به گزارش ايرنا، نعمت الله منفرد كه از خيران مسجد ساز است، روز سه شنبه در دهمين جلسه هيات مديره بنياد خيرين حامي دانشگاه تربت حيدريه افزود: براي استفاده دانشجويان و اهالي منطقه مسجدي را در زمين آموزشكده فني و حرفه اي ساختم، اما اكنون رييس آموزشكده فني و حرفه اي براي تكميل طرح با من همكاري نمي كند.
وي گفت: بر اساس طرح پيشنهاي اوليه مي بايست 400 متر ديگر زمين در اختيارم بگذارند تا اقدام به تكميل مسجد شامل كتابخانه، شبستان، سرويس بهداشتي و آشپزخانه بكنم.
منفرد افزود: اهميت اين مسجد زماني بيشتر مشخص مي شود كه همه بدانند اين مكان كنار جاده مسير تربت حيدريه به مشهد واقع شده و مي تواند به مكاني براي بيتوته مسافران و زايران تبديل شود.
وي گفت: الان كنار مسجد، انباري موجود است كه رييس قبلي آموزشكده قول الحاق زمين آن را به من داده بود.
منفرد با بيان اينكه با برخي خيران عرب حاشيه خليج فارس نيز ارتباط دارم و آنها مبالغي را براي ساخت مسجد در اختيارم گذارده اند، افزود : بر اساس نيت واقف نمي توانم اين مبالغ را در مسير ديگري هزينه كنم، اما با توجه به اينكه تربت حيدريه در مسير تردد گردشگران و مسافران است، خيال داشتم خوابگاهي نيز كنار مسجد بسازم و براي اين كار 130 ميليارد ريال نيز آورده بودم كه بخاطر اين سنگ اندازي، اكنون دلسرد شدم و بجاي ساخت خوابگاه تربت حيدريه در خراسان شمالي و جنوبي دارم هزينه مي كنم.
20هزار ميليارد ريال ارزش ريالي پروژه هاي ستاد خيرين وزارت علوم
مشاور وزير علوم و دبير ستاد خيرين وزارت علوم، تحقيقات و فناوري نيز در اين جلسه گفت: ارزش ريالي كل ساخت و سازهاي اين بنياد در سطح كشور 20 هزار ميليارد ريال است.
حسين عسگريان ابيانه با بيان اينكه 9 هزار ميليارد ريال اين رقم خارج از بودجه عمومي دولت است، افزود: البته بخشي از اين رقم 9 هزار ميليارد ريالي از محل درآمدهاي اختصاصي دانشگاه و بخشي از آن هم از خيران است كه بسيار قابل توجه مي باشد.
وي در معرفي ستاد خيرين وزارت علوم، گفت: اين ستاد با هدف پيشرفت و تعالي نظام آموزش عالي، كمك به گسترش زيرساخت هاي علم و فناوري، كاستن وابستگي دانشگاه ها، مراكز پژوهشي و پارك هاي علم و فناوري به بودجه عمومي، بهره مندي از ظرفيت نيكوكاران، خيران و دوست داران دانش و حاميان مردمي آموزش عالي بوجود آمده است.
عسگريان ابيانه افزود: ايجاد هماهنگي بين بخش هاي ستادي وزارت، سياست گذاري در امور مربوط به خيران و واقفان در وزارت علوم، برنامه ريزي و بسترسازي براي رفع موانع و مشكلات حاميان آموزش عالي، ايجاد حلقه ارتباطي با بنياد خيران آموزش عالي و بنيادهاي خيران دانشگاه ها، مراكز پژوهشي و پارك هاي علم و فناوري براي بهره گيري از توانمندي هاي مادي و معنوي آنان و تشويق و ترغيب نيكوكاران و نيك انديشان به تقويت و گسترش زيرساخت هاي آموزش عالي كشور از ديگر اهداف تشكيل اين ستاد است.
وي گفت: بر اين اساس وظايف ستاد شامل سياست گذاري و برنامه ريزي براي اشاعه و گسترش فرهنگ اسلامي وقف و امور خيريه در نظام آموزش عالي كشور، با هدف رشد كمي و كيفي آموزش عالي، مشاوره و بستر سازي براي تسهيل در امر سرمايه گذاري بهينه خيرين آموزش عالي، شناسايي، معرفي، حمايت همه جانبه و قدرداني از خيرين و واقفين آموزش عالي كشور و همچنين نظارت بر حسن اجراي تعهدات دانشگاه ها، پژوهشگاه ها، مراكز آموزش عالي و پارك هاي علم و فناوري در قبال خيرين به منظور تحقق ديدگاه ها و اهداف شرعيه خيرين و واقفين آموزش عالي است.
عسگريان ابيانه افزود: برنامه ريزي براي ايجاد زمينه هاي مناسب قانوني، اجتماعي، فرهنگي و اقتصادي به منظور تقويت حمايت هاي خيرين و واقفين از آموزش عالي و استمرار بخشيدن به آن، برنامه ريزي براي ترغيب و تشويق خيرين و سازمان دهي آنان به منظور ايجاد بنيادهاي خيرين دانشگاه ها، پژوهشگاه ها و پارك هاي علم و فناوري و برنامه ريزي براي جلب توجه بيش از پيش دانشگاه ها و موسسات آموزش عالي و پژوهشي به برنامه ريزي با هدف بهره مندي بيشتر از ظرفيت هاي خيرين در گسترش زيرساخت ها و نيز ايجاد هماهنگي بين حوزه هاي ستاد وزارت علوم از يك طرف و سازمان هاي مردم نهاد و بنيادهاي دانشگاهي در ارتباط با امور خيران و حاميان آموزش عالي، از ديگر وظايف ستاد است.
6 دستاورد مهم بنياد خيران حامي دانشگاه تربت حيدريه
رييس دانشگاه تربت حيدريه نيز گفت: از مهر ماه پارسال جلسه هيات موسس بنياد خيران حامي دانشگاه تربت حيدريه برگزار شد تا امروز 6 دستاورد مهم در كارنامه بنياد به ثبت رسيده است.
محمد حسن فتحي نسري رييس دانشگاه تربت حيدريه افزود: اين دستاوردها شامل انعقاد تفاهم نامه و آغاز عمليات اجرايي ساخت مسجد دانشگاه توسط يكي از اعضاي هيات مديره، انعقاد تفاهم نامه ساخت خوابگاه دانشجويي توسط فرزندان خير نيك انديش مرحوم حاج ' طاهر حسن زاده ' و انعقاد تفاهم نامه اهداي زمين و آب كشاورزي توسط خير نيك انديش ' عليرضا رضايي ' بوده است.
وي گفت: موافقت اوليه ساخت مجتمع فرهنگي رفاهي دانشگاه توسط خير نيك انديش ' نعمت الله منفرد '، موافقت اوليه ساخت سردر دانشگاه توسط خيرين محترم حجت الاسلام ' محمد مروي ' و مهندس ' سعيد خسروي' و همچنين كمك به دانشجويان مستعد و كم بضاعت دانشگاه در طول سال و به ويژه در ماه مبارك بوده از ديگر دستاوردهاي اين بنياد مي باشد.
فتحي نسري در ادامه به اهداف و سياست هاي بنياد خيران حامي دانشگاه تربت حيدريه اشاره و تصريح كرد : اشاعه و گسترش فرهنگ اسلامي وقف و باقيات و صالحات در جامعه و بهره گيري در جهت رشد كمي و كيفي دانشگاه، ارايه مشاوره و بسترسازي جهت تسهيل در امر سرمايه گذاري بهينه خيّرين آموزش عالي، شناسايي، تقدير و حمايت همه جانبه از خيّرين و واقفين دانشگاه، نظارت بر حسن انجام نظرات و اهداف شرعيه خيّرين و واقفان در طول حيات ايشان و بعد از آن، ايجاد زمينه ها و بسترهاي مناسب براي تقويت و استمرار حمايت هاي خّيران و واقفان از دانشگاه است و نيز برنامه ريزي و سازماندهي براي جذب كمك هاي مردمي و دولتي در راستاي ساخت و افزايش فضاهاي مورد نياز دانشگاه با همكاري و هماهنگي بنياد خيّران حامي آموزش عالي، از جمله اين اهداف است.
وي گفت: نظارت بر حسن انجام تعهدات دانشگاه در قبال خيّران، واقفان و تبرعات و موقوفات ايشان با همكاري بنياد خيّرين حامي آموزش عالي و كميته خيّرين وزارت علوم، نظارت به منظور حسن احداث پروژه هاي خيّر ساز دانشگاه و نظارت و پيگيري تخصيص سهم پنجاه درصدي وزارت علوم از پروژه هايي كه پنجاه درصد از كل اعتبارات آنرا خيّر يا خيّرين پرداخت كرده باشند و به پنجاه درصد پيشرفت فيزيكي رسيده باشند، با هماهنگي بنياد خيّران حامي آموزش عالي و همكاري كميته خيّران وزارت علوم، حمايت از دانشجويان بي بضاعت دانشگاه از طريق راه اندازي صندوق قرض الحسنه دانشجويي و صندوق نيكوكاري و نيز حمايت و پشتيباني از اقدامات فرهنگي و اسلامي در دانشگاه، از ديگر اهداف تشكيل بنياد است.
به گفته وي پشتيباني و حمايت از سنت پسنديده ازدواج هاي دانشجويي در دانشگاه، حمايت از طرح هاي پژوهشي و تحقيقاتي دانشجويان و اساتيد دانشگاه، حمايت از پژوهشگران و نخبگان دانشگاه، حضور و مشاركت در خريد و تامين تجهيزات و خدمات مورد نياز دانشگاه، ايفاي نقش فعال براي ارتباط دانشگاه با صنعت، تجارت و به طور كلي فضاي كسب و كار، حمايت از كارآفرينان جوان دانشجو و شركت هاي دانش بنيان نوپاي دانشگاه، حضور، مشاركت و سرمايه گذاري در اجراي ايده ها و طرح هاي كاربردي و كارآفرينانه جهت تجاري سازي و تكميل چرخه ايده تا محصول از ديگر اهداف راه اندازي بنياد خيران دانشگاه تربت حيدريه است.
تصدّي و اجراي كليه برنامه ها و وظايف و اختياراتي كه با اهداف بنياد مطابقت داشته و دانشگاه در راستاي كاهش تصدي گري مراتب را برون سپاري كرده يا خواهد كرد، انجام هرگونه فعاليت، اقتصادي، بازرگاني، تجاري، صنعتي يا هرگونه فعاليتي كه در بردارنده ايجاد ارزش افزوده در راستاي تامين اهداف بنياد باشد، اقدام و انجام هر نوع فعاليتي كه با روح و فلسفه اهداف مذكور در اين ماده به منظور تامين اهداف بنياد همخواني و سنخيت داشته باشد، ايجاد كانون دانش آموختگان خيّر دانشگاه و عضوگيري به منظور حمايت هاي علمي پژوهشي و فرهنگي دانشگاه، از يگر اهدافي بود كه رييس دانشگاه تربت حيدريه به آن اشاره كرد.
فعاليت هاي مثبت اما ناكافي
مديرعامل بنياد خيران حامي دانشگاه تربت حيدريه نيز گفت: هر چند عملكرد بنياد تا امروز مثبت مي باشد، اما اين كافي نيست زيرا هم مردم تربت حيدريه مقيم در اقصي نقاط جهان كه قلبانشان براي ديار خود مي تپد زياد هستند و هم سطح نيازمندي هاي اين خطه بسيار نا محدود است و لذا بايد خود را به جهان و به خصوص خيران ايراني مقيم خارج از كشور و همچنين خيران غيرايراني معرفي كنيم.
جواد انصاري افزود: تحقق اين مهم نيازمند همراهي ستاد خيران وزارت علوم، تحقيقات و فناوري و همچنين همراهي اصحاب رسانه است.
وي گفت: علاوه بر اين بنا داريم آذر ماه امسال و در سالروز تاسيس بنياد، همايشي با حضور خيران برگزار و عملكرد خود را در پشت ويترين اين عزيزان قرار بدهيم.
رييس هيات امنا بنياد خيرين حامي دانشگاه تربت حيدريه نيز گفت: در شرايط كنوني دولت قادر نيست تمام نيازهاي جامعه را بر طرف كند.
حجت الاسلام عباسعلي عليزاده افزود: در عين حال مي تواند ناظر خوب و هماهنگ كننده موثري براي جلب و جذب كمك هاي مردمي براي اجراي طرح هاي توسعه اي باشد.
هم اكنون بيش از 35 هزار و 769 دانش آموز و 11هزار دانشجو در تربت حيدريه در حال تحصيل مي باشند.
مركز شهرستان 225 هزار نفري تربت حيدريه در 150 كيلومتري جنوب مشهد واقع است.
6121 /1744
20هزار ميليارد ريال ارزش ريالي پروژه هاي ستاد خيرين وزارت علوم
فرش قرمز پيشكش، دلسردمان نكنيد
۹ مرداد ۱۳۹۷، ۱۹:۱۶
کد خبر:
82987495
تربت حيدريه - ايرنا - يكي از خيران عضو بنياد خيران حامي دانشگاه تربت حيدريه با انتقاد عملكرد برخي دستگاه هاي اجرايي تربت حيدريه، گفت: فرش قرمز، پيش كشتان، ما را دلسرد نكنيد و از شهر و ديار خودمان فراري مان ندهيد.