حجت الاسلام مصطفی نوروزی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ارزش عرصه و اعیان این مغازه ها 100 میلیارد ریال برآورد شده و سال ها در دست افرادی بود كه آن را به عنوان ملك خود تصرف كرده بودند.
وی با بیان اینكه این تعداد مغازه با پیگیری علیرضا وزیری متولی موقوفات بازار بزرگ آصف سنندج رفع تصرف شد، افزود: همچنین در چند روز اخیر سند مالكیت رقبات 80 باب مغازه وقفی در این بازار به ارزش 50 میلیارد ریال نیز صادر شد.
مدیركل اوقاف و امور خیریه كردستان تاكید كرد: اسناد موقوفات موجب تثبیت مالكیت و جلوگیری از تعدی و تجاوز به مالكیت موقوفه را فراهم می كند و سازمان اوقاف با تمام توان در این زمینه تلاش دارد.
حجت الاسلام نوروزی با اشاره به درآمد موقوفات بازار آصف در سال جاری یادآور شد: از ابتدای امسال 250 میلیون ریال از محل عواید موقوفات این بازار برای آزادی زندانیان جرایم غیرعمد به ستاد دیه استان كردستان كمك شد.
وی اضافه كرد: همچنین از این محل بیش از 650 میلیون ریال در راستای كمك به افراد كم بضاعت، درمان بیماران، كمك به خانواده های بی سرپرست، خرید جهیزیه، كمك به دانشجویان مستعد و كم بضاعت و سایر امور خیریه هزینه شد.
به گزارش ایرنا، موقوفه بازار بزرگ آصف مشتمل بر 700 مغازه است، این بازار بیش از 170 سال قدمت دارد و از بزرگترین و قدیمی ترین موقوفات استان كردستان به شمار می رود.
بازار آصف تحت تولیت آقای طهمورث خان وزیری با وكالت آقای علیرضا وزیری اداره می شود و تمام حقوق موقوفه وصول و حسب نظر واقف خیر اندیش در شهر سنندج به مصرف خیرات و مبرات در حق ارباب استحقاق و مستحق ذكات هزینه می شود.
حدود سه هزار موقوفه با بیش از 17 هزار رقبه در استان كردستان وجود دارد.
استان كردستان همچنین دارای یك هزار و 50 مسجد و 70 مكان مذهبی اعم از آرامگاه، مقبره و امامزاده و مكان استقرار چهار قرآن تاریخی است.
7348/9102
سنندج - ایرنا - مدیركل اوقاف و امور خیریه كردستان گفت: در راستای تصرف زدایی و احیای موقوفات در سال جاری پنج باب مغازه عرصه و اعیان وقفی در بازار آصف سنندج از دست متصرفین خارج و عمل به وقف شد.