مقدم بیان شده، در صورت عملی شدن تیر خلاصی به جنبش اصلاحات است؛ زیرا باعث عمیق ترین شكاف را در جبهه اصلاحات می شود و در صورت عملی نشدن، هزینهای سنگین بر حزب اعتماد ملی تحمیل خواهد كرد.»
**نگاه من دموكراتیك بود نه اصلاح طلبانه
«اسماعیل گرامی مقدم» سخنگوی حزب اعتماد ملی نیز در پاسخ به اظهارات حكیمی پور و بیگدلی گفت: مگر من چی گفتم كه آقایان برافروخته شدند. من عضو حقیقی شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان هستم و این سخنان نظرات و دیدگاه های شخصی من است.
وی یادآور شد: من به عنوان یك فعال سیاسی آنچه را كه فكر می كنم به نفع اصلاح طلبان است، به شكل درست و منطقی بیان می كنم.
وی افزود: هیچ اشكالی ندارد افراد عضو یا غیر عضو شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان نظراتی مخالف من داشته باشند و آن را در این شورا به رای بگذارند. در این وضعیت می توان با خرد جمعی تصمیم گیری كرد.
گرامی مقدم اظهار داشت: من از آقای حكیمی پور تعجب می كنم كه چرا بر افروخته شد؛ مشكلات حزبی در همه تشكل های سیاسی وجود دارد و نشان دهنده فعال و پویا بودن تشكل سیاسی ما است و حتما مشكلات حزبی ما قابل حل است .
وی تاكید كرد: نگاه من نه تنها اصلاح طلبانه نیست بلكه كاملا دموكراتیك است. من نه به حزب آقای حكیمی پور اشاره ای كردم و نه هیچ حزب دیگری، فقط گفته ام با این شرایط كه وجود دارد می بایست احزابی كه به هرحال گسترده و دارای توانمندی و قابلیت هستند می توانند احزاب دیگر را ساماندهی كنند تا اختلافات را حل كنند. گرامی مقدم تصریح كرد: من اسم سه حزب اعتماد ملی، اتحاد ملت و كارگزاران را آوردم و گفتم این سه تشكل می توانند سر گروه احزاب دیگر باشند، مثلا حزب اتحاد ملت، تشكیلات ، هواداران و دفاتر فعال در سراسر كشور دارد. شما بروید از دانشجویان و دانشگاهیان بپرسند در جامعه چند حزب را می شناسید، معلوم است كه اسم این چند حزب را نام می برند.
سخنگوی حزب اعتماد ملی گفت: حتما احزاب دیگر هم محترم هستند. اینها بیاند بگویند ما هستیم و این ویژگی ها را داریم و برتر از تشكلی مثلا حزب كارگزاران هستیم یا كلا نظر من را رد كنند ، اشكالی ندارد. این یك دیدگاه است كه باید به رای گذاشته شود ولی ما باید واقعیت ها را بپذیریم، نمی شود یك حزب با این سازمان اجتماعی كه در دولت حضور دارد به اندازه یك حزب غیرفعال رای داشته باشد و این غیرعقلانی و غیرمنطقی است . احزاب باید خودشان را با قانون جدید انتخابات تطبیق بدهند و بر اساس آن قانون، خودشان را به سطح استاندارد برسانند.
سیام**3202**1336
واكنش برخی فعالان سیاسی:
سرشاخگی احزاب اصلاح طلب تیرخلاص به جبهه اصلاحات است
۲۴ تیر ۱۳۹۷، ۱۱:۵۴
کد خبر:
82971096
تهران-ایرنا- اظهارات سخنگوی حزب اعتماد ملی در مورد وزن كشی احزاب و سر شاخه شدن سه حزب اعتماد ملی، اتحاد ملت و كارگزاران سازندگی با واكنش برخی فعالان اصلاح طلب همراه شد كه حتی ارایه نظریه سرشاخگی احزاب اصلاح طلب را تیر خلاصی به جبهه اصلاحات نامیدند.