حق رای احزاب در تشکیلات اصلاح طلب متناسب با پایگاه اجتماعی آن باشد

تهران - ایرنا - فعال سیاسی اصلاح طلب با تاکید بر ادغام احزاب کوچک اصلاح طلب در احزاب بزرگ، گفت: خیلی از احزاب موجود فاقد پایگاه اجتماعی و بدنه رای هستند، در حالی که در شورای عالی سیاست گذاری از رای برابر با احزاب بزرگ ملی برخوردارند باید هر حزب اصلاح طلب متناسب با پایگاه اجتماعی اش در نهادها و ائتلاف های اصلاح طلبی حق رای داشته باشند.

«محمدرضا جلائی پور» روز یکشنبه در نشست "جامعه ایران تا انتخابات" در دفتر مرکزی حزب اتحاد ملت ایران اسلامی، گفت: اصلاح طلبان اگر می خواهند حضوری "سرمایه ساز" داشته باشند باید ۸ ویژگی را سرفصل برنامه های خود قرار دهند.
وی این ۸ ویژگی را پیش شرط های موفقیت اصلاح طلبان قلمداد کرد و گفت: نخستین سازوکار حضور سرمایه ساز در انتخابات آینده  "برگزاری انتخابات مقدماتی" شفاف و دموکراتیک در درون جریان اصلاحات است.
جلائی پور خاطرنشان کرد: انتخاب اعضای شورای عالی سیاست گذاری باید بر مبنای قدرت تاثیرگذاری و محبوبیت و بدنه اجتماعی افراد حقیقی و حقوقی  باشد. این کار شبیه به روشی است که احزاب پیشرو در دنیا انجام می دهند. لذا در ابتدا باید انتخابات مقدماتی درون تشکیلاتی توسط اصلاح طلبان به رسمیت شناخته شود.
این فعال سیاسی اصلاح طلب یادآور شد: دومین ویژگی حضور اصلاح طلبان برای انتخاباتی تاثیرگذار، شکار نیروی های توانا از سطح جامعه است. اصلاح طلبان باید به سراغ افراد با انگیزه، باسواد و ناشناخته ای بروند که تاکنون بیرون از دایره توجه بوده اند و پس از شکار؛ آنها را برای ورود به قدرت آموزش دهند.
وی اظهار کرد: برنامه بسیج گری، رای آوری مبتنی بر فساد ستیزی واقعی، عدالت طلبی، مبارزه با تبعیض، دفاع از حقوق بشر و دموکراسی، سومین راهبردی است که در شرایط کنونی به داد اصلاح طلبان می رسد.
جلائی پور تعهد نامزدهای اصلاح طلب به اصل شفافیت را چهارمین ویژگی ورود اصلاح طلبان به انتخاباتی سرمایه ساز عنوان کرد و افزود: نامزدهای اصلاح طلب باید قبل از ورود به لیست در خصوص نظارت پذیری و پاسخ گوئی به تشکیلات خود تعهد بدهند و به منشوری که امضا می کنند التزام داشته باشند.
این فعال سیاسی اصلاح طلب اظهار کرد: لیست اصلاح طلبان باید دارای سیستم یا فردی باشد که توان به خط کردن و منسجم کردن نامزدها را داشته باشد. بنابراین پنجمین ویژگی از نظر من سازمان دهنده ای است که اقتدار داشته باشد.
وی اضافه کرد: ششمین ویژگی که اصلاح طلبان برای جلوگیری از فرصت سوزی در نظر بگیرند، «بسیج رای دهندگان متناسب با زیست بوم سیاسی و رسانه ای» است. اقناع رای دهندگان باید هدفمند و با در نظر گرفتن زیست بوم و گروه هدف باشد و به صورت هدفمند خوراک رسانه ای را متناسب به گروه هدف تنظیم کنند.
جلایی پور با بیان اینکه هفتمین شرط پیروزی تهیه «پلت فرمی» برای رصد عملکرد نمایندگان اصلاح طلب است، خاطرنشان کرد: حتی قبل از انتخابات باید این اتفاق بیفتد، به طوری که در تمام مدت نامزد و نماینده اصلاح طلب در آن قالب عمل کند.
وی افزود: تغذیه نمایندگان توسط نهاد تشکیلاتی اصلاح طلب هشتمین شرط ورودی سرمایه ساز در انتخابات است. این مورد را هم باید قبل انتخابات به رای دهنگان قول بدهند به طوری که نامزدهای اصلاح طلب به طور مرتب با نهاد اصلاح طلب در ارتباط بوده و حتی نطق ها و طرح هایی در اختیارش قرار گیرد و نماینده ملزم به پیش برد سیاست های تشکیلات باشد.
این فعال سیاسی با ذکر دو پیش فرض برای شرکت در انتخابات، صرف نظر از نتیجه آن، یادآور شد: اولین پیش فرض اشتباه این است که خیلی از منتقدان شرکت در انتخابات می گویند آنچه در توان داشتیم انجام دادیم ولی دستاوردی نداشتیم و راه آزموده را دوباره نباید آزمود.
وی ادامه داد: دوم اینکه بپذیریم ضعف هایی داشتیم که می شد نداشته باشیم که در انتخابات پیش رو باید این ضعف را برطرف کنیم. اگر بپذیریم نیازمند اصلاح و به نوعی بازسازی و پالایش اصلاح طلبان هستیم و حضور در انتخابات ممکن و مطلوب است، پیش فرض اول کنار گذاشته می شود.
جلایی پور با بیان اینکه برای کم دستاورد بودن اقدامات اصلاح طلبان نباید کسی را مقصر دانست، اظهار کرد: بخشی از این ناکامی ها به خاط ضعف های درون تشکیلاتی است؛ رقیب و دیگر نهادها در این خصوص تاثیر و تقصیری ندارند.
این فعال اصلاح طلب با ذکر این نکته که فرافکنی و ارتباط دادن ضعف های خود به دیگران مشکلی حل نمی شود، خاطرنشان کرد: طرحی در خصوص نحوه مدیریت و نظارت بر صداوسیما در مجلس اعلام وصول شده است. سوالی که وجود دارد این است چند نفر و حزب از اصلاح طلبان در نقد یا پذیرش و ارزیابی این طرح مهم سخنرانی کرده یا در مورد آن نوشته اند؟
وی اظهار کرد: در حال حاضر نیازمند تشکیل حزبی فراگیر هستیم و گروه ها و افراد پیشرو به جای تاسیس احزاب جدید، به همین نهادها و احزاب موجود اصلاح طلبی بپیوندند و هم نگاه جدید خود را وارد کنند هم از در یک یا چند تشکل انسجام یابند. به شرطی که در مواردی چون اعتقاد به شفافیت، عدالت جویی و دموکراتیزه کردن جریان اصلاحات کوشش کنند.
جلایی پور در پاسخ به این پرسش که انتقاد به ترکیب اشخاص حقیقی و حقوقی شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان را چگونه ارزیابی می کنید، گفت: خیلی از افراد حقیقی این شورا به انداره ۱۰ حزب اصلاح طلب بدنه رای و محبوبیت دارند و افرادی و احزابی که به کلیت شورای عالی سیاست گذاری انتقاد دارند در بدنه، کادر و محبوبیت ندارند. بهتر است اسم خود را حزب نگذارند.
این فعال اصلاح طلب ادامه داد: باید به سمت احزاب فراگیر برویم، ولی تا اطلاع ثانوی بخشی زیادی از بدنه رای اصلاح طلبی را چهره هایی نمایندگی می کنند که در هیچ حزبی عضویت ندارند. افرادی مثل مصطفی تاجزاده، سعید حجاریان و عبدالله رمضان زاده که اعضا حزب مشارکت بودند، مجاز به عضویت در دیگر احزاب نیستند و رییس دولت اصلاحات، ظرفیتی بالاتر از احزاب دارد. بنابراین هرگز نمی توان به صرف حزبی نبودن این افراد ظرفیت آنها را نفی کرد.
جلایی پور با تاکید بر اینکه احزاب کوچک اصلاح طلب در احزاب بزرگ ادغام شوند، گفت: خیلی از احزاب موجود فاقد پایگاه اجتماعی و بدنه رای هستند، در حالی که در شورای عالی سیاست گذاری از رای برابر با احزاب بزرگ ملی برخوردارند. به نظرم باید مکانیسمی تعریف شود که هر حزب اصلاح طلب متناسب با پایگاه اجتماعی اش در نهادها و ائتلاف های اصلاح طلبی حق رای داشته باشند.
وی ادامه داد: اگر این اتفاق بیفتد و فراوانی، بدنه و قدرت حدود بیست حزب و تشکلی که عضو شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان هستند مورد ارزیابی قرار گیرد، تعداد زیادی از آنها حق رای خود را از دست می دهند. به نظرم علاوه بر حق رای حتی اختصاص بودجه و یارانه باید برمبنای تعداد اعضا، کمیته ها، شوراهای استانی و کلا بدنه ملی حزب باشد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha