حمیدرضا طیبی روز دوشنبه در پاسخ به پرسش خبرنگار گروه دانشگاه ایرنا در خصوص نحوه مقابله با هر گونه تحریم آمریكا در نشستی خبری افزود: برای تولید فناوری های مورد نیاز كشور كه تا پیش از این از خارج وارد می شد ، آمادگی كامل داریم.
وی افزود: اگرچه بسیار زودتر از این باید فعالیت های خود را دراین زمینه آغاز می كردیم تا با مشكلات كمتری روبه رو شویم اما هنوز هم می توانیم این مسئولیت را برعهده بگیریم.
طیبی خاطرنشان كرد: اگر به هردلیلی ناجوانمردانه تحریم به كشور تحمیل شد، هیچ نگرانی نباید داشته باشیم، در دوران تحریم هم میتوانیم پیشرفت كنیم به شرط این كه بتوانیم آن را درست مدیریت كرده و هزینه ها را بر دوش محققان و سازنده داخلی قرار ندهیم.
رئیس جهاد دانشگاهی در بخش دیگری از اظهارات خود افزود: با بومی سازی تولید تجهیزات و مواد لازم كه از خارج تامین می شد، از تاثیر تحریم ها خواهیم كاست.
وی تصریح كرد: توسعه ما باید در شرایط غیر تحریمی اتفاق بیفتد و برای مواردی مانند حمایت از تولید ملی برنامهریزی داشته باشیم.
وی دراین نشست كه به بهانه شانزدهم مرداد ماه سی وهشتمین سالگرد تاسیس جهاد دانشگاهی برگزار شد، به خودكفایی دو پژوهشگاه رویان و ابن سینا در تولید بسیاری مواد با ارزش بالا - كه پیشترقبلا از طریق واردات تامین می شد- اشاره كرد .
طیبی توضیح داد: در حوزه مهندسی نیز تجهیزاتی را ساخته ایم. ضعف ما تهیه مواد و تجهیزات نیست بلكه اراده ما برای اینكه در همه حوزه ها با امكانات موجود صاحب دانش و فناوری شویم، ضعیف است.
رئیس جهاد دانشگاهی در ادامه به تلاش برخی كشورهای شرق اروپا با امكانات بسیار اندك جهت دستیابی به فناوری های بالا اشاره كرد و افزود: در این كشورها با كمترین امكانات، فعالیت های خوبی در زمینه رشد دانش و فناوری صورت گرفته است.
وی تاكید كرد: امكانات بسیار وسیعی در كشور داریم. میكروسكوپ هایی در آزمایشگاه های تحقیقاتی وجود دارد كه حتی بسته بندی های آن ها باز نشده است. مشكل ما اراده و برنامه برای پیشرفت است.
** اراده پیشرفت دانش بنیان جدی نیست
وی همچنین در باره علوم دانش بنیان اظهار كرد: یكی از مسائل جدی حوزه این است كه به نظر می رسد هنوز اراده پیشرفت دانش بنیان در همه اركان نظام به صورت جدی شكل نگرفته است.
طیبی ادامه داد: برای پیشرفت دانش بنیان باید همه اركان به این باور برسند كه پیش نیاز آن ثبات سیاسی و رسیدن به یك وفاق ملی میان سیاسیون كشوراست و در ثبات سیاسی بایستی برنامه ریزی جامع و بلند مدت داشت.
به اعتقاد وی ، جامعه ای كه به دنبال پیشرفت در حوزه دانش بنیان است بایستی اقتصاد دانش بنیان و مقاومتی متكی به تولید ملی داشته باشد و تولید این اقتصاد هم بر پایه علم و فناوری و مبتنی بر خود باوری شكل بگیرد .
** اقتصاد رقابتی
رییس جهاد دانشگاهی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع مناقصه ها نیز اشاره ای كرد و گفت : اگر اجرای مناقصه در اختیار فرد گذاشته شود، این احتمال وجود دارد كه در بسیاری از موارد منجر به فساد شود .
وی درعین حال گفت: از این رو اگر می خواهیم در دنیا رقابت كنیم باید منابع مالی رقابت را نیز داشته باشیم .
**اصلاح نظام نوآوری
وی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع اصلاح نظام نو آوری اشاره كرد و گفت: اكنون اجزای نظام نوآوری ارتباط درستی با هم ندارند و وظایف آنها بدرستی تعریف نشده است ، موازیكاری های زیاد نیز منجر به افزایش هزینه شده است .
وی با بیان اینكه تولید مقاله به محصولی جانبی تبدیل شده است ، گفت : این مسئله باید عارضه یابی شود چرا كه تحقیقات باید برای بهره گیری از فناوری های جدید و بالا بردن توان رقابت در اقتصاد انجام شود .
در این نشست همچنین از راه اندازی گروه دانشگاه در خبرگزاری جمهوری اسلامی و تعیین صفحه ای اختصاصی به این گروه تقدیر شد .
یادآور می شود : وزیر علوم، تحقیقات و فناوری روز گذشته با حضوردر ایرنا از صفحه گروه دانشگاه رونمایی كرد .
**9283**1601**
در پاسخ به پرسش خبرنگار گروه دانشگاه ایرنا
رئیس جهاد دانشگاهی: توان مقابله با تحریم ها را داریم
۸ مرداد ۱۳۹۷، ۱۳:۵۹
کد خبر:
82985998
تهران - ایرنا - رییس جهاد دانشگاهی گفت: آمادگی كامل برای برعهده گرفتن تولید بسیاری از فناوری ها را در شرایط تحریم داریم اما چالش اصلی در اراده جدی برای دستیابی و به كارگیری این دانش و فناوری است.