به گزارش ايرنا، مديركل تعاون، كار و رفاه اجتماعي استان قم در اين جلسه با بيان اين كه تعطيلي واحدهاي صنعتي، صنفي و خدماتي در سال هاي گذشته روند كاهشي داشته است، گفت: بيش از 150 هزار كارگر در استان قم در واحدهاي صنعتي، صنفي و خدماتي مشغول به كار هستند.
مصطفي كاوياني با بيان اين كه نرخ بيكاري در استان قم در سه سال گذشته به ترتيب 11.3 ، 11.2 و 10.9 درصد بوده است، اظهار داشت: ميزان اشتغال جديد در سال 95 حدود 5 هزار و 200 تن و در سال 96 بيش از 14 هزار تن بوده است.
وي با بيان اين كه در استان قم به دنبال كاهش يك درصدي نرخ بيكاري هستيم و در اين راستا بايد بيش از 14 هزار شغل جديد ايجاد شود، خاطرنشان كرد: در رابطه با مشكلات واحدهاي صنعتي و خدماتي در حوزه هاي گوناگون مالياتي، بانك ها، بيمه تامين اجتماعي و ديگر موارد، برنامه ريزي و اقدام هاي خوبي به انجام رسيده است.
** رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم نيز در اين جلسه با بيان اين كه از ميان 2 هزار و 300 واحد صنعتي داراي مجوز معتبر، 290 واحد راكد بوده و بقيه فعال هستند، گفت: بررسي و پايش واحدهاي صنعتي براي شناسايي واحدهاي فعال و راكد و مشكلات و چالش هاي پيش روي اين واحدها در دست انجام است.
محمود سيجاني با بيان اين كه مجوز واحدهاي صنعتي كه وجود نداشته و يا امكان راه اندازي مجدد ندارند، باطل مي شود، گفت: در استان قم توانمندي و ظرفيت هاي بسيار مناسبي براي جذب سرمايه گذاري در بخش هاي مختلف صنعتي و معدني وجود دارد كه بايد از اين فرصت ارزشمند به خوبي استفاده كنيم.
وي با بيان اين كه 2 درصد از ذخاير معدني كشور به ويژه در بخش معادن كاني غيرفلزي در استان قم وجود دارد، خاطرنشان كرد: با يافته هاي جديد معدني در قم به سمت معادن با ارزش افزوده بالاتر پيش مي رويم و براي بهره برداري از درياچه نمك نيز برنامه ريزي ويژه اي صورت گرفته است.
وي با اشاره به وجود برخي نوسانات ارزي در كشور و مشكلات پيش آمده براي تامين مواد اوليه در واحدهاي توليدي، تصريح كرد: مشكلات واحدهاي صنعتي در استان قم به صورت منظم و مستمر مورد پايش قرار گرفته و اميدواريم با رفع مشكلات اقتصادي، وضعيت اين واحدها هرچه بيشتر بهبود يابد.
** مديركل امور اقتصادي استانداري قم نيز در اين جلسه اظهار داشت: به دليل وجود واحدهاي صنعتي كوچك و متوسط در استان قم، وجود برخي مشكلات اقتصادي در كشور بحران جدي در قم ايجاد نكرده است و مشكلات موجود نيز با همكاري و تعامل همه دستگاه هاي اجرايي و فعالان اقتصادي در حال برطرف شدن است.
مجيد آوري فر با بيان اين كه در استان قم در حوزه هاي مالياتي، بانكي و بيمه اي رضايت نسبي ميان كارگران و كارفرمايان وجود دارد، خاطرنشان كرد: قطعي برق در روزهاي اخير براي واحدهاي صنعتي مشكلاتي را ايجاد كرده است كه با برنامه ريزي انجام شده، اميدواريم تا برطرف شدن مشكل قطعي برق، اين واحدها بتوانند به خوبي به فعاليت خود ادامه دهند.
** مديركل تامين اجتماعي استان قم نيز در اين جلسه با بيان اين كه 58 درصد از جمعيت استان تحت پوشش بيمه تامين اجتماعي هستند، تصريح كرد: وضعيت بيكاري در استان رو به بهبودي است و ما براي حمايت از كار و توليد، هرگونه همكاري و مشاركت با كارفرمايان را در دستور كار جدي خود قرار داده ايم.
علي اصغر دادخواه با بيان اين كه به هيچ عنوان اجازه نمي دهيم به دليل سخت گيري در امور بيمه اي، كارگري بيكار شود، خاطرنشان كرد: همه تلاش خود را براي اشتغالزايي و رفع موانع توليد به كار گرفته ايم و اميدواريم اين اقدام ها و همراهي ها، هرچه بيشتر نتيجه بخش باشد.
وي در پايان با اشاره به راه اندازي ميز خدمت بسيار مناسب در اداره كل تامين اجتماعي استان قم، از ارائه خدمات گسترده غيرحضوري و الكترونيكي به مراجعان خبر داد و گفت: جهت تسهيل در خدمتگزاري به مردم، تعداد كارگزاري هاي بيمه در سطح شهر قم به 5 مركز افزايش يافته است.
8146 / 1175
قم ـ ايرنا ـ جلسه كميسيون كارگري استان قم عصر سه شنبه در حالي با حضور جمعي از مديران و كارشناسان دستگاه هاي اجرايي در سالن جلسات معاونت سياسي، امنيتي و اجتماعي استانداري قم ترتيب يافت كه در آن بر موضوع كاهش نرخ بيكاري در استان طي سال هاي اخير تاكيد شد.