حمیدرضا كبدانی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این مقدار عسل از افزون بر 750 كندو فرآوری شده است.
وی افزود: شهرستان خاش به دلیل وجود شهد گلها، تنوع در گونه های جنگلی و مرتعی و فعالیت های كشت زراعی و باغی از شرایط مناسبی برای زنبورداری و تولید عسل برخوردار است.
كبدانی ادامه داد: فعالیت های زنبورداری در خاش با استقبال خوب كشاورزان همراه بوده و همه ساله كار برداشت عسل در این منطقه در 2 نوبت مرداد و شهریور انجام می شود.
این مسئول اظهار داشت: دهها نفر از كشاورزان در خاش به كار پرورش زنبور عسل و تولید این ماده غذایی و دارویی ارزشمند مشغول هستند و محصولات عسل مرغوب و با كیفیت تولیدی خود را به بازار مصرف این شهرستان و سایر شهرهای سیستان و بلوچستان و كشور عرضه می كنند.
مدیر جهاد كشاورزی خاش گفت: این مدیریت در سال های گذشته به منظور ترویج زنبور داری كه علاوه بر تولید عسل نقش مهمی در گرده افشانی محصولات زراعی و باغی دارد كندوهای زنبور عسل را با تمامی لوازم و ابزارهای مورد نیاز آن به طور رایگان به كشاورزان تحویل می داد.
وی با بیان اینكه كار پرورش زنبور و تولید عسل در دشت و ارتفاعات خاش انجام می شود گفت: حاشیه كوه تفتان علاوه بر هوای مناسب در فصل بهار و تابستان دارای پوشش گیاهی خوبی برای پرورش زنبور است.
كلبدانی با اشاره به اهمیت داشتن ییلاق و قشلاق برای فعالیت زنبورداری بیان كرد: همه ساله كندوهای مهاجر از شهرهای جنوبی سیستان و بلوچستان به منظور ییلاق گذرانی به مناطق سردسیر خاش منتقل و كندوهای نقاط سردسیر نیز برای قشلاق گذرانی به نقاط گرمسیری جنوب استان منتقل می شوند.
وی تاكید كرد: نیاز است تا دوره های آموزشی برای بالا بردن دانش زنبورداری كشاورزان و جوانان علاقه مند برگزار شود.
پسند شهنوازی از كشاورزان توانمند خاش نیز به خبرنگار ایرنا گفت: به همراه خانواده توانسته ام 180 كندوی زنبور عسل تهیه و در سال افزون بر هزار و 500 كیلوگرم عسل با كیفیت تولید و به بازار مصرف عرضه كنم.
وی افزود: زنبورهای عسل را در كنار مزرعه و باغ خود نگهداری می كنم و زنبورها با استفاده از شهد گل های خارشتر، آفتابگردان، گز، صیفی جات و غیره عسل ناب تولید می كنند.
این كشاورز خاشی گفت: عسل تولیدی بدون مواد افزودنی و با كیفیت بالا و صد درصد طبیعی به دست مصرف كنندگان می رسد.
شهنوازی اظهار داشت: در چند سال اخیر به دانش پرورش زنبور عسل دست پیدا كردم و در كنار برداشت محصولات باغی و زراعی به تولید عسل نیز مشغول هستم.
به گزارش ایرنا، به دلیل خشكسالی های چند سال اخیر پرورش زنبور و تولید عسل در شهرستان خاش با ركود مواجه شده بود اما برخی از كشاورزان پیشرو و توانمند توانستند از ظرفیت كشاورزی و باغداری خود بهره ببرند و به تولید عسل بپردازند.
دولت نیز تلاش دارد برای بالابردن كیفیت تولیدات كشاورزی و افزایش راندمان تولید كه بر اثر فعالیت های زنبورداری و عمل گرده افشانی زنبور عسل پدید می آید به كار اشتغال بیشتر و تولید عسل نیز كمك كند.
خاش از توابع سیستان و بلوچستان در 185 كیلومتری جنوب زاهدان مركز این استان واقع شده است.
7310**3213
زاهدان - ایرنا - مدیر جهاد كشاورزی خاش سیستان و بلوچستان گفت: كشاورزان پیشرو در این شهرستان با تلاش مستمر و همتی بلند توانسته اند در كنار انجام فعالیت های كشاورزی سالانه هشت تن عسل طبیعی و با كیفیت تولید كنند.