به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «عیسی منصوری» امروز (یكشنبه) در نشست تخصصی اشتغال در اتاق تعاون ایران یادآوری كرد: بر پایه قانون حمایت از توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری قرار است برای ایجاد اشتغالزایی در این بخش 30 هزار میلیارد ریال از محل صندوق توسعه ملی و 30 هزار میلیارد ریال از منابع بانكی اختصاص یابد.
وی اظهارداشت: تاكنون در اجرای قانون حمایت از توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری 28 هزار میلیارد ریال قرارداد بانكی امضا شده و 2 هزار و 400 میلیارد ریال نیز برای اجرای طرحی در استان كرمانشاه اختصاص یافته است.
«در اجرای قانون حمایت از توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری به صندوق توسعه ملی اجازه داده شده است با هدف ارتقای تولید و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری، معادل ریالی یك میلیارد و پانصد میلیون دلار با متوسط سود 6 درصدی به متقاضیان واجد شرایط از طریق بانك های عامل اختصاص یابد».
در این طرح منابع صندوق به صورت قرض الحسنه نزد بانك های كشاورزی، پست بانك، بانك توسعه تعاون، صندوق كارآفرینی امید و صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش كشاورزی سپرده گذاری می شود تا صرف اعطای تسهیلات به اشخاص حقیقی و حقوقی غیردولتی برای ایجاد اشتغال در روستاها و شهرهای دارای كمتر از 10هزار نفر جمعیت با اولویت مناطق مرزی و عشایری شود».
معاون توسعه كارآفرینی و اشتغال وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی بیان كرد: اتحادیه ها و تعاونی های كشور می توانند با ارائه طرح های اقتصادی خود از این ظرفیت قانونی برای ایجاد اشتغالزایی و كارآفرینی استفاده كنند.
منصوری یادآوری كرد: تاكنون برای استفاده از این تسهیلات بانكی 5800 طرح در حوزه تعاون ارائه شده اما فقدان شركت های بزرگ یكی از مشكلات مهم بخش خصوصی و تعاونی ها در كشور است تا با استفاده از لجستیك و زنجیره تولید، عرضه كالای تولیدی را در بازار مدیریت كنند.
به گفته وی، برای حضور موفق در بازارهای جهانی باید قواعد نوین را رعایت كنیم، در حالی كه ما در بازارهای جهانی نشان تجاری (برند) چندانی نداریم.
وی تاكید كرد هر فرد می تواند با ارائه طرح های مناسب اقتصادی و ملی از این ظرفیت صندوق توسعه ملی استفاده كند.
** اعطای 500 میلیون ریال تسهیلات به بانوان فعال در بخش صنایع دستی
«برای توسعه تولید صنایع دستی در كشور مقرر شده است 500 میلیون ریال تسهیلات به بانوانی اختصاص یابد كه در این بخش فعالند.
معاون توسعه كارآفرینی و اشتغال وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی گفت: از 44 هزار روستای كشور 4900 روستا به عنوان كانون اشتغالزایی شناسایی شده و وزارت تعاون درصدد است اجرای طرح های اشتغالزایی را دستكم در یك هزار روستا با استفاده از ظرفیت تسهیلگران اقتصادی عملی كند.
وی افزود: بخشی از كالاهای مورد نیاز از جنوب شرق كشور وارد می شود و واردكنندگان می توانند با تشكیل تعاونی ها و اتحادیه ها از این فرصت استفاده كنند.
** آمادگی اتاق تعاون برای نظارت بر استفاده از تسهیلات اشتغالزایی
رییس اتاق تعاون ایران نیز در این نشست گفت: كاهش بیكاری و ایجاد اشتغالزایی پایدار یكی از مهم ترین اولویت هاست و اجرای قانون حمایت از توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری به توسعه مناطق محروم روستایی كمك زیادی می كند.
به گفته «بهمن عبداللهی»، هزینه اشتغالزایی در بخش تعاون نسبت به سایر بخش های اقتصادی پایین است و 45 درصد فعالیت های تعاونی در كشور به بخش كشاورزی اختصاص دارد.
رییس اتاق تعاون ایران اضافه كرد: با توجه به وجود هفت هزار شعبه تعاونی در كشور، اتاق تعاون آمادگی دارد بر چگونگی استفاده تعاونی ها از این تسهیلات نظارت كند تا تسهیلات دریافتی به صورت شفاف در همان طرح اقتصادی به كار گرفته شود.
** جزییات تسهیلات بانكی برای تعاونی های اشتغالزای روستایی
مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایه گذاری تعاون در این نشست تاكید كرد بخش تعاون در تامین منابع مالی و استفاده از تسهیلات بانكی نسبت به سایر بخش ها بسیار عقب مانده است.
به گفته «مهدی حسین نژاد»، تعاونی های بانوان 300 میلیون و سایر تعاونی ها 250 میلیون ریال از تسهیلات بدون وثیقه ملكی استفاده می كنند و ضمانتنامه های كمتر از 10 میلیارد ریالی در كمتر از سه روز صادر می شود.
عضو هیات مدیره بانك توسعه تعاون نیز گفت: این بانك 20 هزار میلیارد ریال اعتبار را با متوسط سود تسهیلات 6 درصدی برای تامین منابع مالی مورد نیاز بخش تعاونی كشور در نظر گرفته و دریافت كنندگان این تسهیلات از 2 سال حق مشاركت و یك سال حق تنفس برخوردارند.
«سیدباقر فتاحی» افزود: سهم آورده متقاضیان واجد شرایط در بخش تعاون 20 درصد است و در استان كرمانشاه به علت شرایطی كه دارد آورده متقاضیان برای اجرای طرح های اقتصادی 10 درصد تعیین شده است.
وی درباره میزان تسهیلات پرداختی این بانك گفت: امسال پرداخت سه هزار و 610 میلیارد ریال تسهیلات به بخش تعاون مصوب شده اما تاكنون یك هزار و 510 میلیارد ریال پرداخت شده است.
«این بانك 20 هزار میلیارد ریال تسهیلات از محل اشتغالزایی روستاییان و 15 هزار میلیارد ریال از محل اشتغال ملی فراگیر برای تامین منابع مورد نیاز بخش تعاون در نظر گرفته است و استفاده از منابع صندوق توسعه ملی نیز سقف مشخصی ندارد».
** نگاه فعالان بخش خصوصی
مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونی های تولید كنندگان فرش دستباف ایران تاكید كرد با ابلاغ آیین نامه اجرایی قانون حمایت از توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری 20 هزار نفر در روستاها می توانند از این تسهیلات استفاده كنند.
«عبادالله بهرامی» افزود: در سه ماه گذشته برای 10 هزار نفر از اعضای این اتحادیه طرح اقتصادی تعریف شده است.
«ارسلان قاسمی» مدیرعامل اتحادیه آبزیان كشور، نیز اعلام كرد تاكنون 33 طرح از تعاونی های مرتبط از تسهیلات بانك توسعه تعاون استفاده كرده اند و این، نشان می دهد بخش تعاون از این تسهیلات بخوبی استقبال نكرده است.
مدیرعامل اتحادیه تعاونی های تولیدكنندگان پسته رفسنجان نیز گفت: تولید پسته در كشور به بیش از 280 هزار تن رسیده و میزان صادرات سالیانه آن یك میلیارد و 200 میلیون دلار است.
«محمود صادقی» افزود: این اتحادیه 10 سال پیش برای افزایش صادرات پسته، مركزی را در آلمان آماده كرد اما پس از مدتی همه حساب های بانكی كاركنان این مركز بسته شد و مدیرعامل این اتحادیه فقط می تواند تا 2 هزار یورو از كارت خود استفاده كند.
مدیرعامل اتحادیه پرورش دهندگان ماهیان گرم آبی گفت: 4800 نفر در این بخش فعالند و سالیانه 63 هزار تن ماهی تولید می كنند كه 18هزار تن آن به خارج صادر می شود.
«حسن آقازاده» یادآوری كرد: به علت كمبود منابع آب، فعالیت 35 درصد پرورش دهندگان آبزیان گرمآبی متوقف و به بقیه نیز اخطار داده شده است تا 2 ماه دیگر مركزهای پرورش ماهی را تخلیه كنند.
به گفته وی، می توان با مدیریت مناسب برگشت آب بسیاری از مشكلات این بخش را برطرف كرد.
به گزارش ایرنا، قانون حمایت از توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری با هدف تحقق بندهای سیاست های اقتصاد مقاومتی پیشنهاد شده است كه در سال 1392 ابلاغ شد.
پس از آن، سال 1395 از سوی رهبر معظم انقلاب «اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل» نام گرفت. سال 1396 نیز «اقتصاد مقاومتی؛ تولید- اشتغال» بود.
رهبر معظم انقلاب اسلامی شعار سال 1397 را «حمایت از كالای ایرانی» اعلام كردند.
اقتصام*1108*1961*
معاون وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی اعلام كرد
امضای 30هزارمیلیارد ریال قرارداد وام اشتغال روستایی تا دیروز
۲۴ تیر ۱۳۹۷، ۱۵:۲۰
کد خبر:
82971419
تهران- ایرنا- معاون توسعه كارآفرینی و اشتغال وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی گفت: تا دیروز (شنبه) 30 هزار میلیارد ریال قرارداد پرداخت تسهیلات بانكی برای اجرای طرح های اشتغالزایی در مناطق روستایی و عشایری امضا شد.