به گزارش ايرنا، سرگرد احسان آنقي روز سه شنبه در جمع اصحاب رسانه استان مركزي در اراك، افزود: هتك حرمت افراد با فراواني 26 درصد و كلاهبرداري با 23 درصد در رده هاي بعدي جرايم سايبري استان در اين مدت بوده است.
وي بيان كرد: تركيب جرايم سايبري اين استان نسبت به سال گذشته تغييراتي داشته و در سال گذشته هتك حيثيت و برداشت غيرمجاز از حساب مردم صدرنشين جرايم بوده است.
رئيس پليس فتا فرماندهي انتظامي استان مركزي ادامه داد: جرايم سايبري استان به دليل نبود آگاهي مردم و رعايت نكردن الزامات فعاليت در عرصه مجازي رخ مي دهد و نياز است سطح آگاهي در خصوص اين فضا افزايش يابد.
سرگرد آنقي اظهار داشت: 70 درصد از جرايم سايبري با موضوع هتك حيثيت در سه ماه اول امسال در شبكه هاي تلگرامي و اينستاگرامي به وقوع پيوسته است.
وي بيان كرد: بر اساس آخرين آمار موجود، 71 درصد از جمعيت كشور از تلفن همراه استفاده مي كنند كه اين شاخص براي استان مركزي 66 درصد جمعيت است.
رئيس پليس فتا فرماندهي انتظامي استان مركزي اضافه كرد: 53 درصد از افراد بالاي 6 سال كشور از اينترنت استفاده مي كنند كه اين شاخص در استان مركزي به 47 درصد رسيده است.
سرگرد آنقي گفت: 78 درصد از نوجوانان استفاده كننده از اينترنت و فضاي مجازي در معرض اعتياد اينترنتي و 70 درصد از كودكان نيز در معرض دريافت محتواهاي نامناسب هستند.
وي تصريح كرد: در تيرماه جاري جرايمي در خصوص سايت هاي شرط بندي نتايج فوتبال جام جهاني در استان مركزي اتفاق افتاد و بيشتر كلاهبرداري هاي رايانه اي براي پولشويي از سايت هاي شرط بندي رخ مي دهد كه نياز است مردم بيش از پيش هوشيار باشند.
رئيس پليس فتا فرماندهي انتظامي استان مركزي افزود: بهبود سواد رسانه اي والدين ضرورتي اجتناب ناپذير است و تنها با مهارت و آگاهي كافي مي توان خطرات فضاي مجازي را كاهش داد.
سرگرد آنقي تاكيد كرد: والدين در فضاي مجازي بايد همراه و در كنار فرزندان خود باشند و به محدوديت هاي سني براي استفاده از فضاي مجازي نيز توجه ويژه داشته باشند.
رئيس مركز فرماندهي و كنترل معاونت عمليات فرماندهي انتظامي استان مركزي نيز در جمع خبرنگاران استان مركزي گفت: سه هزار و 500 تماس در روز با مركز فوريت هاي پليس 110 اين استان برقرار مي شود و از يكهزار و 200 تماس برقرار شده روزانه با مركز فوريت هاي 110 اين استان منجر به عمليات مي شود.
سرهنگ محمد علي مهر افزا افزود: ماموريت هاي عملياتي پليس 110 اين استان در سه بخش فوريتي، غيرفوريتي و تحقيق و بررسي در خصوص جرايم خاص است.
رئيس مركز فرماندهي و كنترل معاونت عمليات فرماندهي انتظامي استان مركزي ادامه داد: حضور ماموران اين استان در عمليات هاي فوريتي كمتر از 15 دقيقه است و اين امار به نسبت حجم بالاي ماموريت ها خوب است.
سرهنگ مهرافزا اظهار داشت: روزانه يكهزار تماس شهروندان اين استان با پليس 110 در خصوص دريافت راهنمايي و ارشاد است و بسياري از آنها در حيطه وظايف كاري نيست اما، ماموران در ارائه هر نوع كمك و خدمت رساني به مردم از هيچ كوششي دريغ نمي كنند.
وي گفت: طرح تجميع خطوط پليس 110 در ارديبهشت ماه امسال در استان مركزي انجام شده و تماس ها از 12 شهرستان اين استان در مركز پاسخگويي مي شود.
رئيس مركز فرماندهي و كنترل معاونت عمليات فرماندهي انتظامي استان مركزي افزود: از مهمترين مشكلات در بحث حضور ماموران در عمليات هاي مختلف به ويژه عمليات هاي فوريتي، نداشتن آدرس دقيق محل اعزام است كه انتظار است مردم در زمان تماس با پليس 110، ضمن حفظ خونسردي و آرامش، دقيق ترين آدرس ها را اطلاع دهند.
قانون جرايم رايانه اي سال 88 به تصويب مجلس شوراي اسلامي رسيد و پليس فتا نيز فعاليت خود را در خصوص رسيدگي به اين جرايم از سال 89 در كشور و استان مركزي آغاز كرده است.
استان مركزي با 12 شهرستان داراي بيش از يك ميليون و 400 هزار نفر جمعيت است.
3005/6013/
اراك - ايرنا - رئيس پليس فتا فرماندهي انتظامي استان مركزي گفت: برداشت غيرمجاز از حساب افراد و سوءاستفاده مالي با فراواني 32 درصد به عنوان جرم صدرنشين فضاي سايبري استان در بهار امسال بوده است.