۲۴ تیر ۱۳۹۷، ۱۷:۵۹
کد خبر: 82971596
T T
۰ نفر
ثابت ماندن قيمت نان، درآمد نانوايان مشهدي را پايين آورده است

مشهد - ايرنا - رئيس اتحاديه صنف نانوايان مشهد گفت: ثابت ماندن قيمت نان يارانه اي در چهار سال گذشته و در مقابل افزايش هزينه هاي سربار، باعث كاهش درآمد نانوايي ها در اين شهر شده است.

ابراهيم براتي روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: هزينه روزانه كارگر نانوايي به 80 هزار تومان رسيده و هزينه برق، آب و گاز و ساير هزينه هاي جنبي نسبت به چهار سال گذشته افزايش چشمگيري داشته است.
وي بيان كرد: درست است كه نانوايان آرد يارانه اي دريافت مي كنند اما در مجموع قيمت تمام شده نان براي آنان با احتساب هزينه هاي سربار كفاف دخل و خرج نانوايي ها را نمي دهد.
وي اظهار داشت: از سوي ديگر در طول يك سال گذشته به شدت به تعداد نانواييهاي سطح شهر افزوده شده به طوري كه فاصله بين 2 نانوايي در يك منطقه حداكثر به 50 متر رسيده و اين موضوع باعث كاهش فروش شده است.
رئيس اتحاديه صنف نانوايي هاي مشهد گفت: اگر دولت تصميمي بر افزايش قيمت نان يارانه اي ندارد بهتر است همه نانوايي هاي اين شهر آزادپز شود و اختصاص آرد يارانه اي به همه آنها متوقف شود تا نانواها بتوانند هزينه هاي جاري خود را تامين كنند.
براتي تعداد نانوايي هاي مجاز در سطح شهر مشهد را 2 هزار و 700 نانوايي ذكر كرد و اين تعداد را بيشتر از حد استاندارد و نياز مردم شهر دانست.
معاون بازرگاني و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوي در پاسخ خبرنگار ايرنا مبني بر آزادپز شدن نانوايي ها در مشهد گفت: طبق طرحي كه در سال 1395 مبني بر آزادپز كردن 20 درصد نانواييهاي يارانه اي استان در راستاي ايجاد رقابت براي بهبود كيفيت نان از سوي دولت ابلاغ شد تاكنون 23 درصد واحدهاي نانوايي در خراسان رضوي آزادپز شده اند.
علي غفوري مقدم افزود: از آن زمان تاكنون طرح يا دستورالعمل جديدي در خصوص افزايش سهم آزادپزها ابلاغ نشده و تصميم گيري در خصوص ادامه اجراي اين طرح برعهده كارگروه ملي گندم، آرد و نان است و استان در اين خصوص اختياري ندارد.
وي اظهار داشت: در خصوص آزادپز شدن نانوايي ها، استقبال زيادي از سوي صاحبان اين صنوف در مشهد و شهرهاي بزرگ استان انجام گرفت و تاكنون تنها در مشهد 750 نانوايي آزادپز شدند، اما شهرهاي كوچك چندان استقبالي از اين طرح نداشتند.
وي در خصوص علت افزايش بيش از حد نانوايي ها در مشهد گفت: در قانون نظام صنفي پيشين، در مورد حريم و سقف پروانه كسب در هر اتحاديه حد و حدودي در نظر گرفته شده بود اما در اصلاحيه جديد اين قانون، ايجاد محدوديت براي حريم و سقف جواز كسب در همه صنوف با هر زمينه فروشي برداشته شد و اتحاديه ها مي توانند در صورت احراز شرايط اوليه متقاضي، به وي جواز كسب بدهند.
غفوري مقدم اظهار داشت: همچنين براساس ماده 16 قانون بهبود فضاي كسب و كار نبايد هيچ محدوديتي در مشاغل و تقاضاي افراد براي كسب شغل ايجاد شود.
وي اضافه كرد: با اين حال در مورد برخي صنوف مانند نانوايي، تعداد بيش از حد آنها باعث كاهش فروش و درآمد مي شود و ما نيز پيشنهاد اصلاح در برخي موارد قانون نظام صنفي را داده ايم تا در اين زمينه اقدامي صورت گيرد.
7489/5132