به گزارش روز جمعه ايرنا به نقل از روزنامه 'فيننشال اكسپرس'، اين مذاكرات درست در زماني انجام مي شود كه روابط دهلي نو و واشنگتن به دليل تحريم هاي آمريكا عليه روسيه با تنش روبرو شده است.
اكثر تجهيزات نظامي هند از روسيه خريداري شده و اين تحريم ها تعمير و نگهداري اين تجهيزات و همچنين انعقاد قراردادهاي دفاعي با روسيه را با مانع روبرو كرده است.
آجي كومار معاون بخش توليد دفاعي هند و الن ام لورد معاون بخش خريد دفاعي آمريكا رياست اين مذاكرات را كه هفته گذشته برگزار شد بر عهده داشتند.
كومار در ديدار با هيات آمريكايي در خصوص اقدامات انجام شده براي كمك به صنايع دفاعي هند بر اساس طرح ' ساخت هند' توضيح داد.
وي با اشاره به نياز گسترده نيروهاي مسلح هند به تجهيزات نظامي اعلام كرد زمينه گسترده اي براي رشد صنعت داخلي دفاعي هند با همكاري شركت هاي خارجي وجود دارد.
لورد نيز اعلام كرد آمريكا هند را به عنوان همكار بزرگ دفاعي خود مي شناسد و مي خواهد همكاري هاي دفاعي ميان دو كشور گسترش يابد.
مذاكرات در مورد تحريم هاي روسيه يكي از موضوعات اصلي در ديدار وزراي دفاع و خارجه هند با جميز متيس وزير دفاع و مايك پمپئو وزير امور خارجه آمريكا خواهد بود. اين مذاكرات كه به 2 +2 موسوم شده است قرار بود اوايل ماه جاري برگزار شود كه به دليل سفر پمپئو به كره شمالي لغو و به اوايل ماه سپتامبر موكول شد.
سال گذشته دونالد ترامپ رئيس جمهور آمريكا قانوني به نام 'مبارزه با مخالفان آمريكا از طريق تحريم' يا 'كاتسا' امضا كرد كه بر اساس آن روسيه، ايران و كره شمالي شامل تحريم هاي آمريكا شدند. بند 231 قانون كاتسا كشورهاي دوم كه داراي قراردادهاي مهم با بخش هاي دفاعي و امنيت روسي دارند را واجد شرايط براي تحريم شدن از سوي آمريكا مي كند.
هند كه داراي روابط گسترده نظامي با روسيه است و اكثر تجهيزات نظامي خود را از اين كشور خريداري مي كند تحت تاثير اين قانون قرار گرفته است.
هند قصد دارد تا سامانه موشكي اس 400 را براي نيروي هوايي خود از روسيه خريداري كند اما يك مقام ارشد كنگره آمريكا اعلام كرده است كه اين معامله قابليت همكاري ميان نيروهاي هندي و آمريكايي را با مشكل روبرو خواهد كرد.
مقامات هندي اعلام كردند، هند و روسيه مذاكرات در خصوص قيمت سامانه موشكي اس 400 كه قرار است در نيروي هوايي هند به خدمت گرفته شود را به پايان رساندند.
به گفته مقامات هندي، دو كشور اكنون به دنبال يافتن راه حلي براي دور زدن تحريم هاي آمريكا عليه روسيه مي باشند.
در همين زمينه، روزنامه 'اكونوميك تايمز' هند نيز در روز پنجشنبه نوشت آمريكا به هند پيشهاد خريد پهپادهاي مسلح نگهبان را ارائه كرده است.
پيش از اين آمريكا تنها با فروش پهپادهاي نگهبان غيرمسلح به هند موافقت كرده بود. هدف اوليه استفاده اين پهپادها رصد و نظارت بر تحركات اعلام شده بود.
اگر اين پهپادها به دست هند برسد، اين اولين باري خواهد بود كه آمريكا به كشوري خارج از اتحاد ناتو پهپادهاي بزرگ مسلح فروخته است.
اين پهپادها همچنين اولين هواپيماهاي بدون سرنشين پيشرفته در منطقه اي مي باشد كه تنش ها ميان هند و پاكستان بسيار افزايش يافته است.
در ماه آوريل (فروردين)، دونالد ترامپ رئيس جمهوري آمريكا سياست صادرات سلاح آمريكا را با هدف گسترش فروش سلاح به متحدان تغيير داد. وي بر اين عقيده است كه اين تغيير سياست به صنعت نظامي آمريكا كمك مي كند و به اشتغال زايي بيشتر منجر مي شود.
در اين سياست جديد آمريكا با فروش انواع پهپادهاي مسلح و پهپادهاي كوچك و بزرگ نظارتي به متحدان خود موافقت مي كند.
يك مقام آمريكايي گفت: يكي از موانع اداري بر سر راه اين توافق نامه نگراني دهلي نو از مفاد آن است. دهلي نو معتقد است تعدادي از بندهاي گنجانده شده در آن مداخله جويانه بوده و مانند دخالت در امور داخلي اين كشور است.
سال گذشته آمريكا با فروش 22 فروند پهپاد شكارچي به ارزش 2 ميليارد دلار موافقت كرده بود.
جنرال اتوميكس شركت سازنده اين پهپادها، در خصوص توانايي هاي پهپادهاي شكارچي آمريكا گفت: اين پهپاد داراي 4 ميليون ساعت سابقه عملياتي است و مي تواند به صورت قانوني در آسمان هند پرواز كند. از جمله قابليت هاي ديگر اين پهپاد توانايي پرواز بدون وقفه به مدت 40 ساعت است.
توليد كنندگان نظامي آمريكا كه در سال هاي اخير با رقابت شديد شركت هاي چيني و صهيونيستي مواجه شده اند لابي گسترده اي براي تغيير سياست صادرات نظامي آمريكا انجام داده اند. چيني ها اكثرا با محدوديت هاي كمتري اقدام به فروش تجهيزات نظامي خود به ساير كشورها مي كنند.
آساق**267**1424**1337
دهلي نو-ايرنا- هند و آمريكا با هدف تبديل رابطه دفاعي به يك همكاري طولاني مدت، مذاكرات گسترده اي براي توليد مشترك تجهيزات مختلف نظامي برگزار كردند.