عطاء الله سینایی روز چهارشنبه در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا افزود: اجرای این طرحها با هماهنگی بخش بین الملل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و امور خارجه ایران انجام می شود و برخی از این كشورها، فعالیت دانشگاه را مورد تایید قرار می دهند.
وی افزود: دانشگاه فنی و حرفه ای یك هزار كادر آموزشی تمام وقت دارد كه بیشتر آنها اعضای هیات علمی و برخی نیز مربیان و مدرسان با تجربه هستند.
به گفته معاون آموزشی دانشگاه فنی و حرفه ای ، این دانشگاه افزون بر 200 هزار دانشجو و160 رشته با 2 هزار كد رشته در مقطع كاردانی و كارشناسی دارد.
سینایی اظهار داشت: دانشگاه فنی و حرفه ای به عنوان یكی از قدیمی ترین دانشگاههای ایران از سال 1344 فعالیت خود را آغاز كرد و هدف این دانشگاه تامین نیروی فنی و مهارتی مورد نیاز جامعه است.
وی با بیان اینكه ماموریت این دانشگاه آموزش های مهارتی است، تصریح كرد: اكنون توسعه آموزش عالی فنی و حرفه ای در همه سطوح به یك گفتمان تبدیل شده است.
معاون آموزشی دانشگاه فنی و حرفه ای تاكید كرد: ماده 65 قانون برنامه ششم توسعه دولت را مكلف كرده تا با ساماندهی موسسات و مراكز آموزش عالی، نسبت به توسعه آموزش فنی و حرفه ای اقدام كند.
به گفته وی، در ماده 66 این قانون نیز وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ماموریت دارد تعداد دانشجویان مهارتی و فنی حرفه ای را نسبت به كل دانشجویان تا
30 درصد افزایش دهد.
سینایی یادآور شد: در سال 97 نیز جمعیت دانشجویان فنی و حرفه ای و مهارتی كشور باید 22 درصد از جمعیت 4 میلیون و610 هزار نفری دانشجویان باشد.
معاون آموزشی دانشگاه فنی و حرفه ای گفت: برخی از خانواده ها به این نتیجه رسیده اند كه تحصیل فرزندانشان در دانشگاههای نظری، آنها را به سختی وارد بازار كار می كند، از این رو در سالهای اخیر گرایش به آموزش های كاردانی، تكنسینی و كارشناسی فنی و حرفه ای بیشتر شده است.
به گفته وی، با وجود كاهش جمعیت دانشجویان در برخی از دانشگاه های كشور، اما جمعیت دانشجویان فنی و حرفه ای سالانه 15 درصد رشد داشته است.
معاون آموزشی دانشگاه فنی و حرفه ای در پاسخ به این پرسش كه این دانشگاه به حوزه تحصیلات تكمیلی ورود پیدا می كند، اعلام كرد: این دانشگاه با توجه به ماموریت های خود به حوزه تحصیلات تكمیلی ورود پیدا نمی كند.
وی همچنین در خصوص برنامه دانشگاه فنی و حرفه ای در بخش صنایع 'های تك' (صنایع پیشرفته)، گفت: هرجا كه صنعت نیاز داشته باشد این دانشگاه نیروی مورد نیاز مهارتی صنایع را آموزش می دهد، هرچند ورود به صنایع 'های تك' از ماموریت های این دانشگاه نیست.
سینایی اظهار داشت: فرصت مطالعاتی برای استادان و اعضای هیات علمی این دانشگاه مانند سایر دانشگاه های كشور فراهم می شود.
2097/6021
شهركرد - ایرنا - معاون آموزشی دانشگاه فنی و حرفه ای با بیان اینكه ایران به درخواست 5 كشور جهان دانشكده فنی و حرفه ای دایر می كند، گفت: در این زمینه 5 طرح بزرگ از سوی این دانشگاه برای اجرا در عراق، سنگال و چند كشور آفریقایی طراحی شده است.