به گزارش خبرنگار سلامت ایرنا، وحید مفید روز سه شنبه در نشست خبری در محل سازمان غذا و دارو افزود: گزارش مستندی در زمینه افزودن سفیدكننده ها به لبنیات وجود ندارد اما در زمینه ماست بندی و لبنیات سنتی مشكل داریم و متاسفانه لبنیات فروشی های سنتی و فله فروشی های غیرمجاز روز به روز بیشتر می شوند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به كمبود جدی ویتامین D در ایرانیان اشاره كرد و گفت: مقرر شده آرد با ویتامین D غنی سازی شود و در دستوركار است. غنی سازی شیر با ویتامین D نیز تشویقی است و اجباری نیست.
*شیر الاغ مفید است
مدیركل فرآورده های خوراكی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو گفت: مجوزی برای تولید و فرآوری شیر الاغ نداریم اما شیر الاغ، نزدیك ترین شیر به شیر انسان و مفید است.
مفید افزود: قیمت شیر الاغ گران است و هیچ كشوری این كار را نكرده است.
وی درباره ماهی تیلا پیلا نیز گفت: واردات این ماهی زمانی ممنوع شد چون شركت هایی درباره آن بحث داشتند. محیط زیست و وزارت جهاد كشاورزی بحثی در پرورش این ماهی داشتند اما تغذیه از این ماهی مفید است.
* سند ایمنی غذا با فوریت تدوین می شود
مدیركل فرآورده های خوراكی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو گفت: مقرر شده است تا سند ایمنی غذا با یك فوریت در این دوره تدوین و در مهر ماه رونمایی شود.
تمركز این سند كنترل مواد غذایی از مزرعه تولیدكننده تا سفره مصرف كننده است.
وی ادامه داد: در این سند، ارزیابی خطر محصولات غذایی تعریف می شود چرا كه میزان مخاطرات لبنی یا گوشتی آلوده با حبوبات آلوده متفاوت است.
مفید اضافه كرد: در این سند، نهاد ملی غذا تعریف می شود چرا كه وزارتخانههای مختلف درگیر محصولات غذایی هستند و این نهاد به صورت متمركز تمام سیاست گذاری های كامل را در این زمینه انجام می دهد.
مدیركل فرآورده های خوراكی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا درباره ساختار نهاد ملی غذا گفت: ساختار این نهاد ملی می تواند در یك وزارتخانه مستقر شود اما هنوز درباره آن تصمیم خاصی گرفته نشده است. ساختار این نهاد ملی باید در مراجع رسمی، مراتب تائید و تصویب را بگذراند.
وی ادامه داد: تشكیل نهاد ملی غذا با هدف كنترل و پایش مواد غذایی از مزرعه تا سفره پس از كش و قوس های فراوان در كشورهای توسعه یافته انجام شده است.
*مانور برای كنترل محصولات غذایی قاچاق
مدیركل فرآورده های خوراكی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا درباره چگونگی كنترل مواد غذایی قاچاق خاطرنشان كرد: با همكاری ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز برنامه ها و مانور مشترك برای كنترل مواد غذایی قاچاق داریم و امیدواریم طی ماه های اخیر خبرهای خوبی در این زمینه شنیده شود.
مفید افزود: قاچاق محصولات غذایی علاوه بر صدمه به اقتصاد، به سلامت مردم نیز آسیب وارد می كند. بنابراین برنامه ریزی شده تا به سرنخ قاچاق محصولات غذایی برسیم تا نقاط ورودی و منشا قاچاق محصولات غذایی را بخشكانیم.
وی تصریح كرد: خوشبختانه واردات قاچاق محصولات غذایی به ویژه برنج از مبادی غیررسمی به دلیل گرانی ارز در بازار آزاد، كم شده است.
* مزارع شناسنامه دار می شوند
مدیركل فرآورده های خوراكی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو گفت: گام نخست برای تعیین میزان باقیمانده سموم آفت كش در محصولات غذایی، شناسنامه دار كردن باغها و مزارع است و اولین گروه باغات و مزارع شناسنامه دار طی ماه های آینده اعلام می شود. با اجرای این طرح، محصولات كشاورزی قابل رهگیری خواهند بود. البته مرحله اول اجرای این طرح، تشویقی و ترویجی است.
* استاندارد نبودن برخی سموم كشاورزی
وی خاطرنشان كرد: امسال ۲۴ محصول از نظر سموم آفت كش و ۱۵ محصول از نظر فلزات سنگین پایش شدند كه در این نمونه برداری ها درصدی عدم همخوانی با استانداردها وجود داشت كه قابل پذیرش بوده است. از مهمترین مشكلات، باقیمانده نیتریت و نیترات در محصولات بوده است.
مفید افزود: البته طبق گزارش های پراكنده از برنج، وضعیت برنج از نظر باقیمانده سموم خوب و مطلوب بوده است. طرح جامعی در استان های تولیدكننده برنج شامل گیلان، مازندران و گلستان در حال اجرا است كه از محل شالكوبی نمونه گیری می شود.
وی اضافه كرد: منشا فلزات سنگین می تواند آب یا خاك باشد. استاندارد كدكس (استاندارد بین المللی) برای میزان آرسنیك برنج عدد ۲۰۰ و استاندارد اتحادیه اروپا ۱۶۰ است اما در ایران ۱۲۰ است.
مفید افزود: دلیل تعیین استاندارد سختگیرانه تر برای ایران این است كه میزان سرانه مصرف برنج در ایران ۳۵ كیلو در سال و زیاد است.
وی ادامه داد: استاندارد میزان آرسنیك برنج كشورهای همسایه ۲۰۰ است؛ بنابراین گاهی برنج های دارای این میزان از آرسنیك اجازه ترخیص از گمرك ایران را ندارند اما می توانند از همانجا به این كشورهای دیگر صادر شوند.
وی گفت: طبق پایش برنج تولید داخل در سال ۹۴ ، ۸۷ صدم درصد عدم انطباق با استاندارد داشته است.
* انواع آلودگی قارچی و كپك در سبوس
مدیركل فرآورده های خوراكی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو اظهار داشت: سبوس مورد استفاده در نانوایی مورد تائید وزارت بهداشت نیست و علاوه بر آن افزودن سبوس سالم به نان، چون این سبوس تخمیر و فرآوری نشده است، مانع جذب آهن می شود.
مفید افزود: برخی سبوس ها، انواع آلودگی های قارچی و كپكی دارند و برخی ها نیز از سبوس دامی استفاده می كنند.
وی ادامه داد: بهترین روش افزودن سبوس به نان این است كه این فرآیند در خود كارخانه آرد صورت گیرد. می توان آرد را به سمت سبوس گیری كمتری ببریم كه در آن صورت مسائل اقتصادی و قیمت آرد و نان پیش می آید.
* نان ها كم نمك شدند
مدیركل فرآورده های خوراكی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو گفت: نمك نان سنتی از ۱.۸ درصد به یك درصد و نمك نان صنعتی به كمتر از یك درصد كاهش یافته است.
مفید با بیان اینكه بیش خوری نمك در ایران زیاد است، افزود: محصولات غذایی صنعتی موظفند ۱۰ درصد از میزان قند و نمك و چربی محصولات را نسبت به سال پایه كاهش دهند و این كار باید تا زمانی كه فرمولاسیون اجازه دهد، ادامه یابد.
اجتمام *9185 * 3063
مدیركل فرآورده های خوراكی سازمان غذا و دارو:
لبنیات سنتی آلودگی میكروبی و روغن گیاهی دارند
۲۶ تیر ۱۳۹۷، ۱۷:۰۸
کد خبر:
82973759
تهران- ایرنا- مدیركل فرآورده های خوراكی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو گفت: لبنیات سنتی انواع آلودگی های میكروبی، افزودنی و روغن گیاهی غیرمجاز را دارند.