سرهنگ «احسان آنقی» روز چهارشنبه در نشست اندیشهورزی مسئولان قضایی و انتظامی استان مرکزی با اصحاب رسانه و فعالان فضای مجازی این استان در سال همایش اداره کل فنی و حرفه ای استان مرکزی در اراک افزود: سال گذشته ۷۰ درصد از جرایم سایبری استان مرکزی مربوط به برداشتهای غیرمجاز بود که این رقم هم اکنون به ۳۵ درصد رسیده است.
وی ادامه داد: ۹۰ درصد جرایمی که به واسطه کلاهبرداری از مردم در فضای مجازی صورت میگیرد به دلیل آگاهی نداشتن نسبت به این فضاست و مردم باید مراقبتهای ویژه را در این راستا به کار گیرند.
سرهنگ آنقی اظهار داشت: در گذشته ردپای سیاسی کاری در کانالهای تخریب گر پیدا شد که این افراد قصد داشتند افکار مردم را جهتدهی کنند و این امر توهین به افکار مردم است.
وی عنوان کرد: بازنشر اخبار کانال های تخریبگر کمک به ادمین آنهاست و مردم باید مراقب باشند و هرگز اخبار مخرب را بازنشر ندهند.
رئیس پلیس فتا فرماندهی انتظامی استان مرکزی افزود: یکی از چالشهای امروز فضای مجازی بویژه در قشر جوان و نوجوان، عضویت و فعالیت در سایتهای قمار و شرط بندی است که نیاز است خانواده ها بیش از پیش هوشیار باشند و نظارت صحیح بر فرزندان خود داشته باشند.
سرهنگ آنقی عنوان کرد: پلیس فتا در تمام شبکههای اجتماعی حضور فعال دارد و از هیچ شبکهای غافل نیست.
پرداختن به دغدغه ها و مشکلات مردم از رسالت های مهم رسانه ها است
معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان مرکزی نیز در این نشست گفت: پرداختن به دغدغه ها و مشکلات مردم و مطالبهگری از مسئولان یکی از رسالتهای مهم رسانهها در بخشهای مختلف است.
سرهنگ «محمود خلجی» افزود: رسانهها باید در انتشار اخبار دقت لازم را داشته باشند و رسالت خود را به خوبی انجام دهند و از اخباری که موجب تشویش اذهان عمومی میشود، بپرهیزند.
وی بیان کرد: آشنا نبودن به قوانین فضای مجازی، مشکلاتی را برای افراد ایجاد کرده است که نیاز است رسانهها در این راستا نیز گام های بلندی بردارند.
معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان مرکزی اضافه کرد: بر اساس تحقیقات صورت گرفته، بیشترین اولویت آسیبهای اجتماعی در این استان به ترتیب در اعتیاد صنعتی، نزاع و درگیری، خرید و فروش موادمخدر، طلاق، سرقت و اختلافات خانوادگی است که انتظار است رسانهها در فضای حقیقی و مجازی در راستای کاهش این آسیب ها تلاش مضاعفی به کار گیرند.
سرهنگ خلجی عنوان کرد: آسیبهای اجتماعی معطوف به یک حوزه نیست و در این راستا ۲۶ نهاد فرهنگی دخیل هستند که نیاز است برای کاهش آسیب ها همه با جدیت پای کار آیند.
نظارت جدی بر انتشار اخبار در کانالهای فضای مجازی ضروری است
نماینده دادستان اراک هم در این نشست گفت: مدیریت کانال های فضای مجازی برعهده ادمین کانال است و این افراد باید نظارت جدی بر انتشار اخبار داشته باشند.
«میلاد صفری» افزود: برخی افراد به قوانین مطبوعات آشنایی ندارند که نیاز است فعالان رسانه در بخش حقیقی و مجازی به این قوانین آشنایی کافی داشته باشند تا دچار برخی مشکلات نشوند.
وی بیان کرد: انتخابات ریاست جمهوری در پیش است و نیاز است رسانه ها در این راستا به قوانین تعریف شده پایبند باشند.
استان مرکزی دارای ۱۲ شهرستان و بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر جمعیت است.
نظر شما